G4Media.ro

Președintele Bolsonaro le-a spus brazilienilor „să nu se mai vaite” cu privire…

Președintele Bolsonaro le-a spus brazilienilor „să nu se mai vaite” cu privire la pandemia COVID-19/ Reacția guvernatorului din Sao Paulo: Un tip nebun

Președintele Jair Bolsonaro le-a transmis brazilienilor „să nu se mai vaite” în privința Covid-19, într-un discurs în care critica măsurile impuse pentru stoparea pandemiei, notează BBC.

Declarația președintelui vine la o zi după ce Brazilia a înregistrat o creștere record a deceselor în 24 de ore, în timp ce sistemul de sănătate se află în criză iar țara în cea mai grea fază a pandemiei.

Ca răspuns, unele orașe și state și-au impus propriile restricții.

Cu toate acestea, Bolsonaro continuă să minimizeze amenințarea virusului:

„Nu vă mai văitați. Cât timp veți continua să plângeți?”, a spus Bolsonaro la un eveniment. „Cât timp veți mai rămâne în case și veți închide totul? Nimeni nu mai suportă. Regretăm decesele, dar avem nevoie de soluții”, a declarat președintele Braziliei, cunoscut pentru poziția sa împotriva măsurilor restrictive din pandemie.

Guvernatorul din Sao Paulo, Joao Doria, a reacționat dur la comentariile președintelui. Într-o declarație pentru BBC, Doria l-a numit pe președinte „un tip nebun” pentru că atacă „guvernatorii și primarii care vor să cumpere vaccinuri și să ajute țara să pună capăt pandemiei”.

Până în acest moment, Brazilia a înregistrat peste 260.000 de decese din cauza noului coronavirus, al doilea cel mai mare bilanț din lume, după SUA.

Joi, alte 1699 de decese au fost înregistrate, o ușoară scădere față de miercuri – 1910. De asemenea, au fost raportate alte 75.102 cazuri în 24 de ore.

Explozia cazurilor din Brazilia a fost atribuită răspândirii unei variante extrem de contagioase a virusului, despre care se crede că își are originea în orașul amazonian Manaus.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Bolsonaro nu e prost. E doar caine. El a „gasit” solutia magica pe care o cauta toata lumea pentru a rezolva problema bugetelor de pensii.

  2. Stăpânul de sclavi Bolsonaro dă ordine prostimii să moară mai în linişte… ce atâta tărăboi?