G4Media.ro

Președintele Volodimir Zelenski îi îndeamnă pe ucraineni la vaccinare, cerându-le „să debranşeze…

Sursa foto: Twitter/ @ZelenskyyUa

Președintele Volodimir Zelenski îi îndeamnă pe ucraineni la vaccinare, cerându-le „să debranşeze reţelele de socializare şi să-şi branşeze creierul”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a îndemnat vineri concetăţenii să dea dovadă de înţelepciune şi să se vaccineze anti-COVID-19 pentru a stăvili actualul val masiv de infectări, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Le cer tuturor să debranşeze reţelele de socializare şi să-şi branşeze creierul. Trebuie să ne vaccinăm”, a spus preşedintele ucrainean, făcând referire la informaţiile false despre pandemie care circulă pe internet.

„Este singura soluţie” în condiţiile în care „numărul bolnavilor şi al morţilor creşte în fiecare zi”, a insistat el, în timpul unei vizite în oraşul Odessa.

Numai un sfert din populaţia Ucrainei este vaccinată anti-COVID-19. Totuşi, vaccinarea a prins viteză recent, după ce autorităţile au introdus restricţii care au stimulat interesul pentru imunizare.

Aproape 1,7 milioane de ucraineni s-au vaccinat cu prima doză în ultima săptămână, faţă de 1,2 milioane în săptămâna anterioară. „Acest ritm nu este rău, dar numărul bolnavilor totuşi creşte, iată de ce trebuie să accelerăm mai mult vaccinarea”, a subliniat Zelenski.

Ucraina, ţară cu peste 40 de milioane de locuitori, a înregistrat în ultimele 24 de ore un nou record de infectări, cu 26.870 noi cazuri de COVID-19.

Sursa foto: Twitter/ @ZelenskyyUa

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Vaccin means death

  2. Nu, cenzurati socialele!

  3. alti sosoci terminati!

  4. Marele Gatsby…un prost in viata!