G4Media.ro

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, propus pentru Premiul Nobel pentru Pace / Solicitarea…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, propus pentru Premiul Nobel pentru Pace / Solicitarea e semnată de mai mulți politicieni europeni / Printre semnatari se află și Vlad-Marius Botoş, europarlamentar USR

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este propus pentru Premiul Nobel pentru Pace de către un grup de peste 30 de politicieni europeni, foști miniștri, europarlamentari și diplomați.

”În lumina evenimentelor fără precedent din punct de vedere istoric, solicităm respectuos Comitetului Premiului Nobel pentru Pace să redeschidă și să reconsidere procedura de nominalizare în 2022 pentru Premiul Nobel pentru Pace!, se arată în scrisoarea transmisă Comitetului Nobel.

”Lumea este șocată de imaginile de război care vin din Ucraina. Milioane de familii trăiesc acum în frică, casele și mijloacele de trai le sunt amenințate de bombardamente și de o armată invadatoare. Suntem martori la curajul poporului ucrainean care a rezistat acestui război purtat asupra lor de către Federația Rusă.

Ucraineni și bărbați curajoși luptă pentru a păstra democrația și autoguvernarea. De la sfidarea președintelui ucrainean ales democratic, Volodimir Zelenski, până la bărbatul cu lacrimi în ochi care își ia rămas bun de la familie pentru a lupta pentru țara sa, oamenii din toată Ucraina se ridică pentru a rezista forțelor autoritarismului. Cuvintele noastre de simpatie și sprijin cu greu pot face dreptate sacrificiilor pe care le fac pentru principiile drepturilor omului și păcii.

În prezent și în întreaga lume, concetățenii democrați își pun toți aceeași întrebare: ce putem face pentru a sprijini poporul Ucrainei?

Credem că acum este momentul să le arătăm poporului Ucrainei că lumea este de partea lor. Prin urmare, vă solicităm cu umilință, Comitetul, să luați în considerare:

Extinderea și, prin urmare, redeschiderea procedurii de nominalizare pentru Premiul Nobel pentru Pace până la 31 martie 2022, pentru a permite nominalizarea la Premiul Nobel pentru Pace pentru președintele Zelenski și poporul Ucrainei.

Deși suntem conștienți că aceasta este o abatere de la procedură, credem că este justificată de situația actuală, fără precedent. Este datoria noastră democratică să luptăm în fața autoritarismului și să sprijinim un popor care luptă pentru democrație și dreptul său la autoguvernare”, se precizează în scrisoare.

Printre semnatari se află și Vlad-Marius Botoş, europarlamentar USR.

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

29 comentarii

 1. Deci bozo ăsta, care tot cere disperat începerea celui de-al treilea război mondial, e propus la Nobel pt pace.
  Încă o dovadă în plus că occidentul e complet dus cu pluta și are nevoie de un reset.

 2. si Obama are premiul pentru pace, cu razboiul pornit de catre el… in ultimii 30 de ani premiul nobel a ajuns o gluma.

  • Orice nu ține cu Putin e automat „o glumă”. Saharov a luat acest premiu și el a fost om serios.

 3. La schimb cu retragerea titlului Nobel al lui Putin sper. Nu pricep nici eu cum a putut sa obtina dictatorul premiul Nobel pentru pace, cand majoritatea conflictelor din blocul ex-sovietic au fost coordonate de el.

 4. Și vis pacem, para bellum

 5. Eu zic sa-l facem si presedinte global, al planetei. Ce sa ne mai incurcam cu Nobeluri?

  • Eu zic ca v-a dat cafeaua in foc si nu mai e bun zatul pentru ghicit, dl. vali. Vedeti daca nu sunteti atent si stati sa scrieti aiureli?

 6. Ar merita premiul nobel si pt propaganda.

 7. la caricatura

 8. Zelenski ar refuza oricum!

 9. Doamne fereste! A avut N ocazii sa indrepte evolutia lucrurilor catre pace, dar nu a facut-o. Iar prin solicitarile pe care le face catre NATO, indreapta lumea catre al treilea razboi mondial.

 10. Sigur va lua Nobelul din moment cu un europarlamentar USR l-a propus.

 11. Nobelul pentru cum sa pierzi un razboi cat mai dramatic

 12. E o aberatie in acest moment.

 13. In timpu asta Hutin o swge cu tristețe-n buci.

 14. Toate acțiunile lui Zelenski au ca scop intrarea NATO în război. Asta înseamnă o puternica probabilitate ca Bucureștiul și Varșovia sa devina cratere. E perfect pentru Nobel.

 15. De la politicieni stim la ce ne putem astepta, asa ca nu-i o surpriza sa-i vedem in fiecare zi cum reusesc sa supravietuiasca cu un coeficient de inteligenta negativ.