G4Media.ro

Președintele Consiliului European denunță ”lipsa de loialitate” a SUA față de Franța,…

Președintele Consiliului European denunță ”lipsa de loialitate” a SUA față de Franța, în criza submarinelor, și cere clarificări Washingtonului

Preşedintele Consiliului European Charles Michel a denunţat luni „lipsa de loialitate” din partea SUA în criza submarinelor pe care o traversează cu Franţa, relatează AFP.

Uniunea Europeană cere Washingtonului o „clarificare” pentru „a încerca să înţeleagă mai bine care sunt intenţiile din spatele anunţului” unui parteneriat strategic între SUA, Regatul Unit şi Australia, „întrucât este de neînţeles”, le-a spus el jurnaliştilor la New York, pe marginea Adunării generale a ONU.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a caracterizat luni drept „inacceptabil” modul în care a fost tratată Franţa prin pactul de securitate încheiat între SUA, Australia şi Regatul Unit.

„Unul dintre statele noastre membre a fost tratat într-un mod inacceptabil. (…) Vrem să ştim ce s-a întâmplat şi de ce”, a declarat ea pentru jurnalista Christiane Amanpour, de la CNN.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Twitter/ Charles Michel

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Este alianta naturala a popoarelor de lb engleza. Marea Britania s trebuit sa iasa din UE pt a oficializa si dezvolta pe termen lung mai eficient legatura cu celelalte dous mari puteri

  • Culmea ironiei, nici o tara vorbitoare de engleza în UE, iar engleza e limba oficiala a UE

  • Mascaricii europeni vor clarificări. Sunt vai de capul lor. Sunt șocați de-a dreptul, uitând că au trambitat formarea unei armate europene. Chiar credeau că nu vor exista consecințe? Mai exista UE?

  • Gogule daca habar nu ai despre ce vorbesti mai abtine-te. Engleza e doar una dintre limbile oficiale ale UE. Postac trist ce-mi esti.

 2. Mda, deranj mare la UE. Mascaricii vor sa judece, vor justificări, vor sa pedepsească eventual, vor sa-si justifice incompetența lor europeana, de acolo din micile lor turnulețe de fildeș. S-au trezit ca dintr-un cosmar acesti trepadusi europeni. Sunt contrariați de noile aliante care se formeaza, de lumea care se transformă în câteva ore si de la o zi la alta, lasandu-i undeva in afara ei si in afara istoriei care acum se construiește. Functionari, care nu pricep nimic din ce se intampla. Lumea merge mai departe si evoluează cu sau fara ei, lasandu-i suspendați undeva intre cafeaua de dimineata si ședințele „europene” cu limbaj de lemn. Cam asta este trista noastra Europa.

  • @Manuel. Vorbesti despre UE ca si cand n-ai face parte din ea.

 3. denunta cu atentie si ingrijorare…mda

  intre timp, pe michel si pe ursula i-a umilit ErDOGan (poate mai tine minte cineva) cu locurile pe scaune, pe canapea, conferinta, acordurile alea alea, niciunul nu a sarit sa se apere reciproc, nu au dat dovada de demnitate, de atitudine de om de stat, de respect pentru sine, michel a lasat-o pe ursula umilita si ignorata la colt (unde ii este locul) iar michel zambea si se apleca slugarnic sa dea salut cu vanzatorul de pepeni islamo-fascist care facea ceva pe oaspeti, pe acordurile cu UE si pe femei in general

  deocamdata, Michel si Ursula trebuie sa se hotarasca daca nasc sau nu barbatii, geopolitica sa o faca oamenii mari cu pantaloni si ceva intre urechi

 4. Așa e când Europa nu e unită, țări mai puternice ca SUA fac ce vor,ca să discutăm cu americanii ca egali trebuie să devenim o singură nație. Capitala ar fi bine să fie la Roma ca pe vremuri….sau chiar la București că e mai aproape de fostul Constantinopol. :-))))

 5. Europa se da cu ruj..la kur momentan si ii astepta pe copii lui alah pana una alta :))

 6. Aoliooo, ce tristete maxima. Da de ce consiliul curului nu protesteaza ca mai sunt tari ue carora nu libs-au ridicat vizele pentru sua?
  Huideoooo.