G4Media.ro

Preşedintele Asociaţiei Pacienţilor, despre situaţia de la Spitalul Foişor: Este cât se…

Preşedintele Asociaţiei Pacienţilor, despre situaţia de la Spitalul Foişor: Este cât se poate de revoltător, oamenii nu au fost anunţaţi din timp. Erau disperaţi medicii că nu toţi pacienţii aveau numărul de telefon menţionat în foaia de observaţie

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Pacienţilor, Vasile Barbu, a declarat că la Spitalul de Ortopedie Foişor, care este evacuat pentru a fi transformat în Spital COVID, erau 90 de pacienţi, că pentru cei care puteau fi externaţi personalul medical nu avea numărul de telefom al aparţinătorilor, apreciind că este cât se poate de revoltător, pentru că oamenii nu au fost anunţaţi din timp, scrie News.ro.

”Este cât se poate de revoltător, am discutat cu medicii, cu asistenţii medicali din spital, cunosc, m-au sunat aparţinători care erau în drum către Bucureşti, au fost anunţaţi pe seara târziu să vină să-şi ia pacienţii pentru că vor fi externaţi . La cei care au fost operaţi acum 3-4 zile şi nu au complicaţii nu ar fi aşa o problemă, problemă este că sunt pacienţi care au complicaţii, infecţii, chiar azi ştiu de un pacient operat, au fost operaţi şi ieri pacienţi, cu complicaţii, cu risc de tromboze, trebuie supravegheaţi, sunt la pat, este cât se poate de revoltător pentru că oamenii nu au fost anunţaţi din timp, termenele astea milităreşti, de tip sacadat, militar-fanatic, altfel nu-mi închipui, nu se pot admite în sistemul de sănătate, pentru că au consecinţe grave”, a declarat Vasile Barbu pentru News.ro.

El a susţinut că vineri erau internaţi în jur de 90 de pacienţi.

”La ora 19:30, toată lumea ştia, erau disperaţi medicii că nu toţi pacienţii aveau numărul de telefon menţionat în foaia de observaţie, nu toţi răspundeau la telefon dintre aparţinători, le-a fost foarte dificil, au fost anunţaţi să externeze tot, să evacueze tot. Abia după intervenţia presei cei din Minister şi domnul Arafat au început să discute cu alte spitale să le facă loc, au încercat şi medicii, ei şi-au dat seama, unii dintre pacienţi pur şi simplu nu puţeau fi externaţi, şi medicii au încercat să ia legătură cu alte unităţi medicale din Bucureşti, nu găseau loc, nu-i primea nimeni, în foarte multe dintre unităţile sanitare din Capitală care au şi secţii de ortopedie, acolo sunt pacienţi Covid, nu mai aveau locuri”, a afirmat el.

Pacienții de la Spitalul de Ortopedie Foișor au fost mutați vineri noapte în alte unități medicale după ce instituția a devenit spital COVID-19. Mulți dintre pacienți au fost transferați pe targă sau în cărucioare pentru că nu se puteau deplasa independent.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, vineri seară, la Antena 3, că ”orice oră contează”, în timp ce deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat că în momentul transferurilor nu s-ar fi ținut cont de opiniile corpului medical, iar procedura ”este periculoasă”.

Raed Arafat, care este și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a transmis că s-a decis vineri, fiind semnat un ordin în acest sens, transformarea Spitalului Foișor în unitate COVID-19, și pentru acest lucru bolnavii internați în spital sunt mutați în această seară la alte unități din București sau sunt externați cei care nu mai au nevoie de îngrijire.

„Situația în unitățile de primiri urgențe este serioasă, pentru că astăzi dimineață a trebuit să trimitem pacienți în alte zone, chiar cu un avion militar”, a declarat Arafat la Antena 3.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Cum e posibil sa nu aiba pacientii nr de telefon trecut in fisa? Si In spitale judetene pacientii au trecut nr unui apartinator. Vorbim de capitala, totusi. Iar medicii disperati sa-si asume managementul defectuos pe sectii, sa verifice si sa schimbe lucrurile.

  2. Ca sa fie lumina dacă e cineva interesat cu adevărat de „valul ” asta sa scotoceasca prin seap sa vadă cum si cu cine a fost renovat foisorul 😇

  3. Foarte urât ce se întâmplă la Foișor.
    Si îngrozitor este faptul că toți oficialii statului român, ei înșiși vaccinati cu prioritate, transmit doar semnale de relaxare, platou, vaccinarea merge bine(deși e la pământ ptr Etapa a 3 a), mergem la munte, mare, tropaim toată noaptea de Paste prin oraș. Care iese de pe linia criminal de optimistă, e executat de alde Gădea, Ciutacu si compania, si ăștia toți vaccinati cu prioritate de statul român.