G4Media.ro

Președintele Comisiei SRI: Actualizarea legilor securității nu mai suportă amânare. Este regretabil…

Președintele Comisiei SRI: Actualizarea legilor securității nu mai suportă amânare. Este regretabil modul în care a început dezbaterea în spaţiul public asupra proiectelor / E necesar un efort pentru dezvoltarea culturii de securitate, la nivel individual, în cadrul companiilor şi a instituţiilor publice

Președintele Comisiei parlamentare pentru controlul asupra activității SRI, senatorul PNL Ioan-Cristian Chirteş, a susținut, în mesajul transmis la miercuri la ședința de bilanț a SRI, că „actualizarea legilor securității nu mai suportă amânare” și a afirmat că este regretabil modul în care a început dezbaterea în spaţiul public asupra proiectelor, fiind compromis parțial un demers absolut necesar.

„Serviciul Român de Informaţii are nevoie de instrumente legale care să-i permită să acţioneze eficient. În democraţie, principalul instrument de lucru este legea. Din perspectiva nevoii de mai multă securitate, actualizarea legilor nu mai suportă amânare. Este regretabil modul în care a început dezbaterea în spaţiul public asupra proiectelor noilor legi ale securităţii. Din păcate, a fost parţial compromis din start un demers absolut necesar, acela de modernizare a cadrului legislativ în domeniul securităţii şi apărării naţionale”, se arată în mesajul transmis de senatorul Ioan-Cristian Chirteş, dat publicității de Comisia SRI.

Acesta a susținut că „acum îi revine Parlamentului sarcina să restabilească echilibrul şi să readucă dezbaterea asupra esenţei acestor legi: cum apărăm România, fără ca niciun român să nu fie lezat în drepturile şi libertăţile individuale, dacă nu a făcut ceva care să ameninţe securitatea naţională”.

Senatorul PNL a precizat că noile legi trebuie să reglementeze clar că niciun drept fundamental al persoanelor nu va fi sacrificat în numele securităţii naţionale.

„Dimpotrivă! Va trebui să convingem că prin actualizarea legilor, vom oferi cetăţenilor noi garanţii de protejare a drepturilor civile şi a demnităţii umane! În acest sens, este necesar ca prin noile legi să fie consolidat şi controlul parlamentar al activităţii serviciilor de informaţii. Încrederea românilor va trebui câştigată prin puterea legii de a preveni abuzurile şi de a limita puterea celor care guvernează.

Suntem într-un moment critic, în care consider că este necesar să depunem un efort comun pentru dezvoltarea culturii de securitate, la nivel individual, în cadrul companiilor şi a instituţiilor publice, inclusiv în rândul clasei politice. O cultură de securitate puternică, dublată de o mai bună comunicare cu societatea civilă şi creşterea transparenţei la nivelul instituţiilor responsabile cu realizarea securităţii naţionale, sunt premisele găsirii echilibrului necesar realizării apărării statului şi a cetăţenilor, într-o democraţie consolidată”, a afirmat președintele Comisiei SRI.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Omul sigur este de la coooperativa Ochiul și timpanul.
  Cel mai bine instauram diktatura ca-n pandelie.
  Încalcam toate legile , toate libetartile Constituția .
  Dar evident apăram Colonica.
  A se mai scuti.

  • IOAN CRISTIAN CHIRTEŞ 2015 Numele şi tipul instituţiei de învăţământ Str. Argesului Nr 35K, Reghin, judeţul Mureş Telefon+40 (726) 234442
   Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”-Colegiul Naţional de Apărare

 2. Mă simt mult mai protejat acum că nepoțica lu Timofte ia 10 mii de euroi pe luna
  Toate neamurile voastre căpătuite și Putin nu mai este o amenințare, pentru că nu ar fi nici o diferență între ei și noi.

 3. Intrebare pentru sri: cui ati vandut tara?

 4. javrele astea au un singur scop: jefuirea tarii intru prosperitatea exclusiva a juntei militare.

 5. Domnul Chirtes reformatoru’ e si el absolvent de academie de securici, cu nevasta la ANRE, la salarioi baban, nu așa, pentru muritorii de rând. E si fost director pe la Romsilva in anii ăia negri in care s-au pus la pământ pădurile Romanikai. Si mai e si sarak, nu avea nimic, dar împrumuta partidul cu 500 000 lei, probabil din salariul pe jumate de an al nevestei(de la statul român cel generos).
  Normal că acum se apucă de educat prostii de români, pentru turnător, colaborator ai nevoie de stomac tare, probabil senatorul lui peste stie cat e de greu.
  In aceeasi comisie mai e si degrabă emițătorul de comunicate minirelufenechiu1(2 e ambasador peste ocean, freacă si el menta pe-acolo) si Mitică analfabetul zis Ciasuri(că așa stie el să scrie), ăla care își punea pe tinder funcția de deputat la Parlamentul Romanikai, să știe fetili ce tare e el, așa analfabet cum e.
  Danciucii si ciolaneii nu se lasă până nu provoacă iar un val de plecări din țara condusă de ei, analfabetii săraki cu cinșpe mii de masterate boschetare obtinute prin universitatile private din tufisurile patriei.
  Spre deosebire de alte valuri emigrationiste, de data asta Romanika o să scape si de cei educați, de întors tinerii plecați la studii nici nu poate fi vorba.
  La un moment dat, tot acest balon cu analfabeti, neamuri, plagiatori, pensii speciale o să facă poc, pentru că cineva trebuie să muncească să ii susțină, ori ăștia pleacă până la urmă.

 6. Ce spune, că e regretabil că s-a propus ca domnu’ s e c u r i s t să nu mai poată fi anchetat penal decât cu acordul CSAT, iar de cheltuieli să nu mai poată fi intrebat nici de Curtea de Conturi și nici de Parlament sau că e regretabil că s-a aflat la timp și n-a mai putut fi pusă batista pe țambal ?

 7. Adicalea, hai s-o punem de-o dictatura si sa nu se prinda fraierii :)))))))

 8. Cu un budget anual 2022
  Serviciile

  SRI – 3,17 miliarde lei
  SIE – 600,2 milioane lei
  SPP – 366,9 milioane lei
  STS – 938,2 milioane lei

  Nu e joacā

 9. Se pare ca nu mai crede nimeni in rotativa. 😀😀😀😀😀😀😀😀

 10. Ar trebui predată în școli din ciclul primar!

  Trebuie să reeducăm copiii să își raporteze părinţii dacă îi aud în casă vorbind împotriva orânduirii socialiste! Iar cei care îi raportează vor primi coroniţă cu epoleţi şi o bursă la Academia Patriotismul Naţional.

  Nu se mai poate așa, tovarăși! Trebuie să apărăm ţara de pericolul anarhiei și de dușmanii poporului!

  Avem nevoie de cât mai multă cultură a securismului!

 11. Asta vede el regretabil, cum a început dezbaterea?
  Textul ala e atentat la democratia tarii, toti sefii de servicii implicate in elaborarea lui ar trebui nu numai sa fie demisi dar si bagati in puscarie.

 12. Eu propun sa renunțăm la parlament, guvern, președenție, etc! Conduce SRI tara și gata, ce tot atâta democrație! Întrebare retorica nu mai bine reunim SRI, spp, sie etc (ca pe vremea lu’ preaplumbuitu’ într-o singura instituție redenumita SECURITATEA?

 13. Intai dati-l afara pe ala care a scris mizeria curenta, apoi mai incercati o data. Copiati de la altii. Sunteti buni la asta.

 14. Nu v-ar mai răbda pământul de ticăloși!!!

 15. Copiati-le dracului din Olanda, sau Suedia, sau orice alt stat „democratic”.

 16. Ce vorbești, Frantz? Trebuie procedura de urgenta sa puneți biciul pe noi și sa ne intrați in case? Plagiatori analfabeți ce sunteți! Visați la banii din PNRR și se grăbește SRI-ul sa-și facă firme? Nepoțica lu’ Timofte ia 11.000 de euro pe luna și tu vrei sa ne grăbim sa le dam toată puterea și mai mulți bani? Marș de-aici, un subiect ca asta trebuie pus in discuție și trebuie sa dureze câteva luni/un an. Ce hărnicie v-a cuprins!

 17. „Acum îi revine Parlamentului sarcina…”
  Cam știm cine sunt parlamentarii, așa că să ne așteptăm la încă o nenorocire.