G4Media.ro

Președinta Universității Harvard își cere scuze pentru mărturia sa în care nu…

Sursa foto: Kevin Dietsch / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Președinta Universității Harvard își cere scuze pentru mărturia sa în care nu spune în mod explicit că apelurile la genocidul poporului evreu constituie intimidare și hărțuire: „Cuvintele contează”

Președinta Universității Harvard și-a cerut scuze într-un interviu acordat ziarului studențesc al școlii, după ce s-a confruntat cu o amplă condamnare pentru mărturia sa dezastruoasă din Congres de săptămâna aceasta, în care ea și alți președinți de universități nu au spus în mod explicit că apelurile la genocidul poporului evreu constituie intimidare și hărțuire în campus, transmite CNN.

„Îmi pare rău”, a declarat joi președintele Universității Harvard, Claudine Gay, pentru The Harvard Crimson. „Cuvintele contează”.

Scuzele au venit la doar câteva zile după ce Gay, președintele Universității din Pennsylvania și președintele MIT au depus mărturie la o audiere a unei comisii a Camerei Reprezentanților axată pe antisemitismul din campusuri, în fața unor critici răspândite că nu au făcut suficient pentru a asigura siguranța studenților evrei și a altor persoane din școlile lor respective.

Harvard, UPenn și MIT au fost criticate – alături de alte instituții academice din SUA – pentru lipsa de acțiune împotriva antisemitismului în campusurile lor, în special în urma atacului terorist din 7 octombrie al Hamas asupra Israelului și a războiului care a urmat.

La UPenn, de exemplu, președinta Liz Magill a fost presată să demisioneze timp de câteva săptămâni, deoarece donatori importanți și alte persoane au declarat că și-au pierdut încrederea în capacitatea ei de a controla școala.

Harvard se numără, de asemenea, printre cele 14 colegii investigate de Departamentul Educației „pentru discriminare care implică o ascendență comună” de la atacurile din octombrie.

În timpul audierii de marți din Camera Reprezentanților, Gay, alături de președinții UPenn și MIT, nu au spus în mod explicit că apelul la genocidul evreilor ar încălca neapărat codul lor de conduită privind intimidarea sau hărțuirea. În schimb, au explicat că ar depinde de circumstanțe și de comportament.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Mendepenibilul ți se potrivește mai bine.

 2. Scuzele nu mai valorează nimic, răul a fost făcut.

 3. @Mendebilul daca eu refuz sa platesc pe unul care ma injura inseamna pumn in gura? nu prea ai creier

 4. ar trebui sa li se arate si lor filmurile facute cu ororile hamas

  • Nu te poți pisa contra curentului că te stropește imediat.. Dacă șeful de galaxie a zis că e antisemit atunci așa e, argumentele nu mai contează..

  • @Supraveghetor comentarii – Io zic sa supraveghezii la tine in curte. Acu’, depinde contra carui curent te pisi, daca e curentul tau naspa, daca e curentul meu, iarasi e naspa. Si, apropo, nu e niciun sef de galaxie, ci, pur si simplu, omu’ nu mai vrea sa dea bani (banii lui) celor care se pisa in curentul lui.

  • *io zic sa supraveghezi (scuze pt dublarea i-ului)

 5. Argumentele nu mai au forță să demonstreze nimic. Imediat dacă zici ceva greșit ești antisemit. Asta da epocă a postadevarului. Adio rațiune!

 6. pumn in gura e cand te ia Putin la militie si-ti sparge oasele dupa care te trimite la inchisoare pentru 20 de ani;pentru ca nu-i plac ideile tale despre nazismul rusesc;eu vad ca doamna vorbeste liber,n-are nimic in gura;a fost doar anuntata ca o suma imensa de bani va disparea din bugetul scolii;putea sa-si sustina discursul anterior dar se pare ca are nevoie de bani,totusi;acolo e democratie,oricine are voie sa nu plateasca ceva daca nu vrea,nu e ca-n Rusia unde iti aresteaza statul toata averea dupa care iti face vant de la etajul 23

 7. Argumentează în Rusia, China, Coreea de Nord, Venezuela, Cuba, Yemen, Iran, etc.

 8. Dupa cum arata „presedinta” ne gandim ca ceea ce a declarat initial confirma faptul ca rasismul cel mai puternic nu este cel al „caucazienilor”

 9. Asta e „presedinta” la Harvard pusa de curentul woke (nu conteaza ce stii sau ce calitati ai culoarea si orientarea sexuala sunt criteriile de promovare) Cun erau pusi, la noi, dupa revolutie, macaragii directori de intreprinderi si cum avem acum un covrigar fara studii sau meserie prim ministru

 10. @ Mendebilul – Asa cum ti-am spus si comentatorii de mai sus, nu stiu unde vezi tu dictatura, femeia e libera sa spuna ce vrea ea, nu a arestat-o nimeni, nu a inchis-o nimeni, nu a maltratat-o nimeni pentru ideile ei.