G4Media.ro

Președinta Comisiei Europene propune suspendarea fondurilor europene pentru țările ce nu respectă…

Președinta Comisiei Europene propune suspendarea fondurilor europene pentru țările ce nu respectă drepturile persoanelor LGBT

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că va face tot ce-i stă în putere pentru a se ajunge la suspendarea accesării fondurilor europene în cazul statelor membre ale UE care nu respectă drepturile persoanelor LGBTI şi pentru a aduce guvernele acestor ţări în faţa justiţiei europene, confirmând că executivul comunitar va prezenta curând o ”strategie LGBTI” a Uniunii Europene, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

”Discriminarea în funcţie de orientarea sexuală nu are sub nicio formă loc în Uniunea Europeană. Şi, atât cât îmi va sta în putere, voi acţiona împotriva acesteia. Inclusiv prin suspendarea distribuirii fondurilor şi aducerea guvernelor în faţa justiţiei”, a spus Ursula von der Leyen într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu cetăţeni europeni pe reţelele de socializare.

Ea a răspuns astfel unei întrebări despre ”discriminarea” persoanelor LGBTI (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali, intersexuali) în Polonia şi Ungaria.

Ursula von der Leyen a adăugat că va face presiuni ”pentru a exista o recunoaştere reciprocă a relaţiilor familiale în UE, pentru că dacă eşti părinte într-o ţară, eşti în toate” şi a amintit că în prezent Comisia Europeană lucrează la o ”strategie LGBTI” a Uniunii Europene pe care o va prezenta curând.

”Fiecare persoană în Europa trebuie să fie liberă pentru a fi cine doreşte şi să iubească pe cine doreşte, în toate ţările europene”, consideră şefa Comisiei Europene.

Ea a criticat în mod repetat ”zonele libere de LGBT” decretate în Polonia, în opinia sa acestea fiind ”zone fără umanitate”, conform declaraţiei sale cuprinse în recentul discurs despre Starea Uniunii susţinut în plenul Parlamentului European.

Comisia Europeană a respins în luna iunie finanţări pentru şase localităţi poloneze din cele circa o sută care au stabilit astfel de zone.

Citește și Pas important pentru cuplurile LGBT din România: Comisarul pentru Drepturile Omului din Consiliul Europei arată că ”absența recunoașterii pentru cuplurile de același sex constituie discriminare pe motive de orientare sexuală”

sursa foto: Comisia Europeană

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

27 comentarii

 1. E prea puțin, fondurile europene trebuie condiționate de statul de drept.

  • @Ciorditorul de nume

   Ți-e greu să faci diferența între relații liber consimțite (heterosexuale sau homosexuale) și relații de abuz (pedofilie)? Vezi că-i grav.

  • Ba chiar mai mult, ar trebui condiționate de respectarea tuturor celor 6 valori fundamentale ale UE: demnitatea umana, libertatea, democrația, egalitatea, statul de drept și drepturile omului.

  • @Incelul nervos că am net

   Vezi să nu faci infarct.

  • @Sotul alinei M, noroc frate, hai ca beau un pahar in cinstea ta.

 2. Tocmai că parlamentul european este ales, prin vot direct chiar, deci de ce spui că nealeși? Sunt aleși și i-am trimis acolo să se asigure că nu dăm bani la dictatori care distrug vieți doar pentru că pot.

  • Care dictatori, troll nenorocit?

  • A impune unor state inca crestine sa respecte cu forta ceea ce pana acum tinea de credinta statelor nationale este deja prea mult. Sunt mai european decat iti poti tu imagina si cunosc arhitectura institutionala europeana binisor. Exista o diferenta mult prea mare intre visul european din anii ’50 si conditionarea fondurilor europene de acceptarea unor aspecte pe care pana acum nici CEDO nu le-a impus statelor membre Consiliul Europei. In consecinta, asta este o mare greseala care va creste (din pacate) scepticismul european in multe tari… Va da apa la moara nationalistilor, etc.

  • ce state crestine visezi ?

 3. Mare noroc are UE cu toate aceste doamne ce conduc uniunea . Vedeti ce se intimpla in tari conduse de asa zisi barbati . Nu numai ca sunt barbati de paie dar nici macar nu asculta de glasul ratiunii .

  • Nu ca ficusul de la Cotroceni. Îți dai seama dacă era madam carmen prezidenta? Da’ de dancila și firea ce zici? Ele ce au?

  • Esti dus . Vorbesti aiurea. Il compari pe Iohannis cu cei doi zgirie – brinza ?

 4. Te auzi ce spui ? daca tu nu vezi , nu pricepi , nu intelegi , crezi ca toata lumea e ca tine ?

 5. Felicitari doamnei Ursula sa le bage mintile in cap la natarai .

  • tot atit cit esti si tu

 6. Oi fi si tu vreun mascul feroce de te doare maseaua de minte de atita mostenire ?

 7. priveste inainte sa vorbesti in oglinda

 8. Ești genul de om căruia îi plac extremele?
  Adică mai bine comunism decât libertinaj?
  Poate ar fi bine sa revii la libertate.

 9. Ar fi trebuit ca fondurile europene sa fie conditionate de respectarea statului de drept. Altfel e frectie la picior de lemn.

 10. Cat te plateste Sputnik sa debitezi aceleasi lucruri pe care le scriu si ei?

 11. Domnilor, observ ca domnii sunt refractari la aplicarea in integralitate a drepturilor omului din punct de vedere civil si pentru toti oamenii, Comisia UE nu propune , nu va propune dvs. sa deveniti lbgt, va propune sa nu fiti interesati in mod nepoliticos de ce anume se intampla in dormitorul oamenilor intr-o relatie consensuala, e vorba despre oameni adulti si despre situatii liber consimtite, ce e asa greu ?
  Daca sunt violatori, pedofili , batausi, proxeneti, traficanti de carne vie, zoofili, necrofili , scatofili sa fie pedepsiti penal sau tratati psihiatric ori castrati chimic, dupa caz , asta ar trebui sa va intereseze.

 12. la mina libera ?

 13. ‘ai dă capu’ tau..

 14. Domnilor, observ ca domnii sunt refractari la aplicarea in integralitate a drepturilor omului din punct de vedere civil si pentru toti oamenii, Comisia UE nu propune , nu va propune dvs. sa deveniti lbgt, va propune sa nu fiti interesati in mod nepoliticos de ce anume se intampla in dormitorul oamenilor intr-o relatie consensuala, e vorba despre oameni adulti si despre situatii liber consimtite, ce e asa greu , intreb cu toate ca imi dau seama care anume este mecanismul psihologic care va opreste sa acceptati ideea, dar acesta nu trebuie fetisizat, am depasit de mult cultura de tip falic.
  Daca sunt violatori, pedofili , batausi, proxeneti, traficanti de carne vie, zoofili, necrofili , scatofili sa fie pedepsiti penal sau tratati psihiatric ori castrati chimic, dupa caz , asta ar trebui sa va intereseze.

 15. De ce ii vorbesti omului asa, albinuto, doar nu te a jignit si nu te a atacat la persoana!

 16. Vad ca gramada de tampiti rusofili se mareste pe zi ce trece pe aceeasta pagina.
  Cantitate sa fie!