G4Media.ro

Președintele Turciei merge în orașul Pazarcik, aflat în apropierea epicentrului cutremurului, și…

sursa foto: Pexels

Președintele Turciei merge în orașul Pazarcik, aflat în apropierea epicentrului cutremurului, și în provincia Hatay, cea mai afectată de calamitate/ Supraviețuitori: ”Nu am murit de foame sau din cauza cutremurului, dar vom muri înghețați de frig”

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, urmează să se deplaseze miercuri în orașul Pazarcık, aflat în apropierea epicentrului cutremurului, și în provincia Hatay, cea mai afectată, relatează Associated Press, citată de The Guardian.

La aproape două zile de la cutremurul cu magnitudinea 7,8 care a lovit sud-estul Turciei și nordul Siriei, provocând moartea a peste 8.700 de persoane, echipe de căutare din zeci de țări s-au alăturat personalului de urgență turc, iar promisiunile de ajutor au început să curgă.

Mulți supraviețuitori din Turcia au fost nevoiți să doarmă în mașini, afară sau în adăposturi guvernamentale.

„Nu avem un cort, nu avem o sobă de încălzire, nu avem nimic. Copiii noștri sunt într-o stare proastă. Toți suntem uzi din cauza ploii, iar copiii noștri stau în frig”, a declarat Aysan Kurt, în vârstă de 27 de ani, pentru AP. „Nu am murit de foame sau din cauza cutremurului, dar vom muri înghețați de frig”.

În Siria, eforturile de ajutorare au fost îngreunate de războiul în curs de desfășurare și de izolarea regiunii controlate de rebeli de-a lungul graniței, care este înconjurată de forțele guvernamentale susținute de Rusia. Siria însăși este un paria internațional, în urma sancțiunilor occidentale legate de război.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Alt titlu
    Alte greseli gramaticale

    Virgula inainte de ȘI

    Nu treceai clasa pt greșeala asta

  2. Ioanee, titlul este scris corect gramatical