G4Media.ro

Președintele Bolsonaro, „indignat” de uciderea fostului premier japonez Shinzo Abe, ordonă trei…

Sursa foto: Twitter / Jair Bolsonaro

Președintele Bolsonaro, „indignat” de uciderea fostului premier japonez Shinzo Abe, ordonă trei zile de doliu în Brazilia: „Suntem alături de Japonia”

Președintele brazilian Jair Bolsonaro și-a exprimat vineri „indignarea și tristețea” față de asasinarea fostului premier japonez Shinzo Abe și a anunțat că a ordonat trei zile de doliu național în Brazilia, relatează Reuters.

Abe, cel mai longeviv lider al Japoniei, a murit vineri, la câteva ore după ce a fost împușcat în timp ce făcea campanie pentru alegerile parlamentare în orașul Nara din vestul țării.

Bolsonaro l-a numit pe Abe, care avea 67 de ani, „un lider strălucit și un mare prieten al Braziliei”, în timp ce a împărtășit o fotografie alături de el pe Twitter și a îndemnat ca „o astfel de cruzime nejustificabilă” să fie pedepsită sever.

Președintele brazilian s-a întâlnit de mai multe ori cu Abe în timp ce acesta a participat la un summit G20 la Osaka, la câteva luni după ce a preluat mandatul în 2019, și a revenit în Japonia pentru o vizită oficială mai târziu în acel an.

„Suntem alături de Japonia”, a spus Bolsonaro.

Brazilia găzduiește cea mai mare populație japoneză din lume în afara Japoniei.

Sursa foto: Twitter / Jair Bolsonaro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...