G4Media.ro

Președintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, s-a vaccinat împotriva covid cu Astra…

Sursa Foto: Captura/Facebook/Andres Manuel Lopez Obrador

Președintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, s-a vaccinat împotriva covid cu Astra Zeneca

Chiar dacă mai multe țări au limitat utilizarea AstraZeneca, preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador s-a imunizat împotriva covid cu acest vaccin. El le-a ceut oamenilor, marți, oamenilor să aibă încredere în vaccinuri.

Lopez Obrador, în vârstă de 67 de ani, a declarat că beneficiile vaccinării cu serul AstraZeneca depăşesc riscurile, informează Agerpres, conform Reuters.

Preşedintele mexican, care a fost infectat cu COVID-19 în ianuarie, a declarat că doreşte să încurajeze toţi adulţii în vârstă să se vaccineze pentru a fi protejaţi de coronavirus.

„Suntem siguri că nu există niciun risc, nici un pericol, că nu există efecte secundare grave”, a spus el, fără a numi în mod special AstraZeneca.

El a adăugat că guvernul său urmăreşte îndeaproape studiile privind vaccinurile desfăşurate în întreaga lume.

Autoritatea de reglementare în domeniul sănătăţii din Mexic a declarat la începutul acestei luni că nu intenţionează să limiteze utilizarea AstraZeneca, însă doreşte să obţină informaţii de la comitetul consultativ britanic pentru imunizare. Acesta a declarat că o alternativă la AstraZeneca ar trebui oferită persoanelor sub 30 de ani, acolo unde este posibil.

Mexicul a început vaccinările anti-COVID19 la sfârşitul anului trecut şi a inoculat complet aproape 4 milioane de persoane, majoritatea adulţi peste 60 de ani, dintr-o populaţie totală de 126 de milioane.

Sursa Foto: Captura/Facebook/Andres Manuel Lopez Obrador

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Putini presedinti de stat isi risca viata alaturi de popor.