G4Media.ro

Președintele PNL București, Ciprian Ciucu, propune ca Guvernul să asiste Primăria Capitalei…

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Președintele PNL București, Ciprian Ciucu, propune ca Guvernul să asiste Primăria Capitalei pentru realizarea Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică până pe 1 martie 2022

Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, propune, în contextul negocierilor pentru formarea unui Guvern PNL-PSD-UDMR, ca Executivul să asiste Bucureştiul pentru realizarea Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET) până pe 1 martie 2022.

Primarul Sectorului 6 propune, într-o postare de pe Facebook, ca Guvernul să îşi asume că va asista Primăria Generală pentru a-i crea spaţiul bugetar necesar să preia ELCEN şi să realizeze SACET până la 1 martie 2022, pentru că, dacă nu se va face SACET şi nu va fi scos din insolvenţă ELCEN până pe 1 martie 2022, nu vor putea fi accesate sutele de milioane, bani de investiţii, din bonusul de cogenerare absolut necesar funcţionării în condiţii de economicitate, eficienţă şi eficacitate a companiei.

Ciucu a menţionat că, dacă se stipulează acest lucru în programul de guvernare, „va înghiţi în sec”, dar va fi „cu conştiinţa împăcată” că măcar, pentru următorii 8 ani, Primăria Capitalei va avea finanţarea necesară să înlocuiască magistralele şi conductele Termoenergetica şi să retehnologizeze ELCEN.

Preluarea activelor ELCEN de către Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA reprezintă unul dintre principalele obiective în ceea ce priveşte dezvoltarea SACET în Bucureşti, adaugă primarul Sectorului 6.

Liberalul a spus că atingerea acestui obiectiv a fost o provocare nereuşită pentru toţi factorii decizionali implicaţi, atât la nivel local, cât şi la nivel central, din ultimii 12 ani, însă este „momentul decisiv” pentru modernizarea şi reabilitarea SACET.

El a precizat că transferul de afacere, în vederea realizării unui SACET integrat, presupune cumpărarea activelor ELCEN de către Termoenergetica SA, aflată în administrarea directă a PMB, şi că, având în vedere bugetul deficitar al Municipalităţii, aceasta trebuie să acceseze un împrumut de trezorerie.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. oamenii din bucuresti sunt stramtorati, ati vazut ce amarati sunt la strabax in mol!

    mai recoltati un sparanghel, mai trimiteti un bani in tara, mai platiti un TVA enorm, mai priviti cum copii capsunarilor se ineaca in haznaua scolii

    tarani fara knowhow

  2. Huo milogule penelist. Cere-i bani lui tata Ciolacu.

  3. Facturi de 3 ori mai mari decât centrala de apartament plus subvenție de încă 25–30%. Unde este rentabilitatea sistemului centralizat de încălzire? Sunt localități unde te sufoca cu caldura cand e cald afară, stau cu ferestrele deschise ca se plătește la grămadă.