G4Media.ro

Prescripția plagiatelor în tezele de doctorat, în termen de 1 an de…

Sursa foto: Pexels

Prescripția plagiatelor în tezele de doctorat, în termen de 1 an de la obținerea titlului de doctor, e permisă în proiectul Legii învățământului superior, adoptat de guvernul Ciucă, avertizează Alianța organizațiilor studențești

“Forma actuală a legii permite prescripția abaterii de la normele de etică, prin plagiat, în cazul unei teze de doctorat, în termen de 1 an de la obținerea titlului de doctor, ceea ce ANOSR consideră inacceptabil”, avertizează Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, într-un comunicat de presă. Aceasta apreciază și că “problema identificată de CCR” în decizia de anul trecut, cu privire la verificarea plagiatelor, “rămâne și în varianta actuală a legii”. ANOSR mai arată, în comunicatul său, că a transmis parlamentarilor 45 de amendamente la proiectul Legii învățământului superior, inclusiv unul potrivit căruia pragul de două mandate aplicat rectorilor trebuie să ia în calcul și mandatele exercitate deja, deoarece tema retroactivității legii “este o temă falsă”.

ANOSR notează că proiectul legii “aduce anumite măsuri benefice pentru studenți” și că formula adoptată de guvern include mai multe dintre cererile organizației, dar că proiectul poate fi îmbunătățit. Drept urmare, după adoptarea proiectului de Lege a învățământului superior de către guvern și trimiterea lui către Parlament, ANOSR a trimis senatorilor și deputaților 45 de propuneri de amendamente, în vederea unor modificări suplimentare în timpul dezbaterilor din Legislativ.

ANOSR despre “prescrierea plagiatelor” și faptul că rămâne “problema identificată de CCR”

Între altele, alianța organizațiilor studențești apreciază că legea, în formula ei de acum, “permite prescripția” plagiatelor în termen de un 1 an de la obținerea titlului de doctor – lucru pe care ANOSR l-a semnalat și la mijlocul lunii martie, după ce proiectele legilor educației au trecut printr-o scurtă perioadă de dezbatere publică și au intrat în circuitul de avizare la nivel de guvern.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. deci daca esti dovedit incompetent si hot dupa un an, nu mai conteaza, iti pastrezi titlul si toti iti spun dom doctor????

  2. De domeniul grobianismului prescriptia plagiatului! Cand credeam ca si-au dat toata masura ticalosiei si tot mai este…..Greata!!!! P.S. Astia-s in stare sa „prescrie” si Holocaustul, Doamne iarta-ma, daca…interesele o cer!

  3. Deci tot ce trebuie să faci e să dai bani unde trebuie, după să stai un an ascuns și gata ești doctor.
    Cine zice că nu sunt capabili aleșii se înșeală. Să faci legi care îți permit să fii faraon, să „iei” cât vrei din banul public dar in rate, să îți dai ce titlu dorești ( doctor, inginer, profesor, nobil) FĂRĂ ca Poporul să îi alunge din țară nu e deloc ușor.