G4Media.ro

UPDATE Fundația fiicei lui Virgil Măgureanu vrea să fie declarată de interes…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

UPDATE Fundația fiicei lui Virgil Măgureanu vrea să fie declarată de interes public, dar Guvernul nu a adoptat Ordonanța de Urgență în sensul acesta / Miza propunerii vizează un imobil gratuit în centrul Capitalei

Conform informării Guvernului legat de proiectele de Hotărâre/Ordonanțele adoptate în ședința de vineri, inițiativa de acordare a fundației „Blue Planet” a statutului de utilitate publică nu a fost aprobată.

Reamintim că Guvernul Ciucă avea pe ordinea de zi spre avizare un proiect de ordonanță prin care urmează să atribuie fundației „Blue Planet” statutul de utilitate publică. Din consiliul director al fundației fac parte fiica lui Virgil Măgureanu (primul director al SRI) și soția unui milionar trimis în judecată pentru evaziune fiscală, scrie PressHub.ro.

Obiectul de activitate al fundației este de „a sprijini persoanele dezavantajate social aflate in nevoie”. Adresa fundației este pe strada Polonă, în centrul Bucureștiului, loc în care funcționează și grădinița particulară Ioanid. Potrivit siteului instituției de învățământ, taxa anuală pentru programul lung este de 7.835 de euro.

Imobilul aparține Regiei Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat“ (RAAPPS). Anul trecut, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență potrivit căreia RAAPPS va organiza licitații pentru imobilele închiriate, chiar dacă este un singur ofertant pentru spațiul respectiv. De la această regulă sunt exceptate imobilele atribuite administrației centrale, celei locale, instituțiilor sau entităților de interes public. Ceea ce dorește să devină acum fundația „Blue Planet”.

Potrivit datelor din registrul fundațiilor, fondator Blue Planet este un anume Florin Ionescu, iar consiliul director este format din Andrei Ion Biriș, Anca Andreea Biriș, Nicolae Năstase și Luminița Stela Petrovici. Comisia de cenzori este formată din Claudia Rodica Gogorița, Dragoș Florin Apostolescu și Marilena Adriana Cristescu.

Andrei Ion Biriș este patronul clubului de noapte Loft și soțul Andreei Biriș, fiica lui Virgil Măgureanu, primul șef al Serviciului Român de Informații (SRI) de după 1990.

Luminița Stela Petrovici este soția lui Răzvan Petrovici, milionar stabilit în Monaco și trimis în judecată pentru evaziune fiscală. (Foto: InquamPhotos / George Călin)

Citește tot articolul pe PressHub.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

31 comentarii

  • Daca taceți, ne vor fura și a 10-a generație de securici-comuniști.

  • Ioane, și care este soluția? Nu-mi spune USR că mă rostogolesc pe jos de râs. USR-ul are în prezent cei mai mulți securici din toate partidele. Bine, ei sunt neo-securici, adică mai rău decât securiștii.

  • Da ba Eugene, USR-ul. Doar daca esti masochist sau ai sindromul Stockholm votezi psd/pnl.

  • Și încă ceva, prefer să votez cu UDMR-ul decât cu USR-ul, de 1000 de ori. Au oameni mult mai onești și mai capabili decât plusereul leghebetist.

  • Tov Eugen, odată infectat cu ciuma roșie nu mai ai scăpare !
   La voi bolșevicii toate sunt de-a-ndoaselea !
   Sunteți toți securiști-bolșevici dar ii faceri securiști pe cei tineri !
   Peste tot pe unde ați condus voi, prafu’ si c’atu s-a ales de toate dar continuați sa va dați specialiști !
   Voi trăiți pe alta planeta, planeta Bolșevicia ! 😀

 1. O adunătură de pișicheri care își sporesc veniturile pe seama amărâților.

 2. Duamna Gogoriţa pare cea mai de încredere din gruparea de… filantropi…

  CARITAS-GOGORIŢA!

  DONAŢI CU INCREDERE!

 3. Păi nu aveau ei un viloi la Giurtelecul Hododului? De ce nu-și mută fundația acolo și vor musai în buricul tîrgului?

 4. Morții de la cimitirul Eroilor Revoluției ii mulțumesc domnului Magureanu ca i-a scăpat de viață. Toți morții „revoluției” sunt crimele ordonate de Măgureanu cu acceptul lui Iliescu sa pară revolutie. Romanie prafu sa se aleagă de tine.

  • praful s-a ales deja de Romania
   Mafia si interlopii isi fac de cap cum vor, isi pun slugile in institutii cheie, ficusul e la cheremul mafiei, sri, sie sunt o gloata de incapabili
   Parasuta mafiotilor se grabeste sa dea lovitura de gratie cu terenul de la Romexpo …
   o tara distrusa

 5. grupul de la Monaco tace si face indiferent de culoarea politica ce se perinda prin parlament sau guvern

 6. Aschia nu sare departe de trunchi. Acum vreo 30 de ani s-a realizat, finantata prin hotarâre de guvern, o aductiune de apa pentru Giurtelecul Hododului; dar conducta n-a ajund pâna în localitate, sfârsindu-se la vila numitului.

 7. V-as sugera să stați în față la Ioanid(scoala securicilor) să vedeți câți înalți funcționari bugetari au acolo copiii, la niste taxe „minunate” pentru un bugetar. :)))
  De aceea, cred că această problemă securiceasca se va rezolva, in viitorul apropiat, mai discret așa, probabil când va izbucni vreun scandal care să acopere tunul.

 8. Stați calmi și liniștiți. Fiica lui Virgil Măgureanu v-a primi imobilul pe alte căi. Vorba unui clasic în viață: ce facem acum, omorâm oameni!

 9. Epoletii au asteptat instalarea epoletului ciuca, pentru a da tunul asta. Asta e inca o dovada ca ciuca provine din statul paralel mafiot

 10. A zis cineva loft? Pai dacă da va zbuciumati degeaba,, treaba e deja parafata! Ia vedeți legatura dintre securiștii astia si marele scriitor al cămătarilor 😎

 11. Chiar asa naivi sa fiti sa credeti ca LUCRURILE SE VOR/ POT SCHIMBA?
  DACA NU EI, CINE?
  DACA NU ACUM/IERI/ ACUM 30 DE ANI/ IN VIITORII 30 DE ANI, ATUNCI CAND?

 12. Blue Planet adaposteste Functionari cu Ochii Albastrii ( de la un partid cu sigla albastru -oranj si de la o Banca cu Sigla rosh albastra) ce vor juca un rol Primordial dupa conflictul ruso ucrainian.

 13. ACUM CA SI-AU ARANJAT LEGILE, justitia ESTE SUB BOCANCII LOR, IS POT VEDEA LINISTITI DE FURAT.
  ULTIMA SCHEMA DE PROTECTIE IN „justitie”: CU SUSPENDARE SI REABILITARE.

 14. Acestui bandit si urmasilor lui nu le ajunge cat si-au batut joc de aceasta natie?!!!
  Si daca ar fi singurul….. Dupa asa-zisa dezmemrare a securitatii a rezultat o gasca zdravana de profitori ai datelor avute la dispozitie, necontrolati de nimeni si care si-au impartit „parohiile”.
  Au furat Revolutia oamenilor de buna credinta si au organizat apoi dezmembrarea industriei, agriculturiii, stiinte – cercetarii etc etc pentru propriul interes si al sefilor lor din afara tarii, gie vest sau est. Nu sunt decat niste tradatori de neam si tara. Acum sunt infiltrati in toate partidele politice, fara nici-o exceptie si isi bat joc de noi in ultimul hal. Hooooooooo…!
  La munca cinstita jigodiilor.!!!! 😆😆😆🤬🤬🤬

 15. SCOLITA LA SCOALA VARANULUI – CRESCENT madama firea VA AVEA PE MANA NU UN PORTOFEL CI UN PATRIMONIU.

  SA SE CALCULEZE IN CAT TIMP LA INTREBAREA UNDE-I PATRIMONIUL TINERETULUI SI AL STUDENTILOR LI SE VA RASPUNDE CU ZAMBETE.

 16. Si nu orice vila din buricul tirgului ci poate cel mai frumos edificiu vazut de ochii mei vreodata. Este fostul sediu al ambasadei Japoniei in Romania pina prin anii `90, apoi m-am mirat ca a devenit sediul unei gradinite. Nu stiam si nici macar nu banuiam a cui era gradinita aceea ci imi parea rau ca se va deteriora o cladire superba. Care acum inteleg ca va fi „salvata” de famiglia magureanu. Cladirea este construita in perioada interbelica dar nu am aflat cine a fost proprietarul de drept. Ca in cazul multor altor cladiri din zona. Sa ne fie rusine !

 17. S-au speriat guvernantii dupa ce au vazut ca se scrie in presa despre mizeria asta. Altfel, votau porcaria.

 18. Fundatia fiicei facuta dupa invataturile despre afaceri cu statul primite de la tatucul care a instrumentat un adevarat macel la Targu Mures intre maghiari si romani ,in martie 1991 pentru a putea reinfiinta securitatea,nu?

 19. Securiștii sunt peste noi tot timpul!
  Nu scăpăm de ei !

 20. Aproape am scapat de cei care au dat lovitura de stat in 89. Din pacate vin sa-i schimbe rubedeniile pregatite de aceastia in cei 32 de ani de vot al ciumei feseniste.

 21. ASOCIAȚIA CULTURALĂ PRO BASARABIA ȘI BUCOVINA a avut 4 încercări de a obține statutul de utilitate public. După 36 de ani de activitate in afara tării și 32 de ani de activitate ca ONG înscris și inregistrat în România nu am primit nici macar un raspuns negativ, deși legea obligă și fixeaza un termen maximal ăn care orice institutie fie el și secretariatul guvernului trebuie să răspundă. Și atenție nu ceream nici cladiri nici finantari ceream recunoasterea unui statut pe care il meritam ,documentat intrun dosar cu 1000 de pagini. Daca aveti curiozitati încercați si aflati ce Organizatii au primit acest statut(istoricul si rapoarte de activitate) și o să vă liniștiți.