G4Media.ro

Președinta Înaltei Curți propune pentru șefia Secției Penale o judecătoare care a…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Președinta Înaltei Curți propune pentru șefia Secției Penale o judecătoare care a condamnat protestele magistraților împotriva legilor Justiției/ Eleni Marcu a făcut parte din comisia care a promovat-o la ÎCCJ pe Lia Savonea și din completul care l-a eliberat pe Piedone

Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, judecătoarea Corina Corbu, a propus-o pe judecătoarea Eleni Marcu în funcția de șef interimar al Secției Penale a ÎCCJ, potrivit ordinii de zi a Secției pentru judecători a CSM din 14 septembrie 2023. Vezi aici la punctul 3.

Postul a rămas vacant după demisia judecătorului Andrei Claudiu Rus.

Judecătoarea Eleni Marcu a fost promovată la Înalta Curte, în 2019, de către Secţia pentru judecători a CSM dominată de Lia Savonea, după ce – în prealabil – a fost selectată de o comisie de examinare din care a făcut parte şi fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader. Detalii aici.

Judecătoarea Eleni Marcu a fost vicepreşedintă a Curţii de Apel Constanţa şi a semnat scrisoarea şefilor de instanţe care au condamnat protestele magistraţilor împotriva modificărilor operate de PSD-ALDE la legile Justiţiei. Vezi aici mai multe detalii.

Judecătoarea Eleni Marcu a fost, alături de judecătoarea ÎCCJ Valerica Voica, în comisia care i-a dat punctaj aproape maxim judecătoarei Lia Savonea la interviul de promovare la Înalta Curte, deşi Savonea a emis o sentinţă de 8 luni de închisoare cu suspendare pentru act sexual cu un minor, justificând că fetița și-a dat consimțământul.

Pe 21 iunie 2023, judecătoarele Eleni Marcu, Elena Brabu și Valerica Voica au admis recursul în casație al primarului Cristian Popescu Piedone din dosarul Colectiv, au anulat condamnarea acestuia și l-au eliberat din penitenciar.

Pe 21 august 2023, judecătoarele Elenei Marcu, Elena Barbu și Hermina Iancu au dispus încetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescripției după ce au aplicat deciziile CCR într-un dosar DIICOT pentru fapte de grup infracțional organizat, fals, spălare de bani și influențarea declarațiilor. Judecătoarele au dispus însă condamnări pentru infracțiunile de evaziune fiscală. Cu alte cuvinte, judecătoarele au aplicat decizia CJUE privind prescripția față de faptele de evaziune și deciziile CCR față de celelalte fapte. În plus, judecătoarea Eleni Marcu este aplaudată de luju.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Pensie specială cat mai scurtă tuturor celor din justiție ce fac parte din Statul Român Mafiot!

  2. Cat de vizibil e ca nu avem nicio sansa de vindecare.

  3. Nutu Camataru Ministrul Justitiei ! Asa NU va fi Oarba Justitia !

  4. Nesimțire fără limite în Justiția lui Ioha!

  5. Ce să caute un stat mafiot tolerat de o Justiție coruptă în Schengen?! Nu sunt tâmpiți ăia care ne tot resping!

  6. Justiția este subordonată cleptocrației în România, nu e nimic surprinzător. De ce ne prefacem surprinși?

    Statul de drept a rămas un vis pentru români, mulțumită inclusiv Președintelui Republicii, domnul Iohannis. Este o cumplită bătaie de joc față de cetățenii români.

  7. Stat capturat de Mafie !