G4Media.ro

Preşedintele CIO se va întâlni cu Shuai Peng la Beijing / Jucătoarea…

Preşedintele CIO se va întâlni cu Shuai Peng la Beijing / Jucătoarea de tenis a avut apariții publice tot mai rare după ce a acuzat un oficial chinez de abuzuri sexuale

Comitetul Olimpic Internaţional a anunţat că preşedintele forului, Thomas Bach, se va întâlni cu jucătoarea de tenis Shuai Peng cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Beijing, informează News.ro, care citează AFP.

Jucătoarea „s-a declarat încântată să se întâlnească cu preşedintele Thomas Bach şi cu preşedintele Comisiei de Sportivi, Emma Terho”, a declarat un purtător de cuvânt al CIO.

Acest anunţ vine după cel de miercuri, care preciza că au mai avut loc discuţii cu jucătoarea chineză, ale cărei apariţii publice sunt din ce în ce mai rare după ce a acuzat un fost vcepremier de abuz sexual.

Ultima discuţie ar fi avut loc săptămâna trecută, iar în cadrul acesteia s-ar fi convenit pentru o întâlnire între membri ai CIO şi jucătoare, în cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă, care vor începe în câteva zile, la Beijing.

„De la prima convorbire pe care CIO a avut-o cu Peng Shuai, la 21 noiembrie 2021, echipa CIO a păstrat legătura cu ea şi a avut o serie de conversaţii cu ea, ultima săptămâna trecută”, a precizat forul, printr-un purtător de cuvânt.

Situaţia lui Peng Shuai, care preocupă foarte mult lumea tenisului şi a sportului, este foarte neclară din ziua în care a publicat un mesaj pe o reţea de socializare, în care susţinea că a fost agresată sexual de fostul premier chinez, Zhang Gaoli.

Ceremonia de deschidere a JO de la Beijing va avea loc la 4 februarie.

Sursa foto: Wikipedia / Robbie Mendelson (Flickr)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Nu mai există acea jucătoare de mult! Președintele va discuta cu o chinezoaica ce seamănă cu ea găsită pe rețelele sociale!

  2. Unul din fraierii cazuti in plasa Chinei! De ce se intalneste in China? De ce nu o tara neutra cum ar fi Coreea de Sud, Japonia, Rusia,… etc? Ar avea si ea un pasaport, poate se razgandeste a mai reveni in China!