G4Media.ro

Preşedintele Argentinei, Javier Milei, a făcut show la lansarea ultimei sale cărţi

Captura X

Preşedintele Argentinei, Javier Milei, a făcut show la lansarea ultimei sale cărţi

Preşedintele ultraliberal argentinian Javier Milei s-a prezentat mai curând ca un rock star decât ca un politician cu background economic la lansarea noii sale cărţi, miercuri seara, la Buenos Aires, relatează Reuters, transmite Agerpres.

Cu părul vâlvoi și îmbrăcat într-o haină de piele neagră, Milei a interpretat înainte de a-şi prezenta cartea propria versiune a piesei „Panic Show” a formaţiei argentiniene La Renga.

„Eu sunt regele. Eu sunt leul!”, a strigat pe scenă preşedintele care şi-a preluat mandatul în decembrie anul trecut şi care se descrie frecvent ca fiind un leu capabil să taie bugetul ţării şi să spulbere convenţiile politice.

„Mănânc elite la micul dejun!”, a continuat el, pe aceeaşi piesă.

 

Liderul argentinian a luat de mai multe ori în vizor elita politică, numind-o o „castă” care a împins în jos economia ţării şi a dat aripi inflaţiei.

Criticii lui, inclusiv politicieni din opoziţia argentiniană, au denunţat prestaţia sa de miercuri ca fiind o aroganţă într-un moment în care populaţia se confruntă cu dificultăţi pe fondul politicii sale de austeritate.

Sărăcia s-a extins sub administraţia Milei, ajungând la aproape 60%, iar şomajul e în creştere.

Totuşi, preşedintele continuă să aibă fani.

Milei e mai mult decât un politician tradiţional, a spus înainte de show Leonel Grillo, un student în vârstă de 23 de ani. „De aceea îl iubesc oamenii, e un bun politician, dar face şi spectacol”.

La showul din Luna Park, la care au asistat circa 8000 de oameni, Milei a fost flancat de un deputat care cânta la tobe şi de biograful său personal, la bass.

Preşedintele argentinian a cântat de mai multe ori la evenimente de campanie şi o dată a stârnit o controversă pe plan naţional după ce s-a costumat în „supererou anarho-capitalist” la o convenţie anime.

Evenimentul de miercuri a continuat, după cântec, într-o atmosferă mai specifică unei lansări tradiţionale de carte.

Pentru noul său volum, „Capitalism, socialism şi capcana neoclasică”, Javier Milei a fost acuzat de unii jurnalişti că a plagiat părţi ale textului, acuzaţii respinse marţi de purtătorul său de cuvânt Manuel Adorni.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. E dureros sa tai in carne vie. Dar asemeni unui chirurg iti poate salva viata.
    Avem nevoie de mai multi astfel de politicieni 👏

  2. Precum în alte părți și pe aici, bizareriile politice exploatate literar de realismul magic sunt frecvente și în secolul XXI. Criza s-ar stinge repede în liniștea bibliotecii lui Borges.