G4Media.ro

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski își exprimă îngrijorarea cu privire la arestarea fostului…

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski își exprimă îngrijorarea cu privire la arestarea fostului preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili

Ministerul de Externe ucrainean l-a convocat vineri pe ambasadorul Georgiei la Kiev în legătură cu informaţiile privind arestarea fostului preşedinte şi lider al opoziţiei din Georgia Mihail Saakaşvili – a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, relatează Reuters.

Separat, un purtător de cuvânt al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la arestarea fostului preşedinte georgian şi ”tonul” declaraţiilor venite din Georgia.

Saakaşvili, care a trăit în Ucraina câţiva ani şi a primit cetăţenie ucraineană, a fost reţinut vineri la sosire în Georgia, înainte de alegerile locale. În pofida faptului că a fost condamnat în lipsă, în Georgia, Saakaşvili a declarat că doreşte să revină în ţară pentru a ajuta la ”salvarea ţării” şi a lansat un apel la proteste după alegeri.

Fostul preşedinte georgian şi lider al opoziţiei Mihail Saakaşvili a fost arestat la întoarcerea în ţara sa după un exil de opt ani şi în plină criză politică, a anunţat vineri premierul Irakli Garibaşvili, notează AFP şi Reuters.

”Al treilea preşedinte al Georgiei Mihail Saakaşvili a fost arestat şi trimis la închisoare”, a declarat Garibaşvili într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, forţele de ordine georgiene au urmărit deplasările lui Saakaşvili din Ucraina şi au ”decis o operaţiune a poliţiei la locul şi în momentul în care erau cele mai puţine obstacole în calea arestării”.

Saakaşvili este căutat pentru ”abuz de putere” într-un dosar pe care el îl consideră politic şi pentru care a fost condamnat în contumacie la şase ani de închisoare în 2018.

Revenirea şi arestarea fostului preşedinte, în vârstă de 53 de ani, ar putea agrava criza politică din Georgia, unde urmează să aibă loc duminică alegeri locale, văzute ca un scrutin cheie pentru partidul la putere Visul Georgian.

Citește și

Fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili, arestat la revenirea în țară

 

Sursa Foto/Mihail Saakasvili – FB

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Sunt sigur că securiştii georgieni au fost foarte afectaţi de îngrijorarea fostului măscărici, actualmente preşedinte de paie. De emoţie, i-au mai pus un rând de cătuşe criticului dictaturii de la Kremlin.

  2. ACTORASUL LGBT ist cocoțat de stăpânii amerloci în fruntea Ucrainei știe ca 8 vine curând și lui rândul la juvăț 😀😀😀

  3. Petrov ce mai așteaptă…..