G4Media.ro

Preşedintele CJ Botoșani, Doina Federovici, cere demisia medicilor de la Maternitate vinovaţi…

Sursa foto: Pixabay

Preşedintele CJ Botoșani, Doina Federovici, cere demisia medicilor de la Maternitate vinovaţi de moartea unei tinere de 25 de ani / Ea a numit șef al spitalului un contabil fără experiență în sănătate, fost lăcătuș mecanic

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Doina Federovici, a cerut, miercuri, demisia cadrelor medicale de la Secţia de obstretică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” vinovate de decesul în unitatea medicală a unei tinere de 25 de ani, informează Agerpres.

Doina Federovici (PSD), președintele Consiliului Județean Botoșani, l-a numit în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” pe Angel Iulian Călin (56 de ani). El are zero experiență în domeniul sănătății. A terminat liceul ca lăcătuș mecanic, apoi a făcut un curs de contabilitate și a terminat facultatea de management la 41 de ani.

Oficialul CJ a declarat, într-o conferinţă de presă, că demisiile medicului curant şi medicului de gardă ar reprezenta „un gest minim de responsabilitate în faţa unor asemenea tragedii”.

„Este inadmisibil ca astfel de cazuri, atât de grave, să se petreacă în unităţile sanitare. Este inadmisibilă atitudinea cadrelor medicale care s-au ocupat de Alexandra. S-au demarat mai multe anchete în acest caz, iar cei vinovaţi vor plăti. Am solicitat şi solicit cu fermitate găsirea şi pedepsirea cât mai urgentă a vinovaţilor. Rapoartele comisiilor administrative şi de disciplină din cadrul Spitalului Judeţean, precum şi cel al Direcţiei de Sănătate Publică arată clar că în cazul Alexandrei au existat erori, motiv pentru care solicit demisia medicilor implicaţi în acest caz, medici care au arătat o totală lipsă de empatie faţă de o femeie aflată în suferinţă şi carenţe uriaşe de profesionalism. Este un gest minim de responsabilitate în faţa unor asemenea tragedii. Aceste demisii trebuie să vină rapid şi fără ezitare, pentru ca aşa ceva să nu se mai întâmple”, a afirmat Federovici.

Citește și:

PSD a pus șef la Spitalul din Botoșani un contabil cu zero experiență în sănătate, fost lăcătuș mecanic. Aici a murit o tânără înscărcinată lăsată 7 ore fără îngrijiri

Şefa CJ a atras atenţia, încă o dată, că personalul care nu se implică în desfăşurarea actului medical din spitale ar trebui să părăsească sistemul sanitar.

„Cine are de făcut o treabă să o facă. Iar cine nu-şi face treaba să răspundă. Cine nu înţelege să-şi facă treaba să plece! Am cerut mereu şi voi continua să cer cadrelor medicale să arate mai multă empatie faţă de pacienţi şi să acţioneze doar în interesul acestora. Tot corpul medical trebuie să înţeleagă că este în slujba oamenilor, că cei care le cer ajutorul nu o fac de plăcere. Dacă vor continua să fie indiferenţi, atunci vor trebui să părăsească sistemul sanitar”, a adăugat preşedintele CJ.

Doina Federovici a făcut un apel la cadrele medicale cu studii medii „care au cunoştinţă de situaţii de neacceptat ce se petrec în unităţile sanitare să iasă să le spună”, asigurând că vor avea sprijinul administraţiei.

Alexandra Ivanov a murit, vineri dimineaţă, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitate. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns, joi seară, în jurul orei 23.30, la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi o hemoragie.

După ce a fost supusă unui set de analize şi a fost perfuzată, cadrele medicale au ignorat-o toată noaptea.Vineri dimineaţă, starea ei de sănătate s-a înrăutăţi considerabil, decedând în Secţia de anestezie- terapie intensivă.

Cazul a scandalizat opinia public din Botoşani şi din ţară, provocând o serie de acţiuni de protest.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...