G4Media.ro

Președinții țărilor din formatul București 9, inclusiv Ungaria, condamnă bombardamentele rusești din…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Președinții țărilor din formatul București 9, inclusiv Ungaria, condamnă bombardamentele rusești din Ucraina drept „crime de război”

Bombardamentele în masă ale Rusiei asupra orașelor ucrainene constituie crime de război în conformitate cu dreptul internațional, au declarat marți președinții grupului de țări București 9, însoțiți de președinții Macedoniei de Nord și Muntenegrului, relatează Reuters.

„Noi, președinții Bulgariei, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Muntenegrului, Macedoniei de Nord, Poloniei, României, Slovaciei și Ungariei, condamnăm bombardamentele în masă ale orașelor ucrainene efectuate recent de Rusia, care constituie crime de război în conformitate cu dreptul internațional”, au afirmat aceștia într-o declarație.

Rusia numește acțiunile sale în Ucraina o „operațiune specială” despre care spune că nu este concepută pentru a ocupa un teritoriu, ci pentru a distruge capacitățile militare ale vecinului său sudic și pentru a captura ceea ce consideră a fi naționaliști periculoși. Ea a negat că a atacat în mod deliberat civili.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...