G4Media.ro

Preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, intenţionează să candideze pentru un nou…

Sursa foto: Pixabay

Preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, intenţionează să candideze pentru un nou mandat / ”Doresc să continui să îmi pun experienţa în slujba ţării noastre”

Preşedintele austriac Alexander Van der Bellen şi-a anunţat duminică intenţia de a candida pentru al doilea mandat de şef al statului, relatează Agerpres, care citează DPA.

Într-o declaraţie postată pe Facebook, politicianul ecologist în vârstă de 78 de ani a afirmat că Europa este perturbată de pandemia de COVID-19, de războiul din Ucraina şi de criza climatică.

”De aceea, doresc să continui să îmi pun experienţa în slujba ţării noastre şi să contribui cu cele mai bune cunoştinţe ale mele la asigurarea unui viitor bun pentru Austria”, a scris el.

Alegerile prezidenţiale din Austria vor avea loc în acest an, dar data scrutinului încă nu a fost stabilită.

Aflat la guvernare, Partidul Popular (OVP) a anunţat că nu are intenţia de a participa cu un candidat la alegerile prezidenţiale.

Singura formaţiune care va avea un candidat la scrutinul prezidenţial este Partidul Libertăţii (FPO).

La finalul lui 2016, Van der Bellen a obţinut 53,8% din voturi, în dauna candidatului de atunci al FPO, Norbert Hofer.

Sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Pentru cine își aduce aminte V d bellen (un a ajuns președinte în toamna 2016 la „a doua strigare” după ce prima alegere, în mai 2016 a fost anulata de Curtea constituțională ca votul României la Eurovision, pentru niște „tipare de vot ciudate”. Norbert hofer era evident cam prea de dreapta (aproape nazi) și nu dădea bine. Scandalul a fost însă umbrit de cele doua surprize electorale ale anului 2016, brexit și trump.