G4Media.ro

Președinții Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei au semnat o declarație comună privind…

sursa foto: Facebook\ Maia Sandu

Președinții Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei au semnat o declarație comună privind aderarea la Uniunea Europeană

Președinții Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei, prezenți la Summitul de la Batumi, au semnat o declarație comună prin care își doresc să consolideze cooperarea trilaterală în ceea ce privește integrarea europeană, transmite RFI. De asemenea, liderii celor trei state au reiterat angajamentul de a lucra împreună pentru un viitor european pașnic, democratic și prosper al Georgiei, Moldovei și Ucrainei.

Integrarea europeană nu are alternativă pentru cele trei state și nicio parte terță nu ar putea influența această alegere suverană, susțin Maia Sandu, Salome Zourabichvili și Volodymyr Zelensky. Potrivit celor trei șefi de stat, au fost realizate progrese considerabile în relațiile cu Uniunea Europeană. ”Susținuți de voința puternică a popoarelor noastre de a deveni parte a familiei europene, suntem uniți în hotărârea noastră de a lucra în vederea obținerii recunoașterii perspectivei europene pentru Georgia, Moldova și Ucraina, deschizând calea pentru viitoarea aderare a celor trei state la UE”, se arată în declarația semnată de cei trei președinți.

Președinții Georgiei, Republicii Moldova și Ucrainei declară că acordarea perspectivei europene celor trei parteneri asociați ”va fi un stimulent puternic și va oferi un impuls pentru reforme mai profunde și mai cuprinzătoare”.

Totodată, Maia Sandu, Salome Zourabichvili și Volodymyr Zelensky au convenit să continue să lucreze cu instituțiile europene pentru punerea în practică a tuturor oportunităților și potențialului oferit de prevederile Acordurilor de Asociere privind Zonele de Liber Schimb Aprofundate și Cuprinzătoare care prevăd integrarea treptată în piața internă a UE.

sursa: RFI

sursa foto: Facebook\ Maia Sandu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. acum cateva luni, o senatoare americana a fost ironizata pentru ca a cerut reducerea bugetului de propaganda in GUAM

  cei din partidul de opozitie au ironizat-o, pentru ca „Guam este o colonie americana”

  femeia a raspuns „nu Guam, GUAM”

  citind acest comunicat de presa, vedem ca nu avea dreptate – nu e GUAM, si GUM

  „A” s-a mai calmat, dupa ce Azerbaijanul i-a scos paradele ghei din cap

 2. Charles Michel nu mai confisca scaunul de la femei!

 3. Se tavaleste Putin de ras , incepe balamucul cu omuleti verzi.

 4. Aderati la Eurasia, o imensă si fericita mare familie. Se împlinește astfel visul lui Putin, Merkel si Macron, acela de a crea o Europa de la Lisabona la Vladivostok. Iar apoi veti ajunge ca Ungaria, UK sau Polonia, sa realizați ca trăiți intr-un fel de socialism mai modern si veti dori sa iesiti.

  • Pentru Moldova este un pas înainte.
   Putin nu mai are control total asupra cetățenilor Moldovani, urmează iesirea din evul mediu a Moldovei si oamenii trebuie sa înțeleagă ca bolsevismul trebuie sa dispară!

 5. 2 miliarde de ochi oblici privesc atent, cu interes, puțin încruntați.

  500 de milioane de frunți late și creiere mari privesc atent, cu interes.

  200 milioane de turbane semi-lunatice privesc atent, cu furie, malaku-akBAR.

  Nu știu ce fac cei 50 de milioane de ruși cu atâta măgăoaie de țară. Piticul e obosit, noapte cuțitelor lungi e aproape. Vor avea cei de sus grijă.

 6. Nici nu-si doreste nimeni sa rupa Rusia, ci doar ca fiecare tara sa fie lasata in pace de aceasta, pt a-si decide singura soarta

 7. După pitic va fi haos. Cum sa ții 40 de popoare în lanțuri? Qui prodest? Doar ca niște votkaci nu vor sa muncească?

 8. O sa iasa Putin cu o declaratie fluviu in care libertatea celor 3 tari suverane si independente de a-si decide aliantele economice si prietenii in afara exploatatorilor de la kremlin vor fi catalogate ca acte vadit antirusesti. Rusia se comporta ca un sot alcoolic si abuziv care-si ameninta sotia cu bataia daca nu se intoarce la abuz.
  Ca o ironie suprema peste 60% din rusii tineri si-ar dori sa fie in EU sau sa emigreze, atat de mult rau au facut coruptii oligarhi in Rusia. Propriul popor informat nu-i mai suporta.