G4Media.ro

PressHub: Parlamentarii ar putea plăti 12 milioane de euro pentru securizarea Casei…

PressHub: Parlamentarii ar putea plăti 12 milioane de euro pentru securizarea Casei Poporului cu drone și sistem de recunoaștere facială

Potrivit unor documente intrate în posesia Presshub.ro, Camera Deputaților a comandat un studiu pentru a securiza perimetrul Palatului Parlamentului. Conform devizului întocmit de firma câștigătoare, echipamentele de siguranță ar costa 59 milioane de lei și constau în sisteme de supraveghere video, servere, drone, cilindri cu memorie, folie antiefracție.

O firmă de profil a întocmit documentația și a prezentat un deviz general potrivit căruia securitatea parlamentarilor ne-ar costa 59 de milioane de lei, adică aproape 12 milioane de euro.

Servere și camere bispectrale

Ce aparatură și servicii ar trebui achiziționate de acești bani? Potrivit devizului, pentru modernizarea sistemului de securitate a Camerei Deputaților proiectarea și asistența tehnică ar costa 600.000 de lei, construcțiile și instalațiile 10,4 milioane de lei, lucrările pentru instalarea supravegherii video 388.000 de lei, realizarea de opritori din beton și fundații pentru bolarzi de 753.000 de lei, instalații electrice de alarmare la efracții și control acces de securitate în valoare de 927.000 de lei, aparatura pentru supravegherea video în clădiri ar costa 2,2 milioane de lei, montaj folie antiefracție 178.000 de lei, montaj camere video mobile de supraveghere 711.000 de lei, montajul serverelor 1 milion de lei, montajul echipamentului control acces pentru securitate 348.000 de lei, bolarzi antiparcare de 4 milioane de lei, cilindri cu memorie și chei cu chip de 1,1 milioane de lei, servere de 3, 2 milioane de lei, drone echipate cu camere bispectrale de 170.000 de lei, echipamenet de inspecție cu raze X în valoare de 6,3 milioane de lei, licențe face recognition, plus alte zeci de instalații, în total 59.071.137 de lei.

Citește articolul complet pe Presshub.ro

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. din buzunarul lor, ah?!

 2. In loc sa fie alungati in spatii mai mici si mai economice, le mai platim inca 12 milioane? Aloo, cu banii astia se construieste o fabrica, mai trantorilor!
  Casoiul prostirii si casoiul lui ceausescu, ne costa prea mult!
  Ar trebui inchiriate si impozitate. Adica, eu platesc un salariu impozit si parazitii astia, nimic?

  • Ăștia nu pot lucra de acasă? Am mai scapă de o cheltuiala, fără chirie, fără diurna, fără, fără… Ciolacule! Tot timpul, voi pesedistiiati făcut pe îngrijorați fata de dorințele poporului. De parlament unicameral cu maxim 300 de inși, îți mai aduci aminte??? Hai, la treaba, ciumattilor!!!

 3. Dar gardul? Nu mai dărâmă gardul? 🤣

 4. Ce penibil, alti bani sifonati.

 5. Și sa fie neaparat de la Huawei. Ca sa ne spioneze partidul direct.

 6. Păi înseamnă că nu sunteți corecți si incepe să vă fie frică de popor. 🙂 De ce pază ca la pușcărie dacă voi vreți binele țării??? Hmmm Ceva nu e in regulă.