G4Media.ro

Președintele PNL Timiș vorbește despre posibile demiteri din partid din cauza unor…

Președintele PNL Timiș vorbește despre posibile demiteri din partid din cauza unor ”comportamente inadecvate” la alegerile interne

Preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a declarat, sâmbătă, că Biroul Politic Judeţean (BPJ) al formaţiunii va analiza săptămâna viitoare cu privire la eventuale excluderi din partid a anumitor membri, care au avut „un comportament neadecvat” la alegerile pentru conducerea Organizaţiei Timişoara.

De asemenea, Nica a anunţat că deşi susţinătorii candidatului Raul Ambruş au continuat procesul electoral, declarându-l pe acesta preşedinte al organizaţiei municipale, respectivele alegeri sunt nestatutare şi pot fi anulate de BPJ.

„Vom decide inclusiv de a exclude anumiţi membri care nu au avut un comportament adecvat. Săptămâna viitoare vom avea şedinţa de BPJ a PNL Timiş, lăsăm să se aşeze lucrurile, să adunăm toate probele, să discutăm cu toţi şi în forul statutar vom lua deciziile care se impun. Trebuie să tratăm cu calm toate aceste măsuri. Ei nu pot vota în afara cadrului statutar. BPJ poate anula acest exerciţiu total nedemocratic şi nestatutar, deci există pârghii statutare. Este doar un grup de oameni care s-au întâlnit să se joace de-a alegerile, părerea mea”, a afirmat Alin Nica, într-o conferinţă de presă.

Nica consideră că scandalul iscat sâmbătă la alegerile din cadrul PNL Timişoara reprezintă „zvâcniri” ale unor „rămăşiţe” ale fostei conduceri PNL, care „şi-a văzut puse în pericol privilegiile”, iar decizia de amânare a alegerilor a fost luată de el şi comitetul de organizare pentru că nu erau îndeplinite condiţiile de echitate.

„Când aceste condiţii nu au putut fi îndeplinite, am luat decizia împreună cu comitetul de organizare să amânăm aceste alegeri. Ceea ce am văzut astăzi reprezintă zvâcnirile unor rămăşiţe ale fostei conduceri a PNL, care şi-au văzut puse în pericol privilegiile. Nu voi precupeţi niciun efort să continui şi să duc până la capăt munca de curăţire a acestei filiale începută chiar din toamnă, dar care va merge mai departe în forţă”, a spus Nica.

Întrebat de presă cum explică faptul că tot timpul a refuzat să spună numele candidatului pe care îl va susţine în alegerile naţionale, între Ludovic Orban şi Florin Cîţu, dar zilele trecute şi-a făcut publică susţinerea faţă de candidatul Cosmin Tabără la şefia PNL Timişoara, Alin Nica a spus că a crezut că astfel „va aşeza lucrurile în matca firească”.

„Tocmai pentru că am văzut tensiunile, am considerat că o poziţionare a mea va calma lucrurile şi le va aşeza într-o matcă firească. (…). Cu Raul Ambruş nu am discutat. De ce aş discuta? Eu am dreptul la o opţiune. E dreptul meu dacă să o fac publică sau nu”, a mai comentat Nica.

În contextul amânării alegerilor pentru Organizaţia PNL Timişoara, se vor amâna şi alegerile pentru PNL Timiş, programate pentru data de 10 iulie. Nica a anunţat deja că pentru acele alegeri vor fi luate măsuri suplimentare, pentru a nu se repeta situaţia de la alegerile de la nivelul PNL Timişoara. La alegerile pentru şefia PNL Timiş şi-au anunţat candidatura Alin Nica şi primarul oraşului Buziaş, Sorin Munteanu.

Alegerile organizate sâmbătă pentru alegerea preşedintelui Organizaţiei PNL Timişoara au fost suspendate de preşedintele filialei PNL Timiş, Alin Nica, după ce susţinătorii celor doi candidaţi, Cosmin Tabără şi Raul Ambruş, s-au certat.

Cea mai mare nemulţumire a susţinătorilor lui Ambruş a fost aceea că de pe listele de votanţi au fost şterse 150 de nume, pe motiv că nu au buletin de Timişoara sau rezidenţa în municipiu şi nici nu au fost lăsaţi să intre în sala conferinţei de alegeri, de la Filarmonica Banatul.

Susţinătorii lui Ambruş au huiduit în faţa clădirii Filarmonicii atât echipa lui Tabără, cât şi pe Alin Nica.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: PNL

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. News.ro: „Alfred Simonis după scandalul de la alegerile PNL Timişoara: Caragiale ar fi cu siguranţă invidios că epigonii Brătienilor au reuşit să depăşească în ridicol grotescul personajelor sale.
    Referindu-se la scandalul de la alegerile PNL Timişoara, preşedintele PSD Timiş şi lider al deputaţilor social-democraţi, Alfres Simonis este de părere că este jenant pentru un preşedinte de partid şi chiar de Consiliu Judeţean să fie huiduit de proprii colegi şi că vorbele grele aruncate de cele două tabere discerditează PNL.
    „De mult nu am mai avut în politica românească scene tragi-comice ca astăzi, la tentativa de conferinţă municipală a PNL Timişoara. Firme de paza, cefe late, poliţie, îmbrânceli, huiduieli, zeci de oameni ţinuţi afară în ploaie – aşa a arătat jalnicul spectacol servit de liberalii din Timiş. Caragiale ar fi cu siguranţă invidios că epigonii Brătienilor au reuşit să depăşească în ridicol grotescul personajelor sale. Filmările de la faţa locului te duc cu gândul la birtul din Dudeştii Noi (localitate din care provine liderul interimar al PNL Timiş, Alin Nica – n.r.) sau la o încăierare între nuntaşi băuţi la o sală de evenimente din Sânnicolaul Mare şi nicidecum la un eveniment public, desfăşurat în cel mai civilizat oraş al ţării”, a scris pe Facebook, Alfred Simonis.

    • Pe Alfred nu îl mai veneram acum, a prins glas?! Să ne zică cum recuperează banii de la trezorierul votat democratic.
      Iese maistrul pesede si va aliniază pe toti, nu mai miscati unu, vitejilor. Cand a venit numirea brosei, erați toți cu votul pe sus.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.