G4Media.ro

Președintele Iohannis anunță că o susține pe Ursula von der Leyen pentru…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Președintele Iohannis anunță că o susține pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de președinte al Comisiei Europene

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că o susține pe Ursula von der Leyen pentru al doilea mandat de șefă a Comisiei Europene.

”Sunt încrezător în capacitatea ei de a consolida unitatea și influența strategică a UE, găsind soluții fiabile pentru toate statele membre ale UE și pentru toți cetățenii”, a spus Iohannis într-o postare pe X.

Declarația lui Iohannis vine la câteva ore după ce Ursula von der Leyen și-a anunțat oficial decizia de a candida pentru un al doilea mandat de președinte al Comisiei Europene. Ea e sprijinită de CDU, partidul german afiliat la popularii europeni.

Susținerea anunțată de Klaus Iohannis e importantă pentru că șeful statului e văzut drept cel care controlează PNL, iar voturile viitorilor europarlamentari liberali vor fi importante în stabilirea noului șef al executivului de la Bruxelles.

Următorul pas ar putea avea loc la București, la congresul Partidului Popular European (PPE) din luna martie.

De notat că, potrivit unor surse europene, cele trei mari familii politice europene – popularii, social-democrații și Renew – ar negocia pentru o eventuală împărțire a funcțiilor politice în perspectiva alegerilor europarlamentare.

Ursula von der Leyen a condus Comisia Europeană în cele mai complicate crize ale ultimului deceniu – pandemia Covid și invazia rusă în Ucraina.

Anterior, ea a fost ministru al Apărării în Germania în guvernele conduse de CDU.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Probabil ar fi vrut sa fie invers, ea sa îl susțină pe el, dar mna…

  2. Nu mai este zapada si s-a intors herr johannis la „treaba”?

  3. O mână o spala pe cealaltă…

  4. Linge acuma in dreapta si stanga, numa numa iasa ceva caldut pe la Bruxelles

  5. Cat de importante pot fi cinci mandate pnl ? Daca in 2020 au avut zece , nu cred ca pot miza decat pe maxim cinci desi ideal ar fi zero…. Toata balbaiala asta lipsita de orice logica dusa cu cinism de gloata la putere , ma tem ca e ordonata de jocurile Lui, pentru o fonctie imparateasca care se fac chiar zilele astea, nici o legatura cu cetatenii si in contra democratiei -dupa mine…

  6. E tutte e due lavano il viso…