G4Media.ro

Preşedintele din Ecuador a declarat o nouă stare de urgenţă, din cauza…

sursa foto: Unsplash/ Kiyoshi

Preşedintele din Ecuador a declarat o nouă stare de urgenţă, din cauza unei crize energetice

Preşedintele Ecuadorului, Daniel Noboa, a declarat vineri o a doua stare de urgenţă, din cauza crizei energetice care a dus deja la raţionalizarea consumului în ţara sud-americană, transmite Reuters, transmite News.ro.

Noboa, care a preluat mandatul în noiembrie, a declarat o urgenţă energetică şi a instituit întreruperi ale furnizării de curent la începutul acestei săptămâni, dar tăierile vor fi suspendate duminică pentru un referendum pe care pare să îl câştige cu o serie de măsuri de securitate.

Prima sa declaraţie de urgenţă, în ianuarie, a încercat să tempereze criminalitatea în creştere, permiţând mai multă coordonare între armată şi poliţie.

În starea de urgenţă de 60 de zile de sâmbătă, Noboa a desfăşurat armata şi poliţia pentru a păzi infrastructura energetică, potrivit unui decret publicat pe site-ul biroului său.

Cea mai recentă stare de urgenţă este menită ”să garanteze continuitatea serviciului public de energie electrică”, potrivit decretului.

O secetă cauzată parţial de fenomenul climatic cunoscut sub numele de El Nino a afectat barajele hidroelectrice, care produc cea mai mare parte a energiei Ecuadorului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...