G4Media.ro

Preşedintele Camerei Comunelor din Parlamentul britanic a refuzat supunerea din nou la…

Preşedintele Camerei Comunelor din Parlamentul britanic a refuzat supunerea din nou la vot a acordului de retragere din UE

Preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, a refuzat să supună la vot luni acordul de Brexit încheiat de Londra şi Uniunea Europeană, explicând că moţiunea a fost deja examinată sâmbătă, transmit Reuters, AFP şi dpa.

”Moţiunea nu va fi dezbătută”, a anunţat John Bercow, care a estimat că ar fi ”repetitiv” să organizeze un al doilea vot pe acelaşi subiect.

Moţiunea a fost amendată sâmbătă, ceea ce a constrâns guvernul condus de Boris Johnson să solicite Uniunii Europene o amânare a Brexitului, prevăzut pentru 31 octombrie.

”Pe scurt, moţiunea de astăzi este în esenţă aceeaşi ca cea de sâmbătă şi Camera (Comunelor) a decis în acest dosar. Circumstanţele de astăzi sunt în esenţă aceleaşi ce cele de sâmbătă. Decizia mea este aşadar aceea că moţiunea nu va fi dezbătută azi pentru că ar fi repetitiv şi haotic să facem acest lucru”, a explicat preşedintele Camerei Comunelor.

Camera Comunelor a decis sâmbătă să amâne votul asupra acordului privind Brexitul până când va fi adoptată legislaţia prin care se va implementa acest acord, dar premierul Boris Johnson a declarat că nu va negocia cu UE nicio nouă amânare a ieşirii din blocul comunitar.

Legislativul britanic a adoptat prin această decizie un amendament depus de către deputatul independent (fost conservator) Oliver Letwin, amendamentul primind 322 de voturi pentru şi 306 împotrivă.

Citește și:

Ziua decisivă pentru Brexit, amânată. O chichiță legislativă în Parlamentul britanic a deraiat planul premierului Boris Johnson

Saga Brexit: Comisia Europeană cere Londrei să o informeze asupra paşilor următori după ce legislativul britanic a amânat votarea acordului

Boris Johnson a cerut UE amânarea Brexit-ului printr-o scrisoare nesemnată

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Tara Galililor si Scotia cer presedintelui inca in functie al consiliului UE, Donald Tusk , sa amine cit de mult posibil cererea Londrei ca solutie a brexitului in vederea declansarii unui nou referendum ce ar permite ramanerea M.B in U.E

  2. Nesimtire. Astia pana nu se vad si cu slana-n pod si cu burta plina nu se lasa. Chiar e bataie de joc.

  3. Scotia , Tara Galilor si republica Irlanda nu doresc BREXIT. Conjunctura internationala nu este favorabila unui BREXIT. Nici intelegerea la nivel parlamentar nu aduce nici o clarificare. Greu de crezut intr-un rezultat exprimat clar si acceptat de toata lumea .

  4. Your translation makes me cringe. Disorderly does not mean chaotic in this context. It means „out of order”, i.e. not abiding by the rules => neregulamentar.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.