G4Media.ro

UPDATE Premierul spaniol Pedro Sánchez a decis să rămână la putere

Sursa foto: European Council

UPDATE Premierul spaniol Pedro Sánchez a decis să rămână la putere

Premierul spaniol Pedro Sánchez, fragilizat de o anchetă judiciară asupra soției sale, a declarat luni că a decis să rămână la putere, potrivit agenției AFP.

„Am decis să rămân”, a declarat, denunțănd o campanie de hărțuire politică din partea dreptei, premierul socialist, după cinci zile de tăcere.

 

Liderul socialist, în vârstă de 52 de ani, aflat la putere din 2018, și-a suspendat toate activitățile publice și a păstrat tăcerea după ce un tribunal din Madrid a anunțat miercuri că a fost deschisă o anchetă preliminară împotriva soției sale Begoña Gómez pentru „corupție” și „trafic de influență”.

Sánchez a declarat că soția sa își va apăra onoarea și va colabora cu sistemul judiciar.

Plângerea împotriva lui Begoña Gómez a fost formulată de către militanții anticorupție Manos Limpias (Mâini curate), care s-au implicat într-o serie de cazuri judiciare și care ar avea legături cu extrema dreaptă.

Potrivit El Confidencial, IE Africa Center a ”semnat un acord de sponsorizare cu Globalia în 2020”, iarBegoña Gomez a participat la o ”reuniune privată cu CEO-ul acesteia, Javier Hidalgo la momentul la care Globalia îşi negocia planul de salvare în valoare de mai multe milioane de euro cu Guvernul” lui Pedro Sánchez.

Acest plan a permis Air Europa să încaseze 475 de milioane de euro în noiembrie 2020, provenind dintr-un fond de zece miliarde de euro destinat susţinerii întreprinderilor strategice aflate în dificultate din cauza crizei sanitare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...