G4Media.ro

Presupușii dealeri ai lui Vlad Pascu, autorul tragediei rutiere de la 2…

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Presupușii dealeri ai lui Vlad Pascu, autorul tragediei rutiere de la 2 Mai, trimiși în judecată pentru trafic de droguri

Presupușii dealeri ai lui Vlad Pascu, autorul tragediei rutiere de la 2 Mai, au fost trimiși în judecată. Este vorba de frații Ștefan Ciprian și Costin Anton Constantin și Tudor Duma zis ”Maru”.

Reprezentanţii DIICOT au transmis miercuri, că procurorii au dispus trimiterea în judecată a trei persoane, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată, deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată, deţinere fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

„În sarcina primului inculpat s-a reţinut că, în perioada ianuarie – septembrie 2023, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a cumpărat de la ceilalţi doi inculpaţi, în vederea traficării, diferite cantităţi de canabis, iar în luna aprilie a oferit participanţilor la o petrecere (inclusiv minori), aproximativ 10 grame metamfetamină cristal pentru consum. Totodată, a deţinut la domiciliul său în vederea traficării o cantitate Fentanyl, drog de mare risc”, au precizat procurorii, potrivit News.ro.

Ei au precizat că acelaşi tânăr a fost depistat cu diferite cantităţi de canabis şi codeină.

„Acelaşi inculpat a deţinut în vederea consumului propriu, diferite cantităţi de canabis şi codeină (droguri de risc şi respectiv de mare risc), iar în luna iulie 2022, a fost depistat de un echipaj de jandarmi pe raza judeţului Constanţa, având asupra sa o cantitate de cannabis destinată consumului personal. Actele de urmărire penală au mai relevat că inculpatul a deţinut la domiciliul său, fără drept, mai multe cartuşe cu privire la care, în urma efectuării constatării tehnico-ştiinţifice balistice, s-a stabilit că este muniţie letală, supusă autorizării conform Legii 295/2004 (republicată) privind regimul armelor şi muniţiilor”, au explicat procurorii.

Anchetatorii au precizat şi motivele pentru care sunt acuzate celelalte două persoane din dosar.

„În sarcina celorlalţi doi inculpaţi (rude), s-a reţinut că au vândut primului inculpat cantităţi de drog de risc în vederea traficării, iar la data de 14.09.2023, au deţinut, în scopul comercializării, cantitatea de 844,59 grame canabis. Unul dintre ei a deţinut pentru consum propriu şi alte cantităţi de canabis, precum şi o ţigaretă conţinând acest drog de risc”, au mai afirmat procurorii DIICOT.

Aceştia au menţionat că prin rechizitoriu au solicitat menţinerea măsurilor preventive adoptate în cauză, precum şi obligarea inculpaţilor la plata sumei de 30.000 lei cu titlul de cheltuielile judiciare avansate de stat.

„De asemenea, s-a dispus disjungerea materialului de urmărire penală şi continuarea cercetărilor faţă de un alt inculpat pentru infracţiunea de deţinere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu precum şi continuarea cercetărilor, într-un nou dosar, cu privire la infracţiunile de pornografie infantilă, influenţarea declaraţiilor şi şantaj”, a mai transmis sursa citată.

Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Eu cred ca aceștia vor fi condamnați, dar domnul Pascu, nu.

  2. astia au platit niste saracani sa joace rolul de ‘dealeri’ si sa ia totul asupra lor.