G4Media.ro

Preşedinta PNL Bucureşti a sesizat Curtea de Conturi cu privire la cheltuielile…

Preşedinta PNL Bucureşti a sesizat Curtea de Conturi cu privire la cheltuielile efectuate de către companiile Primăriei Capitalei, după ce instanţa a decis anularea hotărârilor de înfiinţare a acestora

Preşedinta PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, anunţat, miercuri, că a sesizat Curtea de Conturi cu privire la cheltuielile efectuate de către companiile Primăriei Capitalei, după ce instanţa a decis anularea hotărârilor de înfiinţare, transmite News.ro.

”Am sesizat, cu nr. de înregistrare, prin adresă oficială, Curtea de Conturi, cerându-i să verifice legalitatea cheltuielilor efectuate de către Companiile Primăriei Capitalei după ce instanţa a hotărât anularea Hotărârilor de înfiinţare. Sesizarea este depusă alături de colegii mei, Consilieri Generali PNL”, a anunţat, miercuri, Violeta Alexrndru.

În noiembrie 2018, instanţa a constatat că înfiinţarea companiilor municipale ale Primăriei Bucureşti s-a făcut cu încălcarea legii, pentru că hotărârile de Consiliu au fost votate cu majoritate simplă (50% plus 1 din voturile consilierilor municipali), în loc să fie luate cu majoritate de două treimi, aşa cum ar fi trebuit.

La finalul lunii trecute, preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring, saluta decizia Curții de Apel Bucureşti prin care a fost respinsă cererea de revizuire a sentinței prin care s-a stabilit că toate companiile municipale au fost înfiinţate cu încălcarea legii.

„În ciuda faptului că decizia a fost definitivă, Gabriela Firea a căutat diverse artificii juridice în speranţa că ar putea anula această decizie. Rând pe rând însă, tentativele sale sunt infirmate de către judecători, ceea ce confirmă practic corectitudinea soluţiei date în noiembrie anul trecut. Gabriela Firea a tot sperat să găsească o soluţie juridică pentru a nu desfiinţa companiile. Pentru că dacă le-ar desfiinţa, ar recunoaşte de fapt că a greşit de la bun început. Şi dacă a greşit, atunci ar trebui să răspundă pentru cele 600 de milioane de lei cât a costat această eroare. Nu setea de dreptate o macină pe Gabriela Firea, ci teama că, mai devreme sau mai târziu, va trebui să vină cu bani de-acasă pentru a acoperi această pierdere colosală pe care a produs-o municipalităţii”, a subliniat preşedintele USR Bucureşti.

Foto: Violeta Alexandru, președinta PNL București. Sursa: Agerpres / Radu Tuță

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Ma uitam pe un recent sondaj de opinie, cu privire la posibilii candidati la primaria capitalei.
    Dezastru, mai ales ca alegerile sunt intr-un singur tur.

    • Nu cred că vor rămâne într-un singur tur!! Trebuie să ne batem pentru două tururi!
      ÎN PIAȚĂ”!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.