G4Media.ro

Presa britanică: ”Chelsea în infern” după sancţiunile dictate împotriva lui Roman Abramovici…

Sursa Foto: Facebook/ Chelsea Fotbal Cluj

Presa britanică: ”Chelsea în infern” după sancţiunile dictate împotriva lui Roman Abramovici / Haos, criză, prăbuşire

Sancţiunile care lovesc clubul englez de fotbal Chelsea Londra şi pe proprietarul acestuia, miliardarul rus Roman Abramovici, sunt capul de afiş al publicaţiilor britanice de vineri, relatează cotidianul L’Equipe, citată de Agerpres.

„Haos, criză, prăbuşire”…, titra vineri presa britanică la unison, după sancţiunile decise joi de guvernul britanic împotriva lui Roman Abramovici.

Toate bunurile miliardarului rus au fost îngheţate, începând cu clubul Chelsea, a cărui vânzare, între alte consecinţe, a fost suspendată. „Chelsea a lui Abramovici lovită de sancţiuni”, scria sobru The Independent, în timp ce pentru Guardian, acest episod marchează „sfârşitul erei Abramovici la Chelsea”.

„Sponsorii o părăsesc pe Chelsea, rivalii privesc la jucătorii săi şi teama se instalează în rândul salariaţilor clubului”, a descris Daily Express.

Pentru Daily Mirror, „Abramovici profită de decenii de relaţia cu Putin, iar compania sa siderurgică poate ajuta la construirea de tancuri care ucid copii ucraineni”.

The Times avertizează că „Chelsea ar putea intra în faliment”, reamintind că vânzarea biletelor a fost interzisă, transferurile suspendate, în timp ce sponsorul principal al clubului, operatorul telefonic Three, a suspendat finanţarea clubului.

Numele miliardarului rus figurează pe lista britanică a sancţiunilor vizând conturile şi companiile magnaţilor pro-Kremlin, Abramovici fiind descris ca un oligarh cu o legătură strânsă de decenii cu preşedintele rus Vladimir Putin. Abramovici a dezminţit însă astfel de legături.

Abramovici a anunţat săptămâna trecută că scoate la vânzare clubul londonez, dar procesul este incert în prezent, întrucât activitatea lui Chelsea este reglementată acum de o licenţă specială guvernamentală.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Who cares?

  2. Hai lasa ca nu crapa nimeni ca nu se plimba o basica cu aer in ea de colo – colo pana intra intr-o plasa si casca pu.l.imea gura… in schimb oligarhii omoara.

  3. Ei, sa nu dramatizam!
    S-a prabusit Unirea Urziceni, campioana Romaniei in 2009. S-a prabusit si Otelul Galati, campioana Romaniei din 2011. Se duce pe copca si Dinamo, campioana furaciunilor in Romania.
    Ce mare lucru daca se prabuseste Chelsea?