G4Media.ro

Președintele Iohannis, replică pentru ministrul Dîncu: Unii demnitari trebuie să citească mai…

Sursa foto: captură video

Președintele Iohannis, replică pentru ministrul Dîncu: Unii demnitari trebuie să citească mai frecvent revista presei, doar Ucraina va decide când, cum şi ce negociază 

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis marți ministrului Apărării, Vasile Dîncu, să citească mai frecvent revista presei, după ce Dîncu declarase că ”singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”.

„Ucrainenii plătesc preţul de sânge în acest război şi trebuie să acceptăm ideea cu toţii că doar Ucraina va decide când, cum şi ce negociază. Această poziţie este poziţia noastră oficială, este poziţia oficială a UE şi probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei să afle aceste poziţii”, a spus marți Iohannis, la Palatul Cotroceni, în declaraţia comună cu omologul georgian, Salome Zourabichvili, potrivit Agerpres.

Şeful statului a fost întrebat în legătură cu declaraţiile recente ale ministrului Apărării, Vasile Dîncu, care a declarat pe 8 octombrie că negocierea reprezintă singura şansă pentru ca Rusia să facă pace cu Ucraina.

„Războiul va mai continua, (…) singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă. (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a declarat Dîncu, la Prima TV.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. PSDiștii sunt niște proști, dar și votanții.

 2. Corect, iar noi putem decide sa fim neutri din punct de vedere militar.

  • Noi cine? Noi, majoritatea romanilor? Voi, cei cativa postaci de serviciu sau voi cei putini care veti vota cu hauristii la alegeri? Deci ori e democratie ori nu, hai sa fie majoritatea cea care decide.

  • Noi, cei care suntem obiectivi.😉

 3. Demnitarii din romanika ar trebuii sa mai treaca pe la brutarie pentru tradare 15-20 ani…. dar o sa fie pedepsiti si mai aspru cu sinecuri si pensii speciale….🤮

  • Zelencistilor, duhoarea voastră ne sufoca …

 4. Dancu rage de incompetent ce este (ca ministru al apararii nu stia ca Austria nu e in NATO, repeta ce spune propaganda lui Putler etc), dar Iohannis, Ciuca si Ciolacu il tin in guvern, pentru ca face parte din mafia PSD-PNL-UDMR!

 5. Iar voi,marii Europei, puternicii lumii, doar alimentați continuarea războiului.

 6. Zelencistilor, duhoarea voastră ne sufoca …

  • her, nu de la tastatura, daca esti asa viteaz, so pe ucrainieni, meri pe front viteazule. Pun pariu ca la prima salva duhoarea din izmenele tale o sa-i sufoce pe ucrainieni, de ras, bineinteles. Mars j.a.v.r.a!

 7. Dîncu și PSD sunt rusofoni.