G4Media.ro

Președintele Iohannis se întâlnește marți cu Wess Mitchell, asistentul Secretarului de Stat…

Președintele Iohannis se întâlnește marți cu Wess Mitchell, asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește marți, la ora 10.30, cu Wess Mitchell, asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale.

Wess Mitchell a ajuns luni la București, fiind întâmpinat la aeroport de vicepremierul Ana Birchall, potrivit imaginilor postate pe blogul acesteia.

Departamentul de Stat a anunțat sâmbătă că diplomatul american vine în vizită în România:

”Adjunctul secretarului de stat pe probleme europene și eurasitice, Wess Mitchell, va fi în Europa din 17 până în 22 iunie. Pe 18 iunie el se va afla la București, în România, pentru a se întâlni cu demnitari de rang înalt și cu analiști independenți pentru a discuta despre cooperarea regională în materie economică și de securitate. El va fi șeful delegației americane la cea de-a șasea rundă a Dialogului privind Parteneriatul Strategic SUA – România, despre care va vorbi la Universitatea din București”.

Mitchell, care a preluat postul Victoriei Nuland, a declarat în urmă cu câteva zile într-un discurs că ”în Europa Centrală și de Est, SUA sunt interesate de întărirea eforturilor de luptă împotriva corupției și de combatere a dezinformării rusești, precum și de consolidare a societății civile în zonă”.

În același discurs susținut la Heritage Foundation, Wess Mitchell a avertizat că ”Rusia și China reprezintă modele alternative coerente – cu stabilitate politică, bazată pe autoritarism și forță brută, îngrădirea unor aspecte ale pieței libere care amenință baza funcționării civilizației noastre. În căi diferite, Rusia și China vor să distrugă modelul occidental. Rusia vrea să dezbine și să fărâmițeze vestul. China vrea să ia locul modelului occidental”.

Foto: Departamentul de Stat

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Sper ca doamna Ana l-a întâmpinat pe distinsul oaspete ca in clipul acela viral, care cică era fals…după spusele unor specialiști britanici.

  2. Oare Iohannis va pupa mana stapanului?

  3. Poemul lui DraKnea
    de P. UDILA
    Eu pup poala popii ( de la antena tri)
    Popa pupă poala me…

  4. Trol= persoana plătită pentru a genera si disemina fake news in presa alternativa si pe rețelele sociale, pentru a distorsiona sensul real al informatiei si a i provoca pe cititori/comentatori. Este un actor al războiului hibrid actual.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.