G4Media.ro

Președintele Turciei anunță noi operațiuni militare la granițele de sud și critică…

Președintele Turciei anunță noi operațiuni militare la granițele de sud și critică vizita premierului grec în SUA

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat luni că Ankara va lansa în scurt timp noi operaţiuni militare la graniţele de sud pentru a crea zone de siguranţă pe o lăţime de 30 de kilometri, în scopul combaterii ameninţării teroriste din respectivele regiuni, relatează Agerpres, conform Reuters.

Operaţiunile vor fi lansate imediat ce forţele militare, de informaţii şi de securitate vor încheia pregătirile în acest scop, a menţionat Erdogan, fără a da alte detalii.

Preşedintele turc a mai afirmat că premierul grec Kyriakos Mitsotakis „nu mai există” pentru el, acuzându-l că a încercat să blocheze vânzarea de avioane F16 Turciei.

„Am convenit să nu includem ţări terţe în disputa noastră cu el. În pofida acestui fapt, săptămâna trecută el a fost în vizită în SUA şi a vorbit în Congres, avertizându-l să nu ne dea avioane F16”, a declarat Erdogan într-o conferinţă de presă, după reuniunea de cabinet săptămânală.

Premierul grec „nu mai există pentru mine. Nu voi accepta niciodată să mă întâlnesc cu el. Ne vom continua drumul alături de politicieni onorabili”, a subliniat preşedintele turc.

Sursa foto: Twitter / Presidency of the Republic of Türkiye

Citește și

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. De ce nu invitata si Rusia in NATO?:)

  2. Thanks Putin, nu s-ar fi putut fără tine.

  3. nasol pentru ruZZZZZnaci

  4. …dupa atatea gafe o sa ceara si cecenia independenta foarte curand 🤣🤣🤣🤣🤣…daca nu merge generalu Burtovici cu suncile lui sa-i opreasca😜 ..ursu rusesc seamana din ce in ce mai mult cu un urs polar costeliv plutind in deriva pă o aschie dă gheata 😨😨😨😰😰😰

  5. I-a soptit careva sultanului sa taca din gura ca altfel va stringe din buci si urmeaza infratirea liretei turcesti cu rubla.

  6. pt Suedia si Finlanda ar trebui petrecere de bun venit. sa faca cinste, ca au fost primite pe timp de razboi. ulterior or sa aibe ani de zile sa isi demonstreze valorile trans-atlantice.