G4Media.ro

Președintele brazilian, Jair Bolsonaro, a sfidat din nou regulile de izolare socială…

Președintele brazilian, Jair Bolsonaro, a sfidat din nou regulile de izolare socială impuse de autoritățile locale și s-a plimbat de străzile capitalei

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, s-a plimbat vineri pe străzile capitalei Brasilia înconjurat de alți trecători care l-au salutat și s-au fotografiat cu el. Plimbarea lui Bolsonaro este cea mai recentă contestare a sa a măsurilor de izolare socială luate pentru combaterea epidemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Jair Bolsonaro (65 de ani) susține că măsurile de izolare socială, impuse de guvernatorii statelor braziliene și chiar de oficiali din domeniul sănătății publice din subordinea sa, sunt un inconvenient inutil pentru economie. Popularitatea lui  Bolsonaro a scăzut de la începerea epidemiei, mulți brazilieni fiind înfuriați după ce președintele a caracterizat COVID-19 drept ”o răceală ușoară”

Vineri, o zi de sărbătoare națională în Brazilia, Bolsonaro a mers la un spital militar, înainte să se oprească la o farmacie și apoi să-ți viziteze unul dintre fii care locuiește la bloc.

Pe drum a fost salutat de susținători ai săi care i-au scandat numele și au făcut  fotografii. Alții au ieșit la geamuri cu oale și tigăi pe care le-au lovit, o modalitate de protest din ce în ce mai răspândită în Brazilia împotriva președintelui.

Ieșirea pe  străzi ale președintelui survine într-un moment în care autoritățile reclamă că respectarea măsurilor de izolare este din ce în ce mai redusă.

Foto: Jair Bolsonaro/ Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

  1. Respect Bolsonaro! Un Presedinte care are inca respect pt drepturile constitutionale ale cetatenilor si munca lor de o viata, nu ca jigodiile sataniste hastagrezist…

  2. G4Media, nu există “izolare sociala”, ci distantare sociala. Spre stiinta, Brazilia este republica prezidentiala iar Bolsonaro nu este atat de nebun daca si-a dat seama de nebunia creata si intretinuta de mass-media pe tema coronavirusului. De psihiatri o sa fie mai multa nevoie decat de epidemiologi.

    • Sper sa iei „nebunia creata si intretinuta de mass-media”, sa vedem daca supravietuiesti fara ventilatie asistata.

    • @aveticevotati, fiecare are ce merita. Din fericire, sunt deja imunizat. Am avut deja acest coronavirus si nu a fost deloc un prapad. Si Bolsonaro a avut deja coronavirusul si de aceea poate sa iasa printre oameni, sa ii incurajeze. Nu sta pitit in fundul palatului, ca al nostru.

  3. Dacă tot vrea să dovedească faptul că epidemia este o conspirație, eu ii propun sa pupe câțiva cetățeni confirmați pozitiv cu covid. Așa rezolva mai repede problemele pe care le are cu viața. Au mai fost și alții care s-au arătat viteji, gen Boris Johnson, și uite cum au ajuns la ATI. Succes de președinte, hai că nu doare!

    • Bolsonaro a avut deja coronavirus, fara mari probleme. Nu zice ca e conspiratie, ci ca reactia nu este cea potrivita. Milioane de oameni au avut deja noul coronavirus si nu au avut probleme, dar de ei nu se vorbeste.

  4. Establishmentul are deja antidotul ?