G4Media.ro

Preşedintele ungar János Áder le cere preşedinţilor României și Ucrainei să stopeze…

Preşedintele ungar János Áder le cere preşedinţilor României și Ucrainei să stopeze poluarea de pe râurile Tisa și Someș

Preşedintele ungar János Áder le-a cerut preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi preşedintelui României, Klaus Iohannis, să-şi pună în valoare influenţa în vederea opririi poluării râurilor Tisa şi Someşului, potrivit agenției maghiare MTI.

Scrisorile – publicate marţi pe site-ul Oficiului Preşedintelui Republicii – arată că inundaţiile din ultima vreme au adus, contrar promisiunilor, o nouă cantitate imensă de PET-uri şi alte deşeuri pe teritoriul Ungariei, ceea ce reprezintă un pericol din punct de vedere epidemiologic, totodată împiedică pescuitul şi turismul, are un efect dăunător grav asupra naturii şi în plus este şi respingător.

Preşedintele ţării s-a adresat ambilor omologi ai săi spunând că guvernul de la Budapesta a cerut deja de mai multe ori ajutorul autorităţilor din cele două ţări vecine, însă reacţia acestora – dincolo de reafirmarea cooperării – s-a manifestat în prea puţine măsuri
eficiente, care au dus la şi mai puţine îmbunătăţiri.

Aşa cum János Áder a subliniat, cauza principală a poluării este faptul că populaţia îşi depune deşeurile în zona de inundaţie a râurilor.

Poluarea râurilor și a solulului este o problemă majoră în România, unde autoritățile nu sunt capabile să-i sancționeze pe cei care aruncă deșeurile.

Foto: Deșeuri depozitate ilegal în România

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Cinstit și corect, în afară de a-și da salarii uriașe, prime fanteziste și vouchere de vacanță, la ce-s bune autoritățile/bugetarii din Rrrumânistan??? Aaaa…. să nu uităm, și să fure la ras unde se poate, bine înțeles!

 2. Ma uit la ce se intampla in lungul si in latul tarii si ma intreb cu sa fii nationalist in Rrrrumânistan. Ce iq tre’ sa ai?

 3. Domnu’ președinte ungur,
  Nu există decît un singur mod de a rezolva această problemă: inversați cursurile rîurilor!

 4. E bine ca ne zic ungurii ce trebuie sa facem, ca altfel … Poate doar asa se rezolva ceva … Eventual sa apara in Presa Internationala, ca sa se simta si soricarii(de la obraz gros) …

  • * P.S. : Astia care-s prinsi c-au aruncat gunoi ar trebui pusi sa curete un hectar sau 7 zile puscarie. Fucking fair.

  • ** + ca cu putin talent poti lua amprentele de pe gunoaie si sa stii exact care-i jegosul …

 5. hungaristan, nu sunt aia care au primit bani de la stapanul lor putin sa faca o centrala nucleara langa Romania? centrala cu tehnologie ruseasca , adica proasta.