G4Media.ro

Presiunea Slovaciei a funcționat: Ungaria renunță să mai cumpere terenuri și clădiri…

Presiunea Slovaciei a funcționat: Ungaria renunță să mai cumpere terenuri și clădiri de patrimoniu în țara vecină cu bani publici

Guvernul Ungariei a renunțat la programul de 400 de milioane de euro prin care urma să cumpere terenuri agricole și clădiri de patrimoniu în țara vecină Slovacia, anunță presa maghiară, care citează guvernul de la Bratislava. Decizia guvernului Orban a venit după criticile publice lansate de membrii guvernului Slovaciei.

Cu o zi în urmă, ministrul de Externe al Slovaciei, Ivan Korcok, criticase guvernul maghiar pentru achizițiile de terenuri și clădiri în Slovacia prin intermediul unui fond de investiții alimentat cu bani publici.

Un program similar e derulat de Ungaria și în România, unde un vehicul de investiții maghiar a cumpărat Hotelul Dacia din Satu Mare, fosta clădire a primăriei din Carei, hotelul Coroana din Maramureș, hotelul Casino din Borsec, castelul Wesselenyi din Sălaj și castelul Teleki.

Dar Slovacia a reacționat extrem de dur la intenția Budapestei, mai ales că are o minoritate maghiară pe care guvernul Ungariei încearcă să o utilizeze politic pentru a asigura voturile necesare lui Viktor Orban – așa cum se întâmplă de altfel și în România.

Tensiunile diplomatice au determinat Ungaria să stopeze programul din Slovacia, potrivit publicațiilor Transindex și Ujszo. Informația a fost confirmată și de premierul Slovaciei, care a declarat că premierul Viktor Orban i-a transmis personal informația. (Sursa foto: Unsplash/
Viacheslav Bublyk)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Încet încet se duce și Viktatorul pe pluă! :)))))

 2. Bogați tare ungurii ăștia, vor sa cumpere tot fostul imperiu Austro-Ungar pe bani.

 3. La noi continuă. Păi dacă avem ministru de externe arany os, gold man, aur escu…

 4. Romania nu-si permite, imediat balamaua UDMR ar iesi de la guvernare!
  Care guvern isi permite sa lase UDMR pe dinafara??!
  Rusine!!!

 5. Nu-i bai ca le cumpăra. Luam banii, apoi le tragem o naționalizare, terenurile sunt tot la noi.

  • Catre @Pintenogu. Nu e asa de simplu ! . Ungurii nu sunt populatie slavica, si granita maghiara e o cale sigura ca marfurile romanesti sa ajunga in Occident. Pentru ca daca se inchide granita asta se poate forma ulterior si o asociatie de inchidere a tuturor tarilor slavice care ar izola complet Romania, si din Romania nu ar mai iesii spre Occident decat pasarile migratoare.
   O sa mai ramana Romaniei ,,ca vecinatate” un singur vecin prietenos (doar peste Marea Neagra): Georgia, adica poporul lui Stalin.
   Stii Piata Charles de Gaulle din Bucuresti ?. Era denumita pana in vreo 1955 ,,Piata I.V. Stalin”.
   Prin 2040 ne puteam trezii ca tot ,,I.V. Stalin” se va numii !. Pentru ca Romania sa se dea bine cu Georgia, desigur.

  • @rahane, de unde pana unde sunt ungurii populatie slava???? ungurii sunt urmasii hunilor, migratori din asia centrala. nu au nicio legatura cu slavii.

   bati campii, oricum, si cu inchiderea granitelor etc. ungaria e stat membru ue, nu se inchid granitele interne in ue asa cum crezi tu. chiar si asa, exista transportul maritim si aerian, stai flexat. auzi la el, asociatie de inchidere a tarilor slavice… probabil te gandeai la scriitorul ioan slavici… pffff…

 6. Este un contrast izbitor între statul român și statul maghiar în privința modului în care își concepe și își exercită rolul. Statul român a abandonat fundația Gojdu, în timp ce statul maghiar intervine direct achiziționând terenuri și alte obiective economice în mod nestânjenit pe teritoriul statului român (stână fără câini).

 7. In Slovacia nu e UDMR la guvernare.

 8. Daca nu ne ia unguri ardealul. Atunci ne cumpara paminturile noastre strainii sí tot am belit ariciul asta va convine

 9. Hai sa recunoaștem ca UDMR a fost „nevasta” tuturor partidelor politice din România, de ce sa nu ii cumpere tutorele ei de dincolo de Tisa o zestre dacă are bani?!
  Tentativa asta de a avea un cui al lui Pepelea în România nu tine cont de faptul ca mai devreme sau mai târziu un partid ultranationalist va ajunge și la noi la putere, incepandu-si guvernarea cu o Nationalizare; nu e mare brânză!

 10. Iar în Transilvania pot sa cumpere ungurii din Hungarica liniștiți
  Sudistii din București n au nici o treabă…
  Ca românii ardeleni
  N au acces în clădiri
  Ca acolo se fac #reprezentatii ai minorității maghiare din România..
  Iar românii nu au acces…
  Nu știm cum se face
  Ca românii ardeleni cum trec munții Carpați în Sud se Transformă…
  Devin balcanici…
  Șpagă
  Comision
  Mie îmi iese ceva?
  Pentru fundația Gojdu, cine era prim ministru,?
  Tăriceanu devenit ciuma Roșie
  Un sudist șpăgar
  800.000 mii euro șpagă de la Austrieci
  Nici acum DNA
  Nu a reușit sa l condamne…
  Mai are bani de …mituire…

  • De asta trebuie mutata
   Capitala României
   În Transilvania
   La Brașov…
   Sa scăpăm de miticii spagari

  • Nu ar fi o idee rea sa se mute capitala mai spre centrul tarii, de exemplu la Brasov.

 11. PĂRINTELE ILARION ARGATU A PROOROCIT CĂ ATUNCI CÂND ÎN ROMÂNIA SE VA LEGALIZA SODOMIA ADICĂ HOMOSEXUALII ATUNCI TOȚI CARE AU VOTAT ACEASTĂ LEGE ÎMPOTRIVA LUI DUMNEZEU VOR CĂDEA IAR ROMÂNIA VA FI OCUPATĂ DE ȚĂRILE VECINE DE BULGARIA, RUSIA ȘI UNGARIA. IAR PĂRINTELE ARSENIE BOCA A PROOROCIT CĂ DIN CAUZA NECREDINTEI NOASTRE ROMÂNIA VA FI OCUPATĂ DE ȚĂRILE VECINE DE BULGARIA , RUSIA ȘI UNGARIA ÎNTR-O NOAPTE SPRE DIMINEAȚĂ IAR ROMÂNIA VA FI ÎNCONJURATĂ DE FLĂCĂRI ADICĂ VA FI RĂZBOI MARE ȘI PROBABIL SE VOR FOLOSI ARME ATOMICE ÎN ACEST MARE RĂZBOI. DOAMNE APĂRĂ SI OCROTEȘTE-I PE ROMÂNI ȘI PE TOATĂ LUMEA TA CEA BUNĂ ȘI CREDINCIOASĂ DOAMNE AJUTĂ ȘI MULTĂ SĂNĂTATE VĂ DORESC. BUNUL DUMNEZEU SI MĂICUȚA DOMNULUI SĂ AIBĂ MILĂ DE NOI PĂCĂTOȘII SI SĂ NE DĂRUIASCĂ POCAINTA DE PĂCATELE NOASTRE ȘI DE NECREDINTA NOASTRĂ AMIN. TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE REINTREGITA CREȘTINĂ ORTODOXĂ. TRĂIASCĂ CREDINȚA NOASTRĂ STRĂMOȘEASCĂ ORTODOXĂ MOȘTENITĂ DE LA SFINȚII APOSTOLI UCENICII DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS FIUL LUI DUMNEZEU SI MÎNTUITORUL LUMII. NIMIC FĂRĂ DUMNEZEU CUM SPUNE MAJESTATEA SA REGELE MIHAI. HRISTOS A ÎNVIAT. DOAMNE MILUIESTE DOAMNE AJUTĂ.

 12. La noi nu reacționează nimeni în acest sens ,bravo Slovacia, guvernul slovac își apără tara .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.