G4Media.ro

Premierul ungar Viktor Orban îşi menţine ferm poziţia împotriva negocierilor de aderare…

Sursa foto: European Council

Premierul ungar Viktor Orban îşi menţine ferm poziţia împotriva negocierilor de aderare la UE cu Ucraina: „Este cunoscută drept una dintre cele mai corupte ţări din lume. E o glumă!”

Premierul ungar Viktor Orban se opune ferm negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina, argumentând că ţara este afectată de corupţie şi reprezintă o ameninţare la adresa agriculturii europene, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Ucraina este cunoscută drept una dintre cele mai corupte ţări din lume. Este o glumă! Nu putem lua decizia de a începe un proces de negocieri de aderare”, a argumentat Orban, într-un interviu acordat săptămânalului Le Point, publicat vineri cu câteva zile înaintea unui Consiliu European care urmează să abordeze acest subiect.

În plus, Orban îi avertizează pe francezi în legătură cu „ceea ce ar însemna această aderare din punct de vedere economic pentru Franţa”.

„În fiecare an, va trebui să plătiţi peste 3,5 miliarde de euro în plus la bugetul comun al Uniunii”, a spus el.

„Dacă lăsaţi această agricultură (a Ucrainei) să intre în sistemul agricol european, ea îl va distruge a doua zi”, a dat el asigurări.

Premierul ungar, care s-a întâlnit joi seara cu preşedintele francez Emmanuel Macron, a explicat, de asemenea, că poziţia sa este inflexibilă, deoarece „mai mult de două treimi din opinia publică ungară se opune deschiderii oricăror negocieri”.

Însă „Ucraina este în dificultate”, recunoaşte el, pentru că „suferă din cauza invaziei ruse” şi „este legitim ca întreg Consiliul European să-i trimită semnale bune”, cum ar fi un „parteneriat strategic” cu UE, mai degrabă decât negocieri de aderare.

„Când vom reuşi (…) să aducem Ucraina mai aproape de Europa, peste câţiva ani, vom vedea atunci”, a declarat el înainte de întrevederea de joi cu preşedintele Emmanuel Macron.

Viktor Orban s-a referit şi la reforma sistemului de azil european aflată în prezent în discuţie în UE.

„Poate fi mai bună decât precedenta, dar nu este o soluţie”, a estimat el. „Soluţia finală este ca nimeni să nu poată intra pe teritoriul european fără să obţină autorizaţie de la o autoritate în baza unei proceduri”, a mai spus Orban.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Imi pare rău, stiu că Orban are bubele lui, dar aici e de bun simt ce zice. Pe noi ne-au chinuit 15 ani cu procesul de aderare, si nici acum nu e complet – vezi Schengen – iar pe Ucrainieni acum ii bagam pe repede-inainte. Dacă Uniunea incepe să primească membri in felul acesta, se va descompune rapid.

  2. Ungaristan e defapt una dintre cele mai corupte tari din lume.

  3. cred ca vb de el si tara lui de 2 lei

  4. „Însă „Ucraina este în dificultate”, recunoaşte el, pentru că „suferă din cauza invaziei ruse” şi „este legitim ca întreg Consiliul European să-i trimită semnale bune”, cum ar fi un „parteneriat strategic” cu UE, mai degrabă decât negocieri de aderare.” Deci recunoaste invazia rusa…. „parteneriat strategic” sa fie definit cat mai clar si in cativa ani Ucraina poate sa intre in UE, alaturi de Moldova, tarile din Balcani etc

  5. Zise Orban, hârtia igienică a lui Putin.