G4Media.ro

Președintele Ungariei: Rusia trebuie să-și retragă trupele din Ucraina pentru a obține…

Sursa foto: Twitter / Katalin Novak

Președintele Ungariei: Rusia trebuie să-și retragă trupele din Ucraina pentru a obține pacea

Președintele Ungariei, Katalin Novák, și-a exprimat sprijinul pentru un plan de pace pentru Ucraina care să nu implice o victorie a Rusiei și care să se bazeze pe „obiective realiste”.

Novak a făcut aceste declarații într-o conferință de presă cu președintele turc Recep Tayyip Erdoğan în timpul unei vizite la Ankara, relatează cotidianul ucrainean European Pravda, citând hvg.hu.

„Avem nevoie de un plan de pace care să nu implice o victorie a Rusiei, dar care, în același timp, să prevadă obiective corecte și realiste”, a declarat președintele ungar, subliniind că Rusia trebuie, de asemenea, să-și retragă trupele din Ucraina.

De asemenea, ea i-a mulțumit lui Erdoğan pentru rolul său de mediator între Ucraina și Rusia.

„Scopul final este pacea, care necesită o voință comună, iar noi trebuie să facem tot ce putem pentru a preveni escaladarea războiului. Trebuie să ne calmăm, nu să creștem tensiunile, iar părțile beligerante trebuie să se așeze la masa negocierilor și avem nevoie de un plan de pace”, a adăugat Novák.

Trebuie remarcat faptul că alți oficiali ungari au exprimat o poziție mai puțin categorică în ceea ce privește obținerea păcii în Ucraina.

De exemplu, într-un discurs ținut în fața Adunării Generale a ONU la 23 februarie, ministrul ungar de externe Péter Szijjártó a cerut discuții între SUA și Rusia pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Iar premierul ungar Viktor Orbán a declarat că Ungaria nu intenționează să întrerupă relațiile economice cu Rusia și „sfătuiește întreaga lume occidentală să facă același lucru”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. E foame de bani…. A realizat conducerea Ungariei ca fara banii europeni se transforma Orbanistanul in Belarus,iar cetatenii maghiari n-o sa prea fie de acord sa experimenteze paradisul in care huzuresc sclavii lui Putin.

  2. Nici o schimbare..Deciziile in Orbanistan nu le ia Cătălina.