G4Media.ro

Premierul Viktor Orban va guverna prin decret în timpul stării de urgență,…

Sursa foto: Facebook / Viktor Orban

Premierul Viktor Orban va guverna prin decret în timpul stării de urgență, impusă de Executivul de la Budapesta în contextul războiului din Ucraina

Premierul ungar Viktor Orban va continua să guverneze prin decret, după ce la miezul nopții a fost declarată stare de urgență din cauza războiului din Ucraina, cu care Ungaria se învecinează la nord-est, relatează CNN.

„Am văzut că războiul și sancțiunile de la Bruxelles au provocat o mare bulversare economică și creșteri drastice ale prețurilor. Lumea se află în pragul unei crize economice. Ungaria trebuie să rămână în afara acestui război și trebuie să protejeze securitatea financiară a familiilor”, a declarat Orban.

Orban susține că „guvernul trebuie să fie capabil să ia decizii și să acționeze rapid. Starea de urgență, asemănătoare celei introduse în timpul pandemiei, va face posibilă reacția rapidă a guvernului”.

Viktor Orban a declarat că decretul a fost reinstaurat pentru a folosi „toate metodele pe care le are la dispoziție” pentru a proteja Ungaria și populația maghiară.

Actuala stare de urgență, care îi permite lui Orban să dezactiveze unele legi și să impună măsuri de urgență prin decret, urma să expire la sfârșitul lunii mai. Ea fusese introdusă în primăvara anului 2020, la începutul pandemiei de COVID-19.

Orban și partidul său Fidesz au fost realeși în aprilie, în pofida pozițiilor sale istorice pro-Kremlin și a relației sale apropiate cu Putin.

Relația lui Orban cu Kievul s-a deteriorat de-a lungul anilor. El a împiedicat încercările țării de a stabili relații mai strânse cu NATO și a intrat în conflict cu guverne succesive de la Kiev.

Sursa foto: Facebook / Viktor Orban

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. fix așa a început și hitler în 1933!

  2. incearca prin toate mijloacele posibile sa ramana la putere .

  3. Ce atâta democrație? Sa-l angajeze expert pe Arafat, ca este expert in fentat constituția. Si pe dna Pistol, la institutul maghiar de meteorologie „Ghici-Mici”.

  4. Nici ca mai iese Orbania, vreodata, din starea de urgenta! 🙂

  5. Margelatule esti facut din vodka si pr0stitutie ungureasca :))

  6. Gata ! A băgat urgenta-n hunii. 2 huni =1 ban, 3 hun = 1 copeică. Urmează înrolarea forțată pentru ”dușmanul” invizibil dar care se poate arăta oricând .. Că nu se știe pe unde este ascuns Soros ! Uite Soros asa pătesti daca dai note mici unor studenti precum Orban.

  7. Asa-i dacă mănâncă fasole necoaptă ..vine ..starea de urgență !!!

  8. Fals, nu este asa. Hotarari de guvern, decrete se vor lua in doar 3 cazuri exceptionale, strict precizate in Constitutie.
    Nu ca in tara lui Papura Voda.