G4Media.ro

FOTO Pacienții de la Foișor, mutați vineri noapte în alte unități medicale…

FOTO Pacienții de la Foișor, mutați vineri noapte în alte unități medicale după ce instituția de Ortopedie a devenit spital COVID-19/ Arafat: Contează orice oră/ Rafila: Corpul medical de la Foișor a fost ignorat. Este periculos pentru că nu țin cont de starea pacienților

UPDATE 8: Ministerul Sănătății a transmis, după miezul nopții, că transformarea spitalului Foișor în unitate COVID-19 a fost soluția identificată de Departamentul pentru Situații de Urgență și avizată de Ministerul Sănătății în cursul zilei de vineri. Ministerul susține că Spitalul Foișor a fost informat „încă de dimineață despre iminența transformării” într-o unitate COVID-19, că reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au fost la spital încă de la orele 11:00, dar că, la orele 19:00, managerul încă nu întocmise documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar, ceea ce „a pus o parte din pacienții spitalului într-o situație regretabilă”.

UPDATE 7: Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a declarat, vineri seară, că recunoaşte că le-a fost creat un disconfort pacienţilor transferaţi sau externaţi de la Spitalul de Ortopedie ‘Foişor’ pentru ca unitatea să devină spital COVID, însă această decizie a fost necesară pentru a salva vieţile unor bolnavi cu noul coronavirus, pentru care nu mai există locuri la ATI şi în unităţile de primiri urgenţe, relatează Agerpres.

Conform lui Arafat, o echipă de la DSP Bucureşti a ajuns în jurul orelor 15,00 la Spitalul ‘Foişor’ pentru a organiza transformarea în unitate COVID, însă „s-a întârziat în discuţii şi lămuriri” cu managerul şi cu medicii unităţii şi s-a ajuns ca unii pacienţi să fie externaţi sau transferaţi în cursul serii, iar acest proces va fi finalizat abia sâmbătă dimineaţă.

UPDATE 6: Deputatul USR PLUS, Emanuel Ungureanu, a afirmat că spitalele trebuie să îngrijească toți pacienții, pentru că „nu este în regulă să-i aruncăm în stradă pe unii pentru a face loc altora”, și că ceea ce se întâmplă la Spitalul Foișor este „inacceptabil”, pentru că decizia de a-l transforma în spital COVID-19 trebuia explicată înainte, și nu după ce a început acțiunea, așa cum a făcut Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Raed Arafat explică motivele pentru care a dat ordin să se evacueze peste 100 de pacienți din Spitalul Foișor, în plină noapte, pentru a face loc pacienților cu Covid-19. Această măsură trebuia explicată ÎNAINTE și asumată împreună cu managerul și personalul medico-sanitar. Este inacceptabil acest mod de acționa, inacceptabil”, a scris Emanuel Ungureanu pe Facebook.

UPDATE 5: Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Pacienţilor, Vasile Barbu, a declarat că ceea ce se întâmplă la Spitalul Foișor este „revoltător” și că a discutat cu medici și cu asistenți medicali care i-au spus că rudele pacienților au fost sunate târziu, chiar și la ora 19.00, să vină să îi ia de la spital.

”Este cât se poate de revoltător, am discutat cu medicii, cu asistenţii medicali din spital, cunosc, m-au sunat aparţinători care erau în drum către Bucureşti, au fost anunţaţi pe seara târziu să vină să-şi ia pacienţii pentru că vor fi externaţi (…) La ora 19:30, toată lumea ştia, erau disperaţi medicii că nu toţi pacienţii aveau numărul de telefon menţionat în foaia de observaţie, nu toţi răspundeau la telefon dintre aparţinători, le-a fost foarte dificil, au fost anunţaţi să externeze tot, să evacueze tot. Abia după intervenţia presei cei din Minister şi domnul Arafat au început să discute cu alte spitale să le facă loc, au încercat şi medicii, ei şi-au dat seama, unii dintre pacienţi pur şi simplu nu puţeau fi externaţi, şi medicii au încercat să ia legătură cu alte unităţi medicale din Bucureşti, nu găseau loc, nu-i primea nimeni, în foarte multe dintre unităţile sanitare din Capitală care au şi secţii de ortopedie, acolo sunt pacienţi Covid, nu mai aveau locuri”, a declarat Vasile Barbu pentru News.ro.


UPDATE 4:
Secretarul de stat Andrei Baciu a declarat că transferul pacienților de la Spitalul Foișor a început în jurul orei 15.00, dar procesul s-a prelungit. Baciu le-a cerut scuze celor care au suferit în urma acestei acțiuni.

„Transferul pacienţilor a început în jurul orei 15.00, dar procesul s-a prelungit. Îmi cer scuze pacienţilor, familiilor și tuturor celor care au avut de suferit cu privire la acest transfer care se face până târziu în noapte. Situaţia este destul de importantă la nivelul Bucureştiului, este nevoie de aceste paturi. Îmi pare rău pentru toată această situaţie. O facem pentru a veni în sprijinul altor pacienţi care sunt intubaţi sau care au realmente viaţa pusă în pericol”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, la Digi 24.

UPDATE 3: Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a declarat că decizia privind transformarea Spitalului Foișor în unitate COVID-19 a fost luată la prânz, dar că „au fost discuții între managementul spitalului și comandantul acțiunii” și că managerul ar fi „tergiversat” punerea în aplicare a ordinului de evacuare cu aproximativ 2-3 ore.

Horia Tomescu a explicat, într-o intervenție la Digi 24, că vor fi 20 de pacienți transferați către Spitalul Universitar și Spitalul Floreasca și ceilalți 70 de pacienți vor fi externați.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

UPDATE 2: La Spitalul Foișor a ajuns și un grup de protestatari, pe lângă rudele pacienților. Protestatarii scandează „Criminalii” și au intrat în conflict cu jandarmii.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

UPDATE 1: Patru dintre pacienții de la Spitalul Foișor vor fi transferați la Spitalul Floreasca, în secția de Ortopedie, a declarat medicul Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt al Spitalului Floreasca.

„Ştiu de la managerul spitalului că a fost întrebat în jurul orei 15.30-16 de către Centrul Operativ al Ministerului Sănătăţii. Spitalul nostru pregătise 8 locuri, dar la noi nu vor veni decât 4, pacienţi, pentru că am înţeles că este vorba despre 10 pacienţi care vor fi transferaţi în spitalele din Capitală. Nu am informaţii despre ce se va întâmpla cu ceilalţi pacienţi, unde vor fi transferaţi”, a declarat pentru News.ro medicul Bogdan Opriţa.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Știrea inițială: Pacienții de la Spitalul de Ortopedie Foișor au fost mutați vineri noapte în alte unități medicale după ce instituția a devenit spital COVID-19. Mulți dintre pacienți au fost transferați pe targă sau în cărucioare pentru că nu se puteau deplasa independent.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, vineri seară, la Antena 3, că ”orice oră contează”, în timp ce deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat că în momentul transferurilor nu s-ar fi ținut cont de opiniile corpului medical, iar procedura ”este periculoasă”.

Raed Arafat, care este și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a transmis că s-a decis vineri, fiind semnat un ordin în acest sens, transformarea Spitalului Foișor în unitate COVID-19, și pentru acest lucru bolnavii internați în spital sunt mutați în această seară la alte unități din București sau sunt externați cei care nu mai au nevoie de îngrijire.

 • „Situația în unitățile de primiri urgențe este serioasă, pentru că astăzi dimineață a trebuit să trimitem pacienți în alte zone, chiar cu un avion militar”, a declarat Arafat la Antena 3.

Raed Arafat a precizat că Spitalul Foișor are o secție de Terapie Intensivă de 21 de paturi și are 200 de paturi pe oxigen.

 • „Abia sub jumătate din secția de terapie intensivă este ocupată, din care 3 sau 4 pacienți care necesită, de fapt, transfer în altă parte de Terapie Intensivă”, a spus Arafat.

Șeful DSU a mai spus că, în această seară, se lucrează pentru conectarea la energie electrică a celui de-al treilea tir de Terapie Intensivă de la Spitalul „Victor Babeș” și că sunt mulți pacienți în unitățile de primiri urgență.

 • „Contează orice oră, când noi avem pacienți de terapie intensivă în UPU și continuă să vină pacienți”, a explicat Aradat decizia de a muta de urgență pacienții de la Spitalul Foișor.

Vineri seară, la Antena 3, Alexandru Rafila a catalogat drept ”intolerabil” transferul pacienților de la Spitalul Foișor și a spus că în timpul procedurii nu s-a ținut cont de sfaturile corpului medical al instituției, subliniind că este ”periculos” ca pacienții să fie mutați noaptea, fără respectarea unor proceduri.

Rudele unor pacienți, care au fost chemate pentru a-i prelua acasă pe cei care puteau fi externați, au criticat, la rândul lor, decizia de evacuare într-un termen scurt.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

61 comentarii

 1. Oare-si aduce aminte catastrofa asta de ministru ca a semnat acest ordin mizerabil de evacuare?!!
  Hai Usr cu susținerea pt. Vlăduț! Revoltător ce decizii !!!

  • Voiculescu, da-ti demisia!!!! Nu ti-e rusine sa avizezi, respectiv sa semnezi, un astfel de ordin?
   Asa faci rost de paturi la ATI?! Saptamana trecuta ai luat paturi ATI de la Institutul Oncologic, acum esti de acord cu evacuarea unui spital la ora 22! Ce urmeaza sa mai faci?
   P.S. Sa dea draq sa citesc ca si de asta data ii tineti partea incompetentului de Voiculescu…

  • Astia vor sa omoare oamenii, nu sa-i salveze.

  • Ce demisie, asta e de pușcărie!

  • multumiti-i lui cimpeanu care e unul dintre autorii nenorocirii actuale. Deschiderea fara cap a scolilor si gradinitelor a generat mii de cazuri in Bucuresti. Fiecare elev a imbolnavit direct si indirect multe persoane. Familia care apoi a risipit covid la randul ei. Iar Voiculescu si-o merita, tacea ca o molie la fiecare prostie a lui cimpeanu. Cand stii ca in Bucuresti sunt 30-35 de copii in clasa si accepti sa fie deschise scolile asa, ca nu se testeaza si ca parintii isi trimit copiii bolnavi, ti-o meriti. Cimpeanu acum sta si ranjeste la tv.

  • unde e, bre, procurorul parlog sa se autosesizeze pt CRIMA asta in DIRECT !?

   Pe 10.08 era cu bicicleta…

  • Gabi, crizează-te la Florin Cîțu, că el a cerut mai multe paturi pentru covid. Sau nu poți, că e de la PNL? Tu chiar nu înțelegi că paturi înseamnă paturi+medici, iar medici n-ai de unde să iei acum, decât de la alți bolnavi.

   Dacă nu mai sunt locuri în spitale, ce vrei să facă altceva decât să ia secții ale altor spitale?

 2. Competenta…este praf si pulbere!Criteriul politic ne termina!

  • Așa este, a fost o demonstrație de heirupism generat de incompetență, soluțiile putea fi gândite cu luni (sau săptămâni înainte), planificate apoi implementate dacă era nevoie.
   Orice popor își merită soarta și conducătorii. Noi am alungat competențele in anii 90, cu minerii…

 3. Poate ca situatia este intr-adevar grava. Ministrul nu putea sa spuna ca nu e asa grav, ca nu-si putea asuma sa vina ambulante cu pacienti care sa nu poata fi internati la ATI. Arafat a fost pe nedrept criticat, demonizat, dar daca l-a sfatuit intentionat gresit pe VV sa accepte o solutie care creeaza tensiune, e mare lepra. Ora, televiziunea anuntata si protestatarele de serviciu prezente cam asta arata.

 4. Eu înțeleg că se dă un Ordin, dar mă interesează dacă punerea lui în aplicare se desfășoară corespunzător protocoalelor medicale!

 5. Hai psd-istilor lansati-va ! So pe Voiculescu. Nu este importanta viata oamenilor, ci polica voastra de doi bani. Sunteti atat de idioti, in frunte cu iresponsabilul de Rafila, reprezentant la OMS- sluga Chinei de unde vine covid-ul.

  • Domnule Andrei2, aveți mare dreptate. Domnu RAfira și- adus aminte că-i PSD-ist, dar a uitat de cele 3 spitale promise de PSD. Multe mesaje incorecte aici.

 6. Ce atâta tevatură? Oamenii sunt mutați la alte spitale, de unde, dacă iau Covidu, se pot întoarce liniștiți înapoi.

 7. Procurorul General nu are televizor, nu se autosesizează și el să cerceteze modalitatea asta inumana, fără pic de demnitate și decență la adresa pacienților, de transformare a spitalului Foișor în spital Arahat?! Alo, instituțiili statului de drept, ce ziceți, e ok nu?!

 8. De data asta sper să se abțină unii colegi în a le mai ține parte domnului Voiculescu și domnului Arafat sau în a le găsi scuze căci o să-i înjur cu fiecare ocazie pe care o voi avea.

  • si eu sa mai aud cat il doare pe cimpeanu de elevi, cand de fapt el a dus Bucurestiul in starea asta. Cursuri fizic cu 35 de elevi si copii de gradinita in clasa la rata de infectare 4-5-6? Si credeau ca nu se va intampla nimic. Na, Voiculescule daca semnezi tot ce-ti pune ala sub nas.

  • Arafat este un geniu, la fel si VV. Ar trebui sa le pupati picioarele, este o onoare sa ii avem la carma!

  • Exact de-aia nu mai pot „colegii”, ca ii injura o loaza tmpita ca tine!
   Trompeta PSD-ista plina cu rahat rusesc! 🙂

  • GUVERN DE CRIMINALI!

  • Tu oricum ii injuri, fiindca esti din PSD, am vazut ce postezi.

 9. USRPLUS să amenințe cu ieșirea de la guvernare dacă nu este demis dl. Arafat! Ajunge cu Arafat! În ultima vreme ia numai decizii greșite! Gata!

  • ”Astfel de decizii se iau între Ministerul Sănătății și DSU. Operațiunea a început la ora 15 și ne pare rău că ne-am lungit și am ajuns ca la ora asta să mutăm pacienții. Ne cerem scuze familiilor pacienților, dar am produs acest disconfort pacienților d ela Foișor ca să facem bine mai multor pacienți grav bolnavi de Covid”, a declarat Andrei Baciu la Digi 24
   (Baciu este Secretar de Stat in MS)
   Sa il trimita acasa pe Voiculescu! Asta este solutia!

  • Mercele, mai bine zi că-i mai bine cu mai puțini proști, care nu știu ce vorbesc pe-ici sau aiurea.

 10. PSD cu Veorica se descurca mult mai bine decât ăștia de acum CDR, stiti prea bine ce a lăsat CDR de atunci stați să vedeți ce o să facă CDR de acum .Ha ha ha HA HA GHINION.

 11. Mulțumim, Arafat!

 12. Ăsta e guvernul lui johanus care a tras un cîț pardon un pârtz

 13. Ma intreb daca toate comentariile astea vin de la 1 troll sau 2? Nu va mai agitati.. oamenii care citesc G4 au toate tiglele pe casa si nu pun botul la faze de-astea. Hai noapte buna, maine treceti pe la caserie.. dar cu masca va rog

  • prietene, sincer, esti cel mai prost de pe aici!

  • Primul comentariu normal după sirul de dejecții mintale de mai sus.
   Parcă ar fi făcut Spitalul sală de dans pentru nuntă, nu spital Covid pentru bolnavi.

  • Si unde era urgenta sai scoat ape aia asa cu noaptea in cap?
   Parca ar fi recuperatorii mancatias prostia din cap.
   DAu afara pacienti deja internati sa faca loc altora care nu sunt internati.
   In tara asta covid covid si alte boli sunt bagate sub presh sau ignorate.

  • Sa te ajute Dumnezeu sa ai toti banii pe care ii primesc cei care comenteaza pe G4!!!
   Nesimtitule! Oamenii se revolta pro bono cand vad atata incompetenta. Si in al 12-lea ceas ii luati apararea lui Voiculescu. Sunteti mai rau ca pesedistii lui Dragnea! Problema este cum au ales sa faca evacuarea, nu ca a fost dat acel ordin.
   Apropo, pe cei cu COVID ii vor trata ortopezii?

  • Andrei GHeu

   da, sunt eu cu o baterie de iphoane de pe o nava din largul marii negre (in apele internationale)

  • Nici eu nu cred ca cititorii G4 sunt atit de dusi cu duhul incit sa aiba comentarii aberante!

  • @ana postacul
   adevarul e ca e aberant sa nu ti placa de un incompetent…de acord cu tine :))

 14. Despre ce dejectii vorbesti Mario? Despre revolta celor care au vazut cum este evacuat un spital la ora 22? Asta nunesti tu dejectie mintala? Ti-ai dori sa fii dat afara dintr-un spital noaptea? Sincer, eu nu!
  Apropo, bolnavii de COVID vor fi tratati de ortopezi? Pneumolog au p’acolo? Anestezist care in ultimii 10 ani sa nu fi facut decat rahianestezie exista?

 15. Unde e, mă, ăla care se semna „amicu”? Care ne explica doct săptămâna trecută că pandemia e gata în România și Voiculescu ne spune să fim o responsabili că ar fi proba unei generații doar să se dea mare că datorită speech-ului său motivațional am scăpat.

  Așa arată proba unei generații. Mai mergeți zilnic la shopping și trimiteți-vă copiii bolnavi la grădiniță dacă vreți să citim încă o lună știri cu pacienți mutați în grabă.

 16. Poate se vor gasi jurnalisti care sa afle maine de ce a durat de la 16,00 pana la 22.00 transferul bolnavilor . S-a opus managerul spitalului acestui transfer? Daca da, ce spune legea?

  • Crezi ca apartinatorii se teleporteaza? Nu trebuiau sunati, gasite explicatii? Cautate locuri la alte spitale? Astea nu dureaza?

 17. Asta se intampla pentru ca unii nu pricep niste reguli SIMPLE de urma. Masca, distantare, spalat pe maini si fara intalneli si chefuri. Aici s-a ajuns. Din cauza tuturor rapandulelor sosoace si budence si simioni. Aici. In timp ce la Foisor e circ, in salile UPU si in ambulante unii stau intubati si asteapta loc la ATI.. Suntem o natie de oameni pierduti, care prefera painea si circul, in locul respectarii unor reguli de baza si de bun simt. Mai protestati, haideti. Cu cat sunt mai multe proteste, cu atat se vor repeta neplacutele si dramaticele situatii precum cea de la spitalul Foișor.

  • Pentru tine si USR-isti nu exista decat o singura solutie… ZYCLONE-B !

  • Să înțeleg că @securistu de serviciu, prin ceea ce spune, nu vă provoacă anxietate, așa că nu-l cenzurați, dar pe @Căpetenia dracilor o cenzurați la greu, deși nu s-a făcut vreodată vinovată de rostirea unor cuvinte atât de grele ca „Zyklon B”…!

  • Nene securist de serviciu, te-am deranjat?.. 🙂 Eu zic sa nu te mai joci cu cuvintele, ca s-ar putea sa te arzi, nene securist! Din cauza rebuturilor ca voi am ajuns aici. Asa ca ciocu’ mic si joc de glezne. Si mai taci cu gazele folosite de Hitler. Nu e cazul. Voi faceti asta cu noi fara nici un gaz, ci doar imbolnavindu-ne cu virusu’ asta afurisit. Pramatiilor ordinare ce sunteti !

 18. Sunt de acord cu Ungureanu, spitalele trebuie toate sa trateze pacienti covid, din pacate multi doctori/manageri de spital nu vor asta, de aia nu s-a luat decizia asta, pt ca multi doctori si va spun din experienta personala, pur si simplu au dormit sau dorm de 1 an pentru ca s-au impus anumite reguli, s-au redus numarul de operatii, numarul de consultatii, nici lor probabil nu le convine ca au disparut si cei din clinicile private unde isi faceau veniturile suplimentare.

  Sa se gaseasca solutii, sa se faca circuite macar in cate un spital din fiecare oras si aici ma refer la oras nu municipiu sa primeasca 2-3-4-10 pacienti, nu sa ii duca pe toti gramada la Cluj, Iasi si Bucuresti si dupa sa dea afara oamenii noaptea din spitale.

  • Inca ceva… anul trecut nu se putea face asta, pt ca doctorii erau foarte reticenti, era frica mare de covid, dar acum, personalul medical e vaccinat, deci nu mai exista pericolul acela de a bloca actul medical, sau frica asa mare de acest virus in cadrul personalului medical, cum a fost anul trecut, cand si-au dat unii demisia doar de frica ca le baga covizii in spital.

 19. Adi,ai pus punctul pe „i”.
  Câmpeanu este primul vinovat de situația actuala privind răspândirea coronavirusului în comunitate și tot ce se întâmplă acum (lipsa locurilor în ATI, soluția disperata de a evacua un spital ca să se mai obțină locuri de ATI și paturi cu oxigen).
  Acesta nu este valul 3,ci este valul lui Câmpeanu.
  Adi, te contrazic doar în ceea ce privește ministrul Voiculescu.
  El s-a opus tuturor tâmpeniilor și ambițiilor lui Câmpeanu, însă Câțu a fost mereu de partea lui Câmpeanu și a intervenit ca ministrul Voiculescu sa semneze ordine comune cu ministrul absurd al Educației.
  Și au mai greșit și inconștienții care au plecat în fiecare weekend împreună cu familia la schi, pe pârtiile pline și în restaurantele ticsite.
  Sa ii amintim și pe ciudații protestatari care om lângă om, fără măști și cu copiii lângă ei, au făcut baie de viruși.

  • Desteptii pamantului, nu stiti cum functioneaza o epidemie si o pandemie, dar va dati cu parerea. Valurile vin oricum, ca de aia sunt valuri, indiferent ce ai face. Toate statele au trecut prin valul 1,2, 3 indiferent de masuri. Nu putem fi China sa inchidem tot. Valul 1 a fost mic la noi pt ca am inchis mai tot, dar minusul economic a fost imens. In valul 2 am avut 9.000 sau 10.000 de infectari pe zi, in noiembrie, iar scolile erau inchise. Majoritatea scolilor europene au fost deschise in anul asta scolar….

 20. 1. Asa nu se organizeaza un transfer, trebuia anuntat de joi ca vineri urmeaza transferul
  2. La 1500 de pacienti la ATI la ce ne asteptam? Se va agrava situatia in urmatoarele 2 sapt. Cine are posibilitatea sa se vaccineze, va urma o catastrofa
  3. Modelul suedez e mort

 21. Jegurilor, spuneti oamenilor.ca va trebuie spitale.de campanie, incepe razboiul! Covidul e istorie!
  ati belit-o, fugiti cat timp mai aveti unde fugi!

 22. Va rog nu dati vina pe Managerul spitalului ca n-a intocmit nu stiu ce hartii cerute de DSP. Cresterea numarului de pacienti care necesita terapie intensiva era evidenta. Masura se putea lua de acum cateva zile, procedurile puteau incepe de acu cateva zile, iar pacieintii internati puteau fi mutati normal, ziua, fara tambalau. Dar, poftim, Comitetul pt Situatii de Urgenta poate doarme, iar Strategia lor este heirupismul institutional bazat mai degraba pe abuz decat pe o minima cooperare si comunicare!

 23. E „protest” AUR/PSD azi, pentru necunoscatori. Inca o sansa sa luati niste amenzi si sa inrautatiti situatia din tara.

  • Au protestat aia de pe targa sau sugerezi sa ne ducem dupa aurolacii de la AUR?
   ca nu am inteles deloc bre.

 24. Voiculescu președinte!Voiculescu președinte!Și unchiul Nic prim ministru.

 25. Indiferent cum am dao, ce s-a intimplat aseara este nu de lumea a3 a ci de jungla.Nu mai are importanta cine a adat ordin,cine a semnat,cine a intirziat ci ralitatea vazuta cu pacientii umiliti,o jandarmerie ineficienta,o sleatca de idioti care au profitat de situatie si au urlat in capul pacientilor.Azi se impun demisii sau demiteri,urgent.Azi,sedinta de guvern si dimisionati toti cei care au dus la imbecilitatea produsa aseara.Daca nu se iau masuri drastice in cursul zilei de azi, guvernul va fi compromis pt ca psd,haur,latrina 3,rtv vor avea carne de tun pt ei.Oamenii sunt sensibili la asemenea imagini si sunt revoltati.Se impune si o conf de presa cu PM,Arafat si V Voiculescu.

 26. ATI-ul plin cu șanse minime de suplimentare datorită lipsei personalului medical, spitale pline de pacienți Covid, campania de vaccinare a stagnat de o luna, scoli închise intr un mod subtil. De ce am ajuns aici??? Pai ma pot duce la mall o zi întreaga, pot merge cu autobuzul, tramvaiul, metroul plin de călători, la terasa in aer liber pot sta o zi întreaga vorbind cu alți oameni nas in nas fără masti ca cică nu se transmite, in câteva zile ma pot duce pe litoral, in noaptea de Înviere ba chiar ma pot plimba aiurea toată noaptea.

 27. Asa se intampla cand fortezi nota, te incapatanezi din orgoliu, ma refer la Catu si Iohannis. Nu se ajungea aici daca se instituiau 2 saptamani de carantina pt Bucuresti, asa cum a cerut-o MS in mai multe randuri. Ar fi scazut presiunea pe spitale si se putea actiona fara precipitare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.