G4Media.ro

Presa grecească: Ucrainenii încearcă să importe energie electrică din România/  Restabilirea alimentării…

sursa foto: Pexels.com

Presa grecească: Ucrainenii încearcă să importe energie electrică din România/  Restabilirea alimentării cu curent electric a Kievului, ”aproape completă”

„Aproape completă” este restabilirea alimentării cu energie electrică, apă și căldură, precum și a telecomunicațiilor mobile la Kiev, conform celor transmise de administrația militară a capitalei ucrainene pe Telegram, scrie publicația grecească Proto Thema, citată de Rador.

„În dimineața zilei de duminică, 27 noiembrie, majoritatea locuitorilor orașului au lumină și ne îndreptăm spre stabilizare, fără întreruperi de urgență”, se arată în informarea respectivă.

„Totul datorită alimentării constante, restabilite și a consumului redus de energie electrică de către consumatori. La nivelul capitalei, alimentarea cu apă, furnizarea de căldură, comunicațiile – totul funcționează normal. E posibil să

existe doar situații de urgență locale”, a adăugat administrația militară.

Între timp, potrivit Ukrinform, Compania de Energie a Ucrainei (EKU) plănuiește să efectueze un import de probă de energie electrică din România, după cum a anunțat directorul general Vitali Butenko, afirmând că „am început, într-adevăr, importul de probă de energie electrică din Europa. De asemenea, plănuim să facem o nouă probă din România (pentru că precedentele au fost din Slovacia) pentru a ne asigura că importul este posibil din punct de vedere tehnic”.

El a mai explicat că aprovizionările cu energie electrică din Europa, pe care EKU le-a realizat deja, nu sunt în scop comercial, ci de probă. „Sunt necesare pentru a confirma capacitatea tehnică a sistemului energetic de a efectua importuri în caz de nevoie”, a menționat el.

Sursa: Proto Thema / Rador/ Traducerea: Carolina Ciulu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Furnizarea de energie Ucrainei ar pune in pericol sistemele noastre care ar putea fi supuse actelor de sabotaj din partea Rusiei. Doar ca, fiind pe teritoriul NATO, ar insemna un atac la adresa NATO urmata de o riposta. Zelensky nu se lasa pana nu atrage intreg NATO in acest razboi. Aud ca trage mii de rachete pe zi, fata de americani in Afganistan care trageau doar cateva sute. Asta pana nu calca pe nervi pe vreun lider occidental….sa vezi atunci cum se diminueaza ajutorul militar.

  • Stai caaaalm, mai este mult pana la sabotaje rusesti in Romania sau alta tara NATO.
   Rusii nu sunt chiar asa de pro//sti cum ii descrie media. Sunt doar misei.

 2. Furnizarea de energie Ucrainei ar pune in pericol sistemele noastre care ar putea fi supuse actelor de sabotaj din partea Rusiei. Doar ca, fiind pe teritoriul NATO, ar insemna un atac la adresa NATO urmata de o riposta. Zelensky nu se lasa pana nu atrage intreg NATO in acest razboi. Aud ca trage mii de rachete pe zi, fata de americani in Afganistan care trageau doar cateva sute. O racheta costa 150000 $ in medie.

  • Te-a prins spaima, yay. Din pacate, teroarea rusa functioneaza in cazul tau. Daca esti debusolat, uita-te la ucrainieni sa vezi cum arata curajul.

  • @enr: Curajul ucrainenilor nu ma impresionează. Ar fi fost mai bine dacă erau inteligenți.

 3. Haha! Mă bucur de ciuda postacilor pro-ruși de aci. Ucrainienii sunt mai abili, mai inteligenți și mult mai curajoși decât creadeau minionii lui Pârțin!

 4. Ia te uită, i-a luat pe postacii ruși grija de Romania.
  Iar asta cu acuzarea victimei nu mai ține decât la câțiva proști. Vă e ciudă că Zelenskyi se comportă ca un adevărat lider de țară și face tot posibilul să-și protejeze cetățenii, in loc să se facă preș in fața sălbaticilor de la est.

 5. Bravo României dacă da energie electrică Ucrainei! Dacă Ucrainei ii este bine, României ii va fi bine! Dacă Ucraina era acum colonie rusească ar fi fost iadul pe Pământ pentru noi! Ne pregăteam de război cu rușii!
  Orice ajutor dat Ucrainei este un scuipat în fața lui Putin care se visa stăpân in România si Bulgaria!
  Mai țineți minte ce a cerut Putin in ianuarie? Ro si Bg să iasă din NATO! Dacă ar fi cucerit Ucraina acum avea motive să invadeze Ro si Bg!
  Stau la 18 grade in casă si cu lumina oprită 12 ore pe zi dar să stiu că ucigașii de copii sunt ținuți la distanță! 😐

 6. Postacii ăștia de trolli sunt p.r.o.ș.t.i. cu spume, încercând ei să ne manipuleze postând aberații. Băi fraierilor! Pe oricare dintre noi ne duce mintea că orcii voștri nu ar avea niciun câștig să „arunce” niște rachete la noi în RO. E la mintea cocoșului că nu contează de unde importă UA energie electrică. Orcii vor arunca tot în UA rachetele, ca să distrugă rețeaua electrică de acolo. AIA nu trebuie să funcționeze. Nu rețeaua din statul exportator. Nu funcționează rețeaua din UA, nu vor putea să importe. Ce tot o l.ă.b.ă.r.i.ț.i. p-acilea?