G4Media.ro

Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti vrea predictibilitate şi finanţare corespunzătoare pentru sistemul medical

Sursa foto: Facebook/ RO Vaccinare

Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti vrea predictibilitate şi finanţare corespunzătoare pentru sistemul medical

Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, prof. dr. Cătălina Poiană, spune că îşi doreşte în noul an predictibilitate pentru sistemul medical, finanţare corespunzătoare şi investiţii în infrastructura spitalicească, relatează Agerpres.

„Consider că din cauza provocărilor din perioada actuală, gândurile noastre, dorinţele şi aşteptările, merg la fel ca pentru mare parte a populaţiei, către sănătate şi către sistemul de sănătate, acum în primele zile dintr-un nou an. La începutul lui 2022, fiecare dintre noi ne gândim la ce va urma, la ce an vom avea, ce provocări trebuie să depăşim. Ce dorim noi ca medici sistemului medical şi sănătăţii româneşti în ansamblu? Îi dorim predictibilitate, îi dorim finanţare corespunzătoare, îi dorim politici şi strategii pe partea de susţinere a personalului medical, îi dorim măsuri pentru atragerea de noi medici şi alocarea de noi locuri de muncă în sistemul medical”, a arătat preşedintele Colegiului Medicilor, într-o postare pe Facebook.

Cătălina Poiană a adăugat că îşi doreşte ca în noul an să existe acces la servicii medicale, în mod echitabil, atât pentru pacienţii cronici, cât şi pentru pacienţii COVID-19 sau cei care au o urgenţă, normalitate, precum şi investiţii în infrastructura spitalicească.

„Îmi doresc ca întreaga societate să înţeleagă că medicul şi pacientul reprezintă un întreg, că fiecare trebuie să se respecte reciproc. Sunt multe de făcut în acest sistem, dar legătura de încredere ce trebuie să existe între medic şi pacient, extrem de importantă – acolo unde s-a pierdut sau nu a existat – trebuie să se reclădească, să se formeze! Iar acest lucru ţine de medic şi de pacient! Deci de fiecare din noi! La Mulţi Ani cu sănătate tuturor!”, a concluzionat prof. dr. Cătălina Poiană.

sursa foto: Facebook/ RO Vaccinare

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Hai sa nu ne mai păcălim unii pe alții, toți râvniți la șpagă super-tare.

 2. Certificat no jab, no job nu vrea?

 3. Colegiul medicilor tocmai a mărit birocrația pentru reînnoirea an.u.ală a certificatului de liberă practică. Pentru a pune presiune pe medicii care lucrează în privat, cu firme proprii să se angajeze la mizeriile gen Medlife, Regina Maria, etc. Cer 5-6 acte în plus, între care un aviz DSP și adeverință de la angajator. Practic vor să îi omoare pe independenți.
  Medicii normali vor dispariția mizeriei numită Colegiul medicilor.

  • Avizul DSP pentru ce este?

  • Doar sa le facă viata mai de „maro” solicitanților.

 4. Ce „finanțare” vrea????
  DE CE NU VREA FINANȚARE CONFORM PUTERII FINANCIARE A ȚĂRII, CONFOM P.I.B.-ULUI????
  Că mie nu-mi convine ca putorile să aibe media salarială apropiată cu cea a occidentalilor, să lucreze pînă la 12,00 după care să fugă la privat.

  DE CE NU VREA SĂ SE RENUNȚE LA MIZERIA CU +85% „SPOR” DE LUCOVID?????

  CÂT ESTE FONDUL DE SALARII ÎNTR-UN SPITAL? MINIM 80%-85%? Iar bolnavii să vină cu medicamente de acasă????

 5. Și eu vreau ca medicii să nu traiască decăt cu salariul!

 6. Colegiul medicilor si colegiul popilor!
  Astia au voie sa face orice!

 7. Aveti bani muuuulti …pe hartie!!!!
  „Predictibilitate” pe hartie aveti, cu asta veti ramane!!!