G4Media.ro

Preşedintele CJ Covasna, replică pentru primarul Braşovului: Ori nu vrea, ori nu…

Preşedintele CJ Covasna, replică pentru primarul Braşovului: Ori nu vrea, ori nu poate să gestioneze situația de criză când urșii intră în oraş

Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Județean Covasna, îl acuză pe primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, că “ori nu vrea, ori nu poate să gestioneze situația de criză când urșii intră în Brașov punând în pericol viețile oamenilor din zonă”. Allen Coliban a criticat ordonanţa de urgenţă adoptată de guvern, care permite intervenţia rapidă a autorităţilor în cazul în care urşii intră în localităţi. Referitor la criticii actului normativ, Tamas Sandor a afimat: ”Cel care a văzut urs numai pe canalul tv pentru copii MiniMax, nu are de unde să știe cum te simți când ursul începe să mârâie la tine”.

 • „Văd că unii primari s-au speriat de responsabilitate deși când s-au zbătut să fie primari voiau să devină liderul comunității. Iar acum declară că au nevoie de un ”ghid de utilizare” ca să poată să apere localnicii. Mă miră ca primarul Brașovului are nevoie de un ”ghid de utilizare ” și de ”cursuri de formare profesională” pentru a putea conduce celula de criză a Comitetului situației de urgență pe plan local. Asta înseamnă ca ori nu vrea, ori nu poate să gestioneze situația de criza când urșii intră în Brașov punând în pericol viețile oamenilor din zona. Eu când am fost tehnician silvic am hrănit, am spălat, m-am jucat cu pui de urși. Știu ce înseamnă relația om-urs, și somez pe agenții mișcării verzilor întunecați să vorbească numai acele persoane care au fost mai aproape de urs decât mine. Cel care a văzut urs numai pe canalul tv pentru copii MiniMax, nu are de unde să știe cum te simți când ursul începe să mârâie la tine”, a declarat Tamas Sandor pentru News.ro.

El a precizat că ordonanța care salvează vieți omenești și pune pe primul loc viața umană, este una binevenită și este salutată de toți primarii din județul Covasna.

 • ”Primarii din zonele afectate au înțeles și au început deja să se mobilizeze. Pentru un primar, în calitate de șef al comitetului local pentru situații de urgență, siguranța cetățeanului face parte din fișa postului. Un primar care fuge de această responsabilitate nu își merită mandatul. De aceea este binevenită ordonanța de urgență pentru că în primul rând descentralizează procedura de luarea a deciziilor, nu trebuie să așteptăm ca aceste decizii să fie luate in București in birouri îndepărtate, putem decide imediat care este pe plan local cea mai avantajoasa soluție pentru comunitate”, a subliniat Tamas Sandor.

Allen Coliban, primarul municipiului Braşov, spune că ordonanţa de urgenţă care permite împuşcarea urşilor „pune o puşcă în mâna primarilor”. El consideră că „grila de evaluare a riscului lasă loc de subiectivism”, iar actul normativ va avea „consecinţe nefaste la nivel naţional”.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, o ordonanţă de urgenţă privind aprobarea metodelor de intervenţie pentru specia urs brun.

Potrivit ordonanţei, intervenţia în cazul urşilor care ajung în intravilanul localităţilor se va face „gradual”, extragerea prin împuşcare fiind meţionată în cazul în care „siguranţa şi securitatea cetăţenilor sau a bunurilor sunt puse în pericol”. „Primarul sau viceprimarul, cunoscând circumstanţele locale, analizând expertiza profesională şi gradul de risc, va decide prin ce mijloc să fie îndepărtat ursul”, a scris ministrul Mediului Tanczos Barna.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

26 comentarii

 1. Corb la corb nu-si scoate ochii

 2. Poate udemeristul nu a aflat inca nici din parerile noastre si nici din rezultate ca oug-ul nu a salvat pe nimeni.

  • Va rog sa ma scuzati daca sunt mai fraier, sunt f f constipat

  • Io sunt viteaz, ieri o miorlait o pisica la mine si i-am facut fata. Asa ca ce poate sa faca un ursulet, doar n-o fi mai primejdios ca o pisica?!?

  • Deci de ce maraie ursul la om este intrebarea?
   Conportamentul omului este foarte important, dupa cum vedeti, unii sunt batuti in cap. Avem exemplul de mai sus. I-am zis sa nu faca emoticonul de rusine in alt articol pe aceeasi tema si el fix la fel face, uita sa puna punct. Deci pe mine ma intereseaza in primul rand comportamentul omului. De ce maraie ursul la om?

  • comportamentul si ma refer la cel care a scris la 2:57 pm si 3:01 pm.

 3. Poate T.S. nu a aflat inca nici din parerile noastre, nici din realitatea care le confirma ca oug-ul nu a salvat pe nimeni.

  • T.M., dar tu stii de ce il apuca asa pe urs sa maraie? Poate afli, ne spui si noua si terminam povestea.

  • Io sunt viteaz, ieri o miorlait o pisica la mine si i-am facut fata. Asa ca ce poate sa faca un ursulet, doar n-o fi mai primejdios ca o pisica?!?

 4. Apăi Allen nu are experiență în tăierea pădurilor și vânarea urșilor ca colegii domnului…

  • Și cu toate astea , creier are ? Cum dracu tu ca primar poți să fugi de responsabilitata asta? Pai vrei sa vina Catu de la București să evalueze situația ?

  • Normal ca daca sunt probleme mai ales in Covasna si Harghita a fost nevoie de OUG pentru toata tara. Nu este logic? Eu stau si ma intreb de ce nu au luat o decizie la nivel global?

  • Adevarat se numea drujba lui d-zeu dar a crapat după ce a distrus pădurile și, si-a pus bine la adăpost fam

 5. Alienatul aitist nu mai pupă primărie. L-a văzut lumea cât este de prăpădit și habarnist.
  CE-I DREPT, EL NU A FOST VOTAT, BRAȘOVENII VOTÂND ÎMPOTRIVA VINITURII ANALFABETE DIN ȘOLDOVA, PENALUL SCRIPCARU! Așa a ajuns el primar în Brașov.

 6. SLAB, SLAB DE TOT ALIENATUL AITIST.
  Cred că realizează că nu mai pupă primărie la următoarele alegeri.

 7. Politica UDMr-ului prin vocea ministrului mediului:taiem padurile si impuscam ursii.

 8. Hai că deja a devenit banală apariţia urşilor zi de zi, deja ne-am obişnuit.

  De săptămâna viitoare trebuie să o băgaţi pe aia cu BREAKING NEWS: „Un urs cu cocardă tricoloră la piept, înarmat cu o drujbă Micul Pădurar şi un falx la curaua lată, a atacat din senin pe Olosz Gergely şi Marko Attila care se ocupau cu plantarea puieţilor de Paulownia la modesta fermă Băneasa a prinţului de România.”

  PS: Varianta a II-a, Revizuită şi reeditată, că prima s-a împotmolit pe undeva

 9. Barbu Gh. Cel mai tare!!!
  La fiecare urs omorat, sa-i crape lui barna unul din familie….

 10. Ungurii din Harcov ca și strămoșii lor hunii au in genă ca singur mod de existența vanătoarea sau cu defrișarea pădurilor! După perioada lui Drujba lui d/zeu in care defrișarea ilegală era prima sursa de venit acum cu T.Barna sa reusit legalizarea braconajului sau extragerii frumoaselor exemplare de urs din padurile patriei atât câte mai sant ..si toate astea cu complicitatea marilor patrioți români din parlament!

 11. ,,…..si se adevereste faptul că omenirea este din ce in ce mai rea … si totusi animalelor vor trăi cu oamenii dar în Împărăția Lui Dumnezeu….pînă atunci faceti planuri cîți voiți caci vor fi fără urmări ‘luati la hotărîri cît voiți căci ne se v-am alege nimic din ele ‘
  „Leul puternic se v-a îmblinzii ‘ tigrii se vor juca cu ei chiar si copiii”
  citate de către profetul Lui Dumnezeu Isaia
  ATENȚIE
  căci gura Lui Iehova a vorbit.

 12. Pentru cine nu știe il informez că un urs nu găsește mancare în pădure, poate doar vânat. Dar e mai ușor sa vaneze oameni.

 13. Niște rezervatii ar rezolva problema bietelor animale. Nu trebuie ucise ele sânt podoaba Carpaților noștri,am distrus prea multe vieți de oameni și de animale.OPRIȚI-VĂ!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.