G4Media.ro

Președintele Bulgariei a plecat de la o întâlnire planificată cu premierul Muntenegrului…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Președintele Bulgariei a plecat de la o întâlnire planificată cu premierul Muntenegrului pentru că acesta a întârziat patru minute

Președintele bulgar Rumen Radev a părăsit luni o întâlnire planificată cu prim-ministrul Muntenegrului – pentru că premierul a întârziat patru minute, scrie Politico. Radev, care a condus o delegație la Podgorica în această săptămână, trebuia să se întâlnească luni seara cu premierul muntenegrean Milojko Spajić în sala de recepție a clădirii guvernului, după ce s-a întâlnit mai întâi cu președintele țării, Jakov Milatović.

Dar aceste planuri au fost anulate când Spajić nu a apărut imediat, iar Radev a refuzat să aștepte.

„În ciuda programului său încărcat, premierul a dorit să se întâlnească cu președintele Radev în timpul vizitei sale oficiale în Muntenegru”, a declarat pentru Politico un purtător de cuvânt al guvernului muntenegrean.

Dar întâlnirea anterioară a lui Spajić „a durat cu trei minute mai mult decât era planificat”, în timp ce delegația bulgară „a părăsit clădirea guvernului după patru minute de așteptare”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Întâlnirea ar fi trebuit să aibă loc la Villa Gorica, locul obișnuit al guvernului pentru întâlnirile cu șefii de stat străini, dar facilitatea era deja folosită de președinte, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Este complet normal ca șeful statului să refuze o întâlnire pentru care gazda nu este pregătită”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Radev pentru ziarul bulgar Dnevnik. Echipa lui Radev nu a răspuns solicitării Politico de a face comentarii.

În timpul vizitei sale de două zile, Radev a exprimat sprijinul Bulgariei pentru aderarea Muntenegrului la Uniunea Europeană.

„Bulgaria apreciază extrem de mult relațiile excelente cu Muntenegru, parteneriatul nostru constructiv, obiectivele comune și valorile împărtășite în cadrul NATO și cred că, foarte curând, și în cadrul UE”, a declarat el la o conferință de presă cu Milatović.

Potrivit presei locale, nu este prima dată când Spajić nu se prezintă la o întâlnire cu un demnitar străin. În martie, primarul din Ljubljana, Zoran Janković a așteptat o jumătate de oră pentru o audiență înainte de a pleca, a relatat ziarul muntenegrean Dan.

Spajić, un fost bancher de la Goldman Sachs, în vârstă de 36 de ani, a fost ales în octombrie anul trecut și este cel mai tânăr prim-ministru din Europa.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Numai țăcăniți in jurul nostru, și mai nou pare că și al nostru s-a îmbolnăvit! Nu-i a bună! 😐