G4Media.ro

Președintele UDMR cere ”demiterea imediată” a ministrei Muncii, Violeta Alexandru, după ce…

Președintele UDMR cere ”demiterea imediată” a ministrei Muncii, Violeta Alexandru, după ce aceasta a lansat o petiție publică pentru ca salariile președinților de CJ să nu fie plătite decât după cele ale angajaților de la Protecția Copilului

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a cerut luni, într-o postare pe Facebook, ”demiterea imediată” a ministeri Muncii, Violeta Alexandru, pe care o acuză că nu cunoaște legislația în vigoare și nu își asumă răspunderea funcției pe care o deține.

Solicitarea liderului UDMR vine după ce la finalul săptămânii trecute, Violeta Alexandru, a lansat, tot pe Facebook, o petiție publică prin care cere ca salariile președinților de Consilii Județene să nu fie plătite înaintea celor ale angajaților de la Protecția Copilului.

”Dacă Președintele Consiliului Județean și-a încasat salariul în această lună înseamnă că sunt bani pentru salarii. Cer să li se plătească și oamenilor salariile”, afirma Violeta Alexandru.

”Mergând pe logica doamnei ministru pot să consider că dacă ea și-a încasat salariul, înseamnă că sunt bani și pentru creșterea pensiilor și pentru dublarea alocațiilor”, a fost replica lui Kelemen Hunor.

”Singura soluție acum este înaintarea demisiei sau demiterea imediată a doamnei ministru”, a precizat Kelemen.

Postarea integrală a președintelui UDMR: 

Am citit declarația ministrului muncii despre problemele legate de salarizarea angajaţilor din aparatul propriu al Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). Potrivit doamnei ministru, încasarea salariului de către preşedintele Consiliului Judeţean trebuie să reprezinte o garanţie că angajatorul – Consiliul Judeţean – are fonduri şi pentru achitarea salariilor angajaţilor. În consecință, doamna ministru a decis că ar fi logic să inițieze o petiție în acest sens.

Inițial am crezut că este vorba despre o glumă mai puțin reușită. Adică, un ministru, în loc să se ocupe de rezolvarea problemelor din sistemul de protecție socială și să își asume responsabilitatea funcției ministeriale, lansează petiții și împinge responsabilitatea dincolo de limita bunului simț.

Îmi este foarte clar, că doamna ministru nu cunoaște legislația în vigoare, nu cunoaște nici realitatea și nu își asumă pe deplin răspunderea funcției pe care o deține. Din punct de vedere politic, juridic și moral nu pot decât să îi acord nota 1.

Singura soluție acum este înaintarea demisiei sau demiterea imediată a doamnei ministru.

PS: Mergând pe logica doamnei ministru pot să consider că dacă ea și-a încasat salariul, înseamnă că sunt bani și pentru creșterea pensiilor și pentru dublarea alocațiilor.

Postarea pe Facebook a Violetei Alexandru:

M-am hotărât să inițiez Petiția pentru dreptul la salariu al angajaților din aparatul propriu al DGASPCurilor.

Petiția: Salariul Președintelui Consiliului Județean se încasează DUPĂ ce se plătesc salariile angajaților! susține revendicările salariaților din aparatul propriu al Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului adresate ordonatorului de credite care trebuie să le plătească salariile. Dacă Președintele Consiliului Județean și-a încasat salariul în această lună înseamnă că sunt bani pentru salarii. Cer să li se plătească și oamenilor salariile.

Președintele CJ a decis câți angajați să fie în aparatul administrativ al Direcției (la județ), ce salarii să aibă, ce sporuri. Cu siguranță a avut în vedere resursele prevăzute în bugetul CJ dacă, eventual, a decis creșterea salariilor pentru acest an, creșterea numărului angajaților, etc.

Salariații aparatului de la nivelul DGASPC știu prea bine de unde primesc, de ani de zile – nu de acum, salariile. Din bugetul Consiliului Județean, ordonatorul de credite. Lucrurile sunt clare.

Dacă, totuși, mai sunt necesare clarificări, voi discuta cu angajații aparatului administrativ al DGAPSC pe care conducerea CJ i-a dus în această situație limită de a nu încasa salariile pe drept cuvenite. Situația oricum nu este nouă. Primul a fost CJ Giurgiu, prin luna mai, tot înainte de campania electorală. Când am întrebat atunci public fostul Președinte al CJ dacă și-a încasat salariul s-au găsit imediat bani să li se plătească salariaților restanțele.

Dacă este nevoie să discutăm, îi rog pe salariați să fie pregătiți să îmi spună deschis, dacă e cazul, despre eventuale creșteri ale salariilor, despre sporuri (inclusiv pe perioada pandemiei dacă s-a lucrat de acasă) alocate în acest an, ca urmare a deciziei conducerii CJ. Ei știu bine unde s-au luat, dacă s-au luat, asemenea decizii.

Am încredere că mesajul meu pentru aparatul propriu al DGASPC este util. Revin cu un mesaj de clarificare și pentru situația salariaților din cadrul serviciilor sociale subordonate DGASPC. Modul de salarizare al angajaților centrelor publice de îngrijire a adulților cu dizabilități sau a copiilor este diferit de cel descris mai sus, cu referire la aparatul propriu al DGASPC. Nici acolo Ministerul Muncii nu are un rol în asigurarea fondurilor pentru salarizare dar ne trebuie claritate ca să nu se amestece lucrurile.

Am convingerea că voi avea, în acest demers, alături de mine și sindicatele. Vrem, împreună, binele oamenilor.

Foto: Kelemen Hunor / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. UDMR-ul este votat de unguri, cum e votat PSD-ul de prohosti. Nu ii poti clinti. Vorba lui trump, si daca ar executa un copil in strada, masa de prohosti tot cu ei voteaza. Mi-ar fi placut ca maghiarii sa aiba un partid cu mai putini corupti care sa le reprezinte interesele. Astia de la UDMR sunt niste serpalai care fix de bunastarea maghiarilor nu se ocupa.

  • Noroc cu partidele 100% românesti (PSD, PNL, PMP, ProRomania,etc. ) care n-au somn până nu au asigurat bunăstarea românilor (indiferent de etnie, religie, sex, orientare sexuală, culoarea pielii….). Hai sa pornim o petitie „UDMR in ilegalitate“, si maine bunastarea poporului român va bate cea a elvetienilor, ca deh…. si prostii aia au partide etnice, ba chiar si religioase (Partidul Evanghelic)…

  • Mai Tothorszag, eu nu am zis ca nu trebuie sa aveti reprezentare in parlament, ba chiar am sustinut ideea. Respect dreptul ungurilor de a avea un partid si de a fi liberi in casa lor, cu toate astea am zis doar ca UDMR-ul e departe de a reprezenta drepturile pe buna dreptate a ungurilor. De nu au furat de pe teritorile voastre in stanga si dreapta, cum au putut, ba altii au fugit in Ungaria ca sa scape de flagel. Sper sa apara un partid unguresc puternic si sa va reprezinte fara sa va si fure.

  • „Liberi in casa lor“— Pe strada nu putem fi liberi?

  • Si daca a citit cineva articolul si declaratia, cum poate un ministru depune petitie. Cand el are parghiile puterii in mână. E ca si când eu as scrie o petitie sa fiu om de treabă acasă.

 2. nene kelemen, nu ai logica in ceea ce spui , ori esti prost, ori esti mama omida

  violeta stie ce bani sunt in sistem, se bazeaza pe niste cifre, la momentul acesta, si ce spune are sens , logica si moralitate

  ce spui tu e ca stii ce bani vor fi in viitor in sistem , care sa acopere maririle, in conditiile pandemiei si probleme financiare generate de acestea

  ca sa fie clar PSD=PNL=UDMR=mizerie=hotie

 3. Pișta:
  S-a făcut, de mâine doamna nu mai ocupă poziția de ministresă la muncă. Solicitarea ta este literă de lege, draghe pișta!

 4. Dacă sunt bani pentru toate salariile, nu contează care e plătit primul. Problema aparare când autoritățile responsabile de bugetul unui județ își plătesc salariile, iar apoi nu mai rămâne pentru cei din subordine. Cei cu pixul și bugetul să facă bine să-și organizeze mai bine banii, iar dacă nu sunt în stare, măcar să se lase pe ei la urmă când vine vorba de plata salariilor. Mai e și varianta demisiei, dar nu prea e la modă.

  Deci Kelemen Hunor are o problemă cu Violeta Alexandru, i-o fi dat afară vreun om de pe undeva, altfel nu se explică.

 5. kelemen are logica de mama omida

  violeta a zis despre salariile de azi, bazandu-se pe cifre, din prezent

  kelemen face niste presupuneri de genul, daca violeta are mere azi, de ce maine nu toata lumea sa aiba mai multe mere, chiar daca urmeaza iarna (pandemia val 2 cu probleme financiare inerente care vor apare)

 6. Ministrul Muncii merge pe atitudinea intransigenta promovata de Ilie Bolojan.
  Oare Violeta Alexandru incearca impunerea acestei atitudini cat mai multor sefi de CJ?
  Adica prin taieri de posturi inutile, sefii sa asigure lefurile angajatilor esentiali.
  Si atunci il inteleg pe Hunor ca incearca sa protejeze anumite aranjamente.

 7. KîH a votat și pentru pensiile speciale ale președinților C.J., cum adica să ieie el de la gurile astora ca să baje-n ale săracilor?!

 8. Daca un ministru nu gaseste parghiile administrative sa isi impuna vointa si face petitie pe FB este bun de trimis acasa. Hunor are dreptate in cazul acesta.
  Madam ministru s-a facut singura de 2 bani, ne-a aratat adevarata ei valoare.

 9. Frica de sărăcie duce la panica si declaratii tipul UDMR, toti estem prosti,noi estem destepti. extrem

 10. Hunore, sa-ti fie rusine!
  De 30 de ANI in complicitate cu toate guvernarile. voi UDMReii ati distrus Tara asta, furand, mintind si acuzand ca si acum!
  Uite aici prima Sedinta din 29.10.2020 la Consiliul Judetean Bihor, cu Ilie Bolojan prezentand noua Organigrama a CJ Bihor, Organigrama care reduce cu 50% numarul de angajati!
  Cine a Votat IMPOTRIVA si a criticat vehement masurile luate de noul presedinte al CJ Bihor, dl Ilie Bolojan?
  FIX fostii care au fost in fruntea CJ Bihor: UDMReii si PSDeii, niste escroci, uite Sedinta INREGISTRATA si postata pe Site-ul CJ Bihor, Sedinta care a fost transmisa LIVE, spre incantarea bihorenilor:
  https://www.facebook.com/ConsiliulJudeteanBihor/videos/361285401783272/

  Din Sedinta asta „decat” o mostra relevanta: „Reprezentantul UDMR il intreaba pe Bolojan: „Premierul Orban s-a laudat ca Guvernul Orban a PROTEJAT locurile de munca pe toata perioada pandemiei”!
  Ilie Bolojan l-a facut praf si pe reprezentantul UDMR si pe al PSD: „DA, locurile de munca TOTDEAUNA trebuiesc aparate, DAR Locurile de munca ale celor care MUNCESC, incasarea de BANI de catre oameni care NU muncesc sau NU-si justifica incarcarea cu munca, este de fapt o DISTRUGERE a locurilor de munca din mediul PRIVAT, pentru ca acest BANI in loc sa se duca pe Investitii, in cofinantarea Proiectelor europene sau in alte Proiecte de sustinere a Dezvoltarii Jud. Bijor, sunt TOCATI de oameni care NU isi Justifica locul de munca!”
  BRAVO, dle Bolojan, succes!!!

  Asa e in TOATE Consiliile judetene, FIX cum era in CJ Bihor: sa-ti fie rusine, Hunore, tineti in saracie si prostire locuitorii saraci usor de manipulat din Covasna si Harghita, saraci ca si cei din sudul subdezvoltat si Moldova saraca, TOTI votanti si PSD!!