G4Media.ro

Președintele Trump l-a anunțat pe secretarul interimar al Apărării. Locul lui Mattis…

Președintele Trump l-a anunțat pe secretarul interimar al Apărării. Locul lui Mattis va fi luat de adjunctul său

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat că funcția de secretar al Apărării va fi preluată actualul secretar adjunct, Patrick Shanahan, transmite agenția EFE,  citată de Agerpres.

”Sunt încântat să anunţ că subsecretarul nostru foarte talentat Patrick Shanahan va prelua ca interimar postul de secretar al apărării, începând din 1 ianuarie 2019. Patrick are o mare listă de reuşite ca subsecretar de stat şi mai înainte la Boeing. El va fi genial!”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Jim Mattis a demisionat joi de la conducerea Pentagonului, urmând ca el să rămână la post până în februarie. Între timp, Trump a decis să numească un succesor mai devreme,

Patrick Shanahan a fost numit subsecretar al apărării în iulie iulie 2017 şi anterior a lucrat timp de mai mulţi ani pentru compania aviatică Boeing, experienţă evidenţiată şi de Trump în mesajul transmis duminică.

Mattis a demisionat la o zi după ce a fost anunțată retragerea trupelor americane din Siria. În scrisoarea sa de demisie, Mattis a apreciat că ”forţa” Statelor Unite este ”indisolubil legată” de forţa unui sistem ”complet şi unic” realizat împreună cu aliaţii Washingtonului, declaraţii ce par să contrasteze cu gândirea lui Trump, care crede că alte state profită de pe urma leadership-ului american

Foto: Wikipedia

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.