G4Media.ro

Președintele Joe Biden consideră armistițiul dintre Israel și Hamas o oportunitate în…

Președintele Joe Biden consideră armistițiul dintre Israel și Hamas o oportunitate în direcția păcii: Sunt convins că palestinienii şi israelienii merită în egală măsură să trăiască în siguranţă

Preşedintele american Joe Biden a declarat joi că încetarea focului între Israel şi Hamas, intrată în vigoare vineri, la ora 02:00 (23:00 GMT), reprezintă „o adevărată oportunitate” pentru a avansa în direcţia păcii, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Sunt convins că palestinienii şi israelienii merită în egală măsură să trăiască în siguranţă şi să se bucure de acelaşi nivel de libertate, prosperitate şi democraţie”, a declarat Joe Biden la Casa Albă.

„Administraţia mea îşi va continua eforturile diplomatice discrete, dar hotărâte, pentru a se îndrepta către acest obiectiv”, a continuat el.

„Sunt convins că avem o oportunitate reală de a avansa şi mă angajez să acţionez în această direcţie”, a adăugat preşedintele SUA.

Liderul de la Casa Albă a apreciat eforturile Egiptului, putere regională care are relaţii atât cu Israel, cât şi cu Hamas, şi care a jucat un rol decisiv în convenirea armistiţiului.

„Vreau să-mi exprim recunoştinţa faţă de preşedintele (Abdel Fattah) Al-Sisi şi de înalţii oficiali egipteni care au jucat un rol absolut crucial”, a menţionat Biden.

După intrarea în vigoare a armistiţiului, palestinienii au sărbătorit evenimentul pe străzile din centrul oraşului Gaza, dar şi în oraşe din Cisiordania ocupată, în timp ce armata israeliană nu a menţionat nicio nouă alertă privind vreun atac cu rachete dinspre enclava palestiniană.

sursa foto: Facebook\ The White House

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Bosorog senil si tupeist. Mai bine justifică in fata aliaților tai de ce ai ridicat sancțiunile pentru North Stream si daca mai esti liderul lumii democrate asa cum ai pretenția. Poate esti acum liderul lumii progresisto-stangiste. Nu prea mai ai allura de lider.

  2. Care l-ați trezit bă pe Bidon?

  3. Ca de obicei, prostanel ganganau cu comentarii kilometrice scoase din burta de trompetist si care nu le citeste nimeni. Un sarantoc si un terchea berchea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.