G4Media.ro

Presa ucraineană a publicat o înregistrare audio în care o voce atribuită…

Sursa foto: Kremlin.ru

Presa ucraineană a publicat o înregistrare audio în care o voce atribuită miliardarului Farhad Ahmedov îl numește pe Putin „Satana”

Presa ucraineană a publicat o conversație telefonică de 30 de minute, care ar fi avut loc între Iosif Prigojin, un important producător rus de muzică, și miliardarul Farhad Ahmedov, în care cei doi bărbați critică du războiul din Ucraina dar și pe președintele Vladimir Putin, potrivit The Guardian.

Ahmedov, un fost senator rus, a fost sancționat de Occident pentru apropierea sa de regimul de la Kremlin, în timp ce Prigojin (fără legătură cu fondatorul grupului Wagner, Evgheni Prigojin) este văzut ca un susținător de lungă durată al Kremlinului.

„Nu există niciun dubiu cu privire la faptul că au distrus țara”, spune în înregistrare un bărbat a cărui voce seamănă foarte mult cu cea a lui Prigojin.

Același bărbat se referă, de asemenea, la cercul de apropiați ai lui Putin ca la niște „oameni de nimic” care se comportă ca și cum ar fi „zei”.

„El este Satana. Complet vid”, ar fi spus Ahmedov despre Putin.

„Ne-a înșelat pe toți. Pe toți și totul. Întreaga țară. Întreaga populație, pentru numele lui Dumnezeu”.

Iosif Prigojin a calificat duminică înregistrarea audio drept o „provocare” menită să „creeze o scindare” în cadrul elitelor rusești. Deși inițial a calificat clipul drept „fake news”, Prigojin a declarat, într-o reacție ulterioară, că înregistrarea conține „câteva momente reale” din conversația sa cu Ahmedov.

„Vocea este similară cu a mea. Dar nu este clar cum a fost lipită convorbirea. Trebuie să ne dăm seama”, a declarat producătorul. El a adăugat că îl tratează pe Vladimir Putin cu cel mai mare respect și că îl consideră o „figură de talie planetară”. Prigojin a spus că se află la Moscova și că nu are de gând să plece.

Ahmedov nu a comentat încă înregistrarea.

Dacă se confirmă ca fiind autentică, înregistrarea audio oferă o perspectivă rară asupra stării de spirit din cadrul elitelor rusești, dintre care multe și-au exprimat în privat opoziția față de război.

Potrivit meduza.io, persoana identificată ca Iosif Prigojin susține că „Igor Ivanovici [Secin de la Rosneft], Serghei Viktorovici și [șeful Gărzii Naționale, Viktor] Zolotov” ar fi „uniți” și „dau vina pentru tot” pe ministrul Apărării, Serghei Șoigu. „Îl numesc prostănac, pe la spate, bineînțeles. Iar ei au sarcina de a-l demola, la naiba … Da, dar pentru că [eșecurile în război] trebuie atribuite cuiva, ascultați. Ei sunt cei mai proști oameni. Părerea mea este simplă: se comportă ca niște regi, ca niște nenorociți de zei”.

În continuarea conversației, el spune despre Vladimir Putin: „Vedeți ce a făcut? I-a pus unul împotriva celuilalt pe tabla de șah, la naiba. Doar pentru a se salva, la naiba”. În replică, vocea atribuită lui Farhad Ahmedov spune: „El nu va salva, el este responsabil pentru tot. Avem o republică, o federație, o țară prezidențială. Președintele va răspunde pentru toate acestea. Pentru toate”.

De asemenea, persoana prezentată ca fiind Ahmedov spune că autoritățile ruse „ne-au f…pe noi, pe copiii noștri, viitorul lor, soarta lor”.

După cum notează Mediazona, care a publicat transcrierea integrală a conversației, înjurătura „fuck” apare de 157 de ori în înregistrare. Publicația RBC-Ucraina, care a analizat înregistrarea, afirmă că discuția a avut loc în ianuarie 2023.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. putler satana…cine ar fi crezut….‼️‼️‼️‼️‼️‼️

  2. Înregistrarea fuck nu poate apare de 157 de ori întrucât rușii nu o folosesc. Greu cu tradusul din engleză, greu.