G4Media.ro

Președintele Klaus Iohannis participă miercuri la Forumul internaţional dedicat comemorării Holocaustului şi…

Președintele Klaus Iohannis participă miercuri la Forumul internaţional dedicat comemorării Holocaustului şi combaterii antisemitismului, organizat la Malmo

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, miercuri, la invitaţia prim-ministrului Regatului Suediei, Stefan Lofven, la Forumul internaţional dedicat comemorării Holocaustului şi combaterii antisemitismului, organizat la Malmo, transmite Agerpres.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, participarea preşedintelui Klaus Iohannis la Forumul internaţional de la Malmo se înscrie în seria demersurilor întreprinse de statul român în ceea ce priveşte consolidarea educaţiei despre Holocaust, prezervarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei, precum şi pentru promovarea valorilor europene, a toleranţei şi a respectului faţă de drepturile şi libertăţile fundamentale.

Preşedintele Klaus Iohannis va evidenţia, cu prilejul participării la Forumul de la Malmo, eforturile constante ale României în ceea ce priveşte asumarea trecutului şi combaterea negării şi distorsionării Holocaustului, ţara noastră devenind un model regional de bune practici în acest sens.

„Participarea României la Forum, la cel mai înalt nivel, conferă ţării noastre o vizibilitate sporită şi va contribui la consolidarea profilului României de promotor activ la nivel internaţional al politicilor în acest domeniu”, arată Administraţia Prezidenţială.

Conform sursei citate, şeful statului va transmite angajamentul ferm asumat de ţara noastră prin Strategia naţională pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2021 – 2023, care a fost adoptată în luna mai, precum şi în baza Planului de acţiune asociat.

Forumul de la Malmo marchează împlinirea a 21 de ani de la adoptarea Declaraţiei Forumului Internaţional de la Stockholm privind Holocaustul, document fondator al Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului. IHRA este o organizaţie interguvernamentală care, în timp, a devenit punct de referinţă internaţională în materie de educaţie şi cercetare privind Holocaustul şi comemorarea Holocaustului şi a cărei preşedinţie a fost exercitată de România în perioada 2016 – 2017. Forumul de la Malmo urmăreşte transmiterea unui semnal puternic la nivel internaţional privind calificarea antisemitismului şi negării Holocaustului, aflate în creştere în prezent, ca evoluţii reprobabile şi inacceptabile, care trebuie contracarate cu toate instrumentele disponibile.

sursa foto: SNSPA

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Subiect crucial pentru Europa si omenire , mai ales in aceste momente .

 2. Poate se intoarce de acolo cu niste idei pentru programul Romania Educata.
  La surse:
  https://www.government.se/government-policy/remember–react/

 3. Subiect crucial , pretul la gaze , la energie , sunt mizilicuri .

 4. Acasă problemele sunt rezolvate!

 5. Și ce treabă are România cu subiectul ăla?

 6. dmnu’ iohannis, am inteles ca la malmo fac aia niste biscuiti excelenti, sa nu carecumva sa pierdeti ocazia, luati-va sacou’ ala cu buzunarele mari si multe…

 7. ăl mai nesimtit presedinte!
  Sunt si eu vinovat ca atatia altii ca am votat asa un ” malai mare”!
  @ 2 ziare germane, cele mai mari, l au criticat aspru pe presedintele nesimtit. Daca se ajunge la suspendare, DA, voi merge la vot ca sa l trimit acasa.

  • Tot nu pricep de ce nimeni nu se încumetă să inițieze suspendarea! Este cel mai bun moment, dar niciun partid nu vede oportunitatea! Nici nu s-ar simți criza prezidențială printre atatea crize care ne-au lovit, ar fi cea mai inofensiva si ar insemna garanția că peste cateva luni nu s-ar mai trage de timp cu guvernul Cîțu minoritar si interimar si s-ar crea pisibilitatea reala pentru alegerile parlamentare anticipate!
   Dar românii niciodată nu au fost in stare să rupă pisica, deci nu sunt speranțe!

  • Apropo de suspendarea Preșului, am rămas stupefiat auzindu-l pe Dincu ce a raspuns la o întrebare!
   Il întreabă un jurnalist de ce PSD nu vrea sa facă politică la nivel mare si să inițieze suspendarea bivinei de Sibiu, iar „sociologul” sulii raspubde că nu sunt șanse pentru că a fost votat de 6,5 mil de români!!!
   Mă întreb ce drac de sociolog e Dincu dacă habar nu are câți din cei care l-au votat in turul 2 pe impostor își regretă acel vot?!
   Eu estimez că maximum 1,5 milioane l-ar mai susține la un referendum și vreo 6-7 milioane nu!

 8. Iohannis lucreaza „remote”.
  Si riscul de contaminare e mai scazut.

 9. Țara arde și baba se piaptă-nă…

  ..

 10. utem buha cu prostii

 11. Tot nu pricep de ce nimeni nu se încumetă să inițieze suspendarea! Este cel mai bun moment, dar niciun partid nu vede oportunitatea! Nici nu s-ar simți criza prezidențială printre atatea crize care ne-au lovit, ar fi cea mai inofensiva si ar insemna garanția că peste cateva luni nu s-ar mai trage de timp cu guvernul Cîțu minoritar si interimar si s-ar crea pisibilitatea reala pentru alegerile parlamentare anticipate!
  Dar românii niciodată nu au fost in stare să rupă pisica, deci nu sunt speranțe!

 12. Johannis posibil sa se intoarca cu cateva placute suedeze.

 13. Oare un spital când vizitează prezidentul nostru să vadă dezastrul lăsat de indiferența decidenților știind că vine valul4.Umbla după titluri, tinichele…care nu ajuta țara cu nimic.Aroganta,orgoliu, nepăsare de semeni cam asta avem.In aceste grele momente ar trebui sa fie lângă popor, în aceasta criza politica și sanitara, umbla brambura cu alte probleme.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.